خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 19 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پاناما در پاسخ به ترامپ: تمامیت ارضی قابل مذاکره نیست

تسنیم | بین‌الملل | چهارشنبه، 19 دی 1403 - 05:52
وزیر خارجه پاناما در پاسخ به دونالد ترامپ که خواستار اشغال کانال پاناما شده است، گفت که این موضوع حاکمیت و تمامیت ارضی پاناما است و قابل مذاکره نیست.
پاناما،كانال،آمريكا،ايالات،متحده،كانادا،روز،غيرقابل،حاكميت،م ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «خاویر مارتینز-آشا»، وزیر خارجه پاناما، در واکنش به تهدیدهای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، مبنی بر بازپس‌گیری حاکمیت بر کانال پاناما توسط ایالات متحده، تأکید کرد که حاکمیت کشورش «غیرقابل مذاکره» است.
وزیر خارجه پاناما هرگونه مذاکره با ترامپ در مورد کانال را رد کرد و گفت: «چیزی برای صحبت وجود ندارد».
وی افزود: «رئیس‌جمهور خوسه راول مولینو پیشتر اعلام کرده بود که حاکمیت بر کانال ما غیرقابل مذاکره است و جزئی از تاریخ مبارزاتی ماست.» و تأکید کرد که کانال پاناما «به طور غیرقابل بازگشتی به پاناما بازگشته است».
ترامپ روز سه‌شنبه احتمال اقدام نظامی در مورد کانال پاناما و گرینلند، که به اعتقاد وی باید تحت کنترل ایالات متحده باشد را رد نکرد.
وی در کنفرانس خبری در مارالاگو، فلوریدا گفت: «تعهدی در این زمینه (عدم اقدام نظامی) اعلام نخواهم کرد.
ممکن است مجبور به انجام کاری شویم؛ می‌توانم این را بگویم: ما برای امنیت اقتصادی به آنها نیاز داریم.»
رئیس‌جمهور منتخب آمریکا پیشتر در چندین مورد اظهار کرده بود که اگر هزینه‌های عبور کشتی‌های آمریکایی از کانال پاناما کاهش نیابد، خواهان بازپس‌گیری کانال پاناما، که توسط ایالات متحده حفر و در سال 1914 افتتاح شده است، می‌باشد.
ترامپ روز سه‌شنبه بار دیگر از توافقنامه‌ی منعقد شده توسط جیمی کارتر، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا، در سال 1977 که منجر به انتقال کنترل کانال به پاناما در سال 1999 شد، انتقاد کرد.
او همچنین در روز گذشته از برنامه‌های خود را برای تغییر نام خلیج مکزیک به «خلیج آمریکا» سخن گفت و مباحث مهاجرت را دلیل اصلی این تغییر بزرگ ذکر کرد.
کمی قبل از کریسمس، ترامپ همچنین گفته بود که «به خاطر امنیت ملی و آزادی جهان، ایالات متحده آمریکا احساس می‌کند که مالکیت و کنترل گرینلند یک ضرورت مطلق است.»
ترامپ در سال 2019، در طول دوره‌ی اول ریاست جمهوری خود، در مورد خرید این منطقه متعلق به دانمارک و واقع در قطب شمال صحبت کرده بود و از آن به عنوان «معامله‌ی بزرگ املاک» با «اهمیت استراتژیک» یاد کرده بود.
این اظهارات در آن زمان منجر به بحرانی دیپلماتیک با دانمارک، عضو ناتو، شد.
روز دوشنبه نیز اندکی بعد از استعفای جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا دونالد ترامپ بار دیگر درخواست خود برای پیوستن کانادا به ایالات متحده را تکرار کرد.
وی در تروث‌سوشال نوشت: «بسیاری در کانادا دوست دارند به پنجاه و یکمین [ایالت آمریکا] تبدیل شوند.
ایالات متحده دیگر تاب ناترازی‌های تجاری و یارانه‌هایی که کانادا برای رو پا ماندن به آنها نیاز دارد را ندارد.ترامپ در ادامه نوشت: «جاستین ترودو این را می‌دانست و استعفا کرد.
اگر کانادا با آمریکا ادغام شود خبری از تعرفه نخواهد بود، مالیات‌ها پایین خواهد آمد و آنها کاملا از تهدید کشتی‌های روسیه‌ای و چینی که آنها را احاطه کرده‌اند خلاص خواهند شد.
با همدیگر، چه کشوری خواهد شد!».
این اظهارات نیز با خشم مقامات کانادایی مواجه شده است.
انتهای پیام/