جشنواره نوزدهم تئاتر مقاومت به پایان رسید؛ معرفی برگزیدگان
مراسم اختتامیه نوزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت روز چهارشنبه نوزدهم دی با معرفی برگزیدگان این رویداد در سالن همایشهای سازمان منطقه آزاد اروند برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر، آیین اختتامیه نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت روز چهارشنبه نوزدهم دی ماه با معرفی برگزیدگان بخش های مختلف این رویداد در حضور مسئولان سازمان بسیج مستضعفین و جمعی دیگر از مدیران استان خوزستان به میزبانی سالن همایش های سازمان منطقه آزاد اروند برگزار شد.
نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت پاییز و زمستان سال ۱۴۰۳ به دبیری محمد کاظمتبار توسط انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح در تهران و شهرهای مختلف کشور پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
اجراهای بخش «سردار آسمانی» این دوره از جشنواره نیز با حضور ۲۷ گروه فعال عرصه تئاتر خیابانی به صورت رقابتی و ۹ گروه در بخش مهمان با مشارکت سپاه حضرت ولیعصر (عج) استان خوزستان ، سازمان منطقه آزاد «اروند» و مکتب حاج قاسم طی روزهای پانزدهم تا نوزدهم دی در شهرهای اهواز ، آبادان، خرمشهر و بندر ماهشهر استان خوزستان اجرا شد.
پخش تیزر نوزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت بخش اول مراسم اختتامیه را تشکیل داد.
محمد کاظمتبار دبیر نوزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت در ابتدای این مراسم ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری این رویداد توضیح داد: در این دوره مسیر تازهای شروع شده که در پایان آن قرار داریم.
دورهای که در چهار بخش پیش روی علاقه مندان قرار گرفت مسیری که در برگیرنده مسابقه تئاتر صحنهای، مسابقه نمایشنامهنویسی، مسابقه تئاتر خیابانی (سردار آسمانی ) و سمینار بود.
در این دوره تلاش کردیم تا بتوانیم در حوزه تئاتر مقاومت تفاوتهایی را به نسبت دورههای قبلی داشته باشیم موضوعی که باعث میشود ما این دوره از جشنواره را آغاز راه جدیدمان بدانیم.
وی تأکید کرد: امیدوارم با برطرف کردن نواقص مسیر را به درستی ادامه بدهیم.
در این چهار چوب از همه دوستان و همکارانم در ستاد جشنواره و عزیزان در خوزستان قدردانی میکنم و امیدوارم کاستیها را ببخشید.
پس از صحبتهای کاظمتبار کلیپی از روند داوری بخشهای مختلف جشنواره پخش شد.
سید علی یزدیخواه رئیس مجمع نمایندگان مجلس استان تهران هم این مراسم گفت: این جشنواره هزاران استعداد را ارتقا بخشیده است کما اینکه بسیاری از کارگردانان از همین رویدادها کارشان را آغاز میکنند.
وی ضمن ارائه تعاریفی از حوزه مقاومت در جهان و اهمیت آن در موضوع محور مقاومت فلسطین، افزود: مقاومت همیشه در طول تاریخ آثار عظیم و خسارات حداقلی دارد و شما امروز با نام تئاتر مقاومت در این صحنه حضور دارید.
مسیری که دربرگیرنده پیشینهای قوی در درون داشتههایمان است و باید دست مریزاد گفت به همه عزیزانی که در این رویداد تئاتر مقاومت حضور پیدا کردهاند.
یزدیخواه ضمن ابلاغ سلام ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به شرکتکنندگان در جشنواره تئاتر مقاومت اظهار کرد: امیدوارم صد و نودمین دوره این جشنواره برگزار و میلیونها نفر هم بیننده آثار نمایشی شما در حوزه محور مقاومت باشند.
تجلیل از خانواده شهید عارف کایدخورده بازیگر تئاتر و از شهدای مدافع حرم و مالک سراج بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون بخش بعدی مراسم بود.
در این بخش ضمن پخش کلیپی از این شهید بزرگوار ستاد برگزاری جشنواره از خانواده شهید کایدخورده قدردانی شد.
مادر شهید کایدخورده در این بخش گفت: متشکرم از همه عزیزانی که واژه مقاومت را میفهمند.
شهید از جمله رزمندگانی بودند که تئاتر کار می کردند و خیلی خوشحالم که شما هنرمندان راه این هنرمند را ادامه میدهید.
مالک سراج هم در بخش نکوداشت خود گفت: ممنونم که به من فکر کردید و من را قابل دانستید و برای همه شما آرزوی سعادت دارم.
شما به استان خوزستان آمدید و خیلی خوش آمدید.
معرفی برگزیدگان بخش مسابقه نمایشنامه نویسی بخش دیگری از مراسم اختتامیه بود که بر اساس آرای هیئت داوران برگزیدگان به شرح زیر معرفی شدند:
ستاد برگزاری جشنواره در این بخش از علیرضا معروفی نویسنده نمایشنامه «دیفن هیدرامین» قدردانی کرد.
جایزه بخش مسابقه نمایشنامهنویسی هم به خسرو امیری نویسنده نمایشنامه «لجنخوار» اهدا شد.
اجرای قطعه موسیقایی اختصاصی نوزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت با عنوان «نبض جهان» به خوانندگی میلاد هارونی بخش دیگری از برنامه بود.
تجلیل از خانواده شهید سید سعید سیاح طاهری فعال فرهنگی و شهید مدافع حرم و محسن سلیمانی فارسانی هنرمند پیشکسوت عرصه تئاتر مقاومت بخش بعدی مراسم اختتامیه بود.
همسر شهید سیاح طاهری پس از دریافت لوح تقدیر گفت: تقریبا ۲ ماه قبل از شهادت شهید سیاح طاهری او گفت من خواب شهید احمد کاظمی را دیدم و گفت سید زود بیا پیش من.
شرایطی که امروز به جهت نامبردن اسم شهید کاظمی پیش آمد من را یاد این خاطره از شهید سیاح انداخت.
شهید سیاح یک سالی تقریبا پشت در شهادت ماند و با شهادت از دنیا رفت.
او مزد روزهایی را که تنها بود گرفت.
او برای سینمای دفاع مقدس هم تلاش کرد تا یاد شهدا باقی بماند.
محسن سلیمانی هم در بخش قدردانی خود اظهار کرد: هرکاری کردم برای ادای دین به تئاتر مقاومت بود و امیدوارم این مقاومت بر اساس هیهات من الدله در این عرصه حضور پیدا کند.
راهی که واقعا مهم است و دوست داریم استمرار پیدا کند.
پس از اجرای این بخش نوبت به قدردانی از هنرمندان برگزیده بخش اقتباس و پرتره نمایشنامهنویسی جشنواره تئاتر مقاومت رسید.
در این بخش نمایشنامه «خیلی وقته منتظرت بودم» به نویسندگی ندا ثابتی رتبه سوم را دریافت کرد.
نمایشنامه «بچههای جلال زندهاند» به نویسندگی سیده طاهره حسینی هم رتبه دوم را دریافت کرد.
رضا گشتاسب هم با نمایشنامه «از کوپههای مهر مادرم» به عنوان هنرمند برگزیده معرفی شد.
ادامه دارد.