کاهش ۱۷ درصدی سرقت تا انهدام ۴۳ باند در خراسان جنوبی
بیرجند- رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی با اشاره به کاهش ۱۷ درصدی سرقت در ۹ ماه سال ۱۴۰۳ گفت: ۴۳ باند سرقت از ابتدای سال در خراسان جنوبی منهدم شده است.
سرهنگ کاظم صادقی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: از ابتدای سال تا ۱۸ دی ماه شاهد کاهش ۱۷ درصدی سرقتها در خراسان جنوبی هستیم.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه سال گذشته در ۹ ماهه هفت هزار و ۵۰۰ مورد سرقت داشتیم، بیان کرد: این آمار امسال به ۶ هزار و ۲۰۰ مورد رسیده است که نشان از تلاش همکاران ما در پلیس آگاهی، رعایت برخی ملاحظات توسط مردم و …بوده است.
صادقی گفت: بیشتر سرقتها در خراسان جنوبی نیز سرقت وسایل و قطعات خودرو با نزدیک به ۲۵ درصد از سرقتها، سرقت سایر عناوین چون سرقت در معابر با ۲۴ درصد، سرقت اماکن خصوصی و ساختمانهای نیمه تمام با ۲۲.۵ درصد سرقتها است.
۵۸ درصد سرقتهای خراسان جنوبی در بیرجند انجام میشود
وی اظهار کرد: در بین شهرستانهای خراسان جنوبی نیز بیشتر سرقتها مربوط به شهر بیرجند با ۵۸ درصد سرقتها، طبس با ۱۰ درصد سرقتها و قاین با حدود ۷.۵ درصد از سرقتها است و در مجموع ۷۵ درصد سرقتها مربوط به این سه شهرستان است.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه سرقت مسلحانه در استان نداشتهایم، گفت: در مورد سرقت به عنف ما در پلیس آگاهی سرقت از هر کسی که قدرت دفاع از خود را ندارد چون سرقت از کودک و سالمند ناتوان را سرقت به عنف میدانیم.
صادقی با بیان اینکه سرقت به عنف همراه با خشونت در خراسان جنوبی بسیار کم است، بیان کرد: ما در ماه گذشته در یکی از روستاهای خراسان جنوبی موردی از سرقت از یک زوج جوان داشتیم که شب سه نفر سارق به خانه آنها رفته و طلاهای آنان را سرقت کرده بودند.
دستگیری سارق طلاها ظرف ۴۸ ساعت
وی یادآور شد: با تلاش پلیس آگاهی ظرف ۴۸ ساعت سه نفر سارق یک نفر در بیرجند و دو نفر در تهران دستگیر شدند و الان در زندان هستند.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی گفت: از نظر فراوانی سرقتها ما همیشه جزو استانهای پایین کشور هستیم.
صادقی اظهار کرد: ما در خراسان جنوبی یک درصد جمعیت کشور را داریم و حسب جمعیت باید یک درصد از سرقتها در استان ما رخ دهد ولی به واسطه اعتقادات دینی مردم و فرهنگ بالای این استان نیم درصد از سرقتها در خراسان جنوبی رخ میدهد.
روزانه ۲۳ فقره سرقت رخ میدهد
وی بیان کرد: به طور متوسط روزانه ۲۳ فقره سرقت در خراسان جنوبی رخ میدهد که این آمار در مقایسه با آمار کشوری و آسیبهای اجتماعی چون اعتیاد آمار بالایی محسوب نمیشود.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی گفت: روز گذشته که ۵-۶ نفر سارق را که دستگیر کردیم از هر کدام که چرایی سرقت را میپرسیدیم پاسخشان موضوع اعتیاد و آن هم اعتیاد به مواد صنعتی بود که یکی از دلایل اصلی سرقت است.
سرهنگ صادقی در زمینه سرقت موبایل ادامه داد: سرقت موبایل نیز به شکلی که در برخی استانها وجود دارد در خراسان جنوبی مشاهده نمیکنیم و ممکن است فرد گوشی خود را در جایی فراموش کند و بعد سارقی بردارد ولی به صورت قاب زنی در معابر به هیچ وجه نداریم.
وی افزود: البته برخی از سرقت موبایلها به واسطه سهل انگاری خود شهروندان رخ میدهد.
دستگیری ۲۰۰ مالخر
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در ۹ ماه سال ۱۴۰۳ تعداد دو هزار سارق و ۲۰۰ نفر مالخر را دستگیر کردیم که بی شک دستگیری مالخرها یکی از مؤلفههای مهم در پیشگیری از سرقتها است.
سرهنگ صادقی بیان کرد: در دو هفته گذشته نیز تعداد یکی – دو باند را گرفتیم که ۱۳ نفر سارق و ۱۰ نفر مالخر دستگیر و برای آنها پرونده قضائی تشکیل شده است و ۴-۵ مکان را در طول سال به واسطه خرید اموال مسروقه پلمپ کردهایم.
وی با اشاره به اینکه ۴۳ باند سرقت از ابتدای سال در خراسان جنوبی منهدم شده است، گفت: ما سارقینی که از زندان آزاد میشوند را رها نمیکنیم و به صورت ماهیانه کنترل میشوند و پابند الکترونیکی را از چند ماه قبل در سطح استان اجرا کردهایم.
استفاده از پابند الکترونیکی برای سارقان دارای شرایط
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: برابر دستور قضائی سارقینی که شرایط را دارند با نصب پابند الکترونیکی و با هماهنگی دستور قضائی مورد کنترل قرار میگیرند که همین پابند الکترونیکی در کاهش سرقت مؤثر است.
سرهنگ صادقی با اشاره به اینکه از ابتدای سال ۹۰ نفر را به واسطه سرقت دستگیر کردهایم که اینها محکومیت داشته و متواری بودهاند، بیان کرد: همه تلاش ما بر این است که با کاهش سرقت مردم ما در امنیت بیشتری زندگی کنند.
وی افزود: در موضوع کاهش سرقت احشام نیز پیشنهاد ما بر این است که یا احشام را به صورت تجمیعی در یک مکان نگهداری کنند تا بتوان برای آن مکان نگهبان قرار داد و یا اینکه درب محل نگهداری احشام قفل محکمی داشته باشند تا سارقان به راحتی امکان سرقت نداشته باشند.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی یادآور شد: همین توصیه درباره مصالح موجود در ساختمانهای نیمه کار وجود دارد و این مصالح باید در محل مطمئن با در و قفل ایمن نگهداری شوند.