ضعف تجهیزات امدادی و آتش نشانی/ کجور می سوزد و میسازد
کجور- کمبود امکانات و فرسودگی تجهیزات امدادی و آتش نشانی، بخش کوهستانی کجور نوشهر را برابر حوادث شکننده کرده است.
خبرگزاری مهر، گروه استانها: خانه ییلاقی در دل کوهستانهای کجور شبانه سوخت تا داغ دل مردمان این دیار به دلیل نبود زیرساختهای مناسب و امکانات اطفای حریق بیشتر شود.
بخش کجور در کوهستانهای البرز مرکزی ۶۸ پارچه آبادی دارد و فاصله این بخش تا مرکز شهر نوشهر و چالوس بیش از ۶۵ کیلومتر است و به دلیل نبود امکانات و تجهیزات اطفای حریق باید از شهرهای مرکز شهرستانها امدادرسانی صورت گیرد.
مهاجرت و کوچ اهالی برخی از روستاها و خالی شدن آن از یک سو و نبود امکانات مورد نیاز از سوی دیگر خطر وقوع آتش سوزی اماکن مسکونی و واحدهای دامی و کشاورزی را در فصول مختلف بیشتر کرده است.
این در حالی است که در دو شهرداری پول و کجور مستقر در بخش سرجمع چهار دستگاه خودرو آتش نشانی فرسوده وجود دارد که پاسخگوی نیاز بخش گسترده و روستاهای پراکنده کجور نیست.
حادثه وقوع آتش سوزی در روستای کوشکک کجور، زخم دیرینه این بخش را درپی نبود امکانات و تجهیزات مورد نیاز نمایان کرد.
وجود جاده کوهستانی صعب العبور و برفگیر، اقبال دستگاههای خدمات رسان را برای امدادرسانی در این منطقه کمتر کرده است.
یک روستایی از توابع بخش کجور نوشهر با اشاره به ضعف امکانات امدادی در این منطقه گفت: با توجه به این بیشتر اهالی کشاورز و دامدار هستند، در صورت بروز حادثه آتش سوزی باید به چشم خود از بین رفتن دسترنجشان را ببینند.
وی که خود را کمالی معرفی کرد، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: شهرداریهای پول و کجور خودروهای آتش نشانی فرسوده دارند و لازم است در منطقه نسبت به تقویت ناوگان امدادی و اطفای حریق اقدام شود.
شهرداریهای پول و کجور خودروهای آتش نشانی فرسوده دارند و لازم است در منطقه نسبت به تقویت ناوگان امدادی و اطفای حریق اقدام شود
وی افزود: در حادثه چند شب گذشته روستای کوشکک اگر امدادرسانی برای اطفای حریق صورت میگرفت، شاهد خاکستر شدن یک واحد مسکونی نبودیم و این حادثه همواره در کمین مردم منطقه است.
نبود امکانات زیرساختی و تجهیزات در بخش کجور فقط مختلف به امدادرسانی در حریق نیست بلکه در فصل زمستان و برف اهالی منطقه روزها در روستاها حبس میشود و برف روبی معابر و راههای روستایی لنگ یک گریدر است که از شهر روانه روستاها میشود.
شهردار کجور نوشهر با اشاره به کمبود تجهیزات امدادرسانی و اطفای حریق در منطقه گفت: شهردار کجور دارای دو خودرو آتش نشانی فرسوده است که با آن در شهر و روستاهای تابعه به خدمات رسانی میپردازد هرچند طبق قانون ما متولی خدمات رسانی در شهر هستیم.
علی سیاه سرانی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در حال حاضر شهرداری در بیش از ۹۵ درصد حوادث منطقه اقدام به امدادرسانی و اعزام خودور آتش نشانی میکند و با آنکه فاصله روستاها با شهر کجور طولانی است اما براساس وظیفه و رسالت اجتماعی در این حوزه گام بر میداریم.
کمبود تجهیزات و نیرو
وی با اشاره به فرسوده بودن دو خودروی آتش نشانی تحت پوشش از دهیاریهای روستاها خواست تا در هزینه نگهداری، مراقبت و مرمت خودروها شهرداری را یاری کنند زیرا هزینه تعمیر و نگهداری بالا است و به عنوان نمونه یک شیلنگ آتش نشانی هفت میلیون تومان هزینه دارد.
شهردار کجور نبود آتش نشانی مستقل را از جمله مسائل ذکر کرد و افزود: در حال حاضر طبق تقسیمات و جغرافیای مرزی، از منطقه پول بشم به بالا را شهرداری کجور خدمات رسانی میکند.
سیاه سرانی کمبود نیرو و تجهیزات را مشکل دیرینه در خدمات رسانی و امداد رسانی بیان کرد و گفت: هر شیفت آتش نشانی باید سه نیرو داشته داشته و ما طبق چارت باید شش نیرو در آتش نشانی داشته باشیم در حالی که اکنون از نیروهای فعال در سایر بخشها برای امدادرسانی استفاده میکنیم.
وی افزود: با آن طبق قانون دهیاریهای روستایی باید درصدی از بودجه خود را صرف آتش نشانی و خدمات ایمنی کنند اما شاهد هستیم در برخی از روستاها حتی یک کپسول آتش نشانی وجود ندارد و امکاناتی برای آبگیری خودروی آتش نشانی و اطفای حریق در روستا تعبیه نشده است در حالی که با اتصال یک لوله لوله اصلی آبرسانی محل میتوان از مشکل را حل کرد.
پروازی بودن اعضای شوراهای روستاها
شهردار کجور به واقعه آتش سوزی روستای کوشکک اشاره و اضافه کرد: از شهر کجور تا این روستا ۴۰ دقیقه فاصله داریم و علاوه بر این به دلیل فرسودگی خودروها نتوانستیم خدمات رسانی داشته باشیم.
خالی از سکنه بودن برخی از روستاهای کجور از یک سو و ساکن نبودن اعضای شوراها و دهیاران نیز در روستاها معضل خدمات رسانی در روستاهای کجور را افزایش داده است.
محمد عارفی بخشدار کجور نوشهر نیز با اشاره به کمبود امکانات در این بخش گفت: در حادثه آتش سوزی روستای کوشکک یک واحد مسکونی دچار حریق شد و به دلیل فرسودگی خودروهای آتش نشانی شهرداریهای پول و کجور با مشکل مواجه شدیم.
وی تأمین تجهیزات و ناوگان اطفای حریق را برای امدادرسانی به اهالی منطقه در مواقع لزوم ضروری دانست و خواستار توجه مسئولان استانی و ملی در این زمینه شد.
بخش کجور نوشهر بیش از ۲۰ هزار نفر جمعیت دارد و این شمار در روزهای پایانی هفته و تعطیلات چندبرابر میشود.