خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 20 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کاهش فرزندآوری آینده را تاریک می‌کند

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 19 دی 1403 - 13:40
شهرکرد-مدیر طرح مردمی نفس چهارمحال و بختیاری گفت: با کاهش فرزند آوری آینده فرزندان ما تاریک می‌شود و باید تغییر نگرش در این زمینه ایجاد شود.
جمعيت،خانواده،كبيري،چهارمحال،بختياري،اذعان،فرزند،نفر،جامعه،م ...

کاظم کبیری در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: در سازمان بسیج جامعه پزشکی کارگروهی تحت عنوان «جوانی جمعیت و پایداری خانواده» وجود دارد.
وی تصریح کرد: دو دیدگاه در خصوص جمعیت در کشور وجود دارد که یکی از آن‌ها اینکه وضعیت جمعیت بحرانی است و در دیدگاه دیگر نظر بر این است که پیری و کاهش جمعیت بحرانی نیست.
مدیر طرح مردمی نفس چهارمحال و بختیاری اذعان داشت: نظریه‌ای که می‌گوید سال‌خوردگی جمعیت بحران نیست برگرفته از مکتب غربی است، در این مکتب خانواده را آنچنان که اسلام تبیین می‌کند، قبول ندارد.
کبیری بیان داشت: خانواده در اسلام متشکل از زن و مرد در چارچوب قانون و شرع و فرزندان است، اما در جوامع غربی انواع مختلفی از خانواده‌ها مطرح است و حتی خانواده‌های تک‌والدی نیز در این جوامع وجود دارد.
رئیس بسیج جامعه پزشکی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه دشمنان به دنبال تزلزل خانواده و از بین بردن قداست و جایگاه مادر در خانواده هستند، اذعان داشت: جوانی جمعیت یکی از اولویت‌های اصلی ایران است چراکه جامعه پیر محکوم به فنا است.
وی تاکید کرد: در خانواده‌هایی که تک‌فرزند هستند علاوه‌بر مشکلاتی که برای آن فرزند در آینده به‌وجود می‌آید مشکلات متعددی هم برای پدر و مادرها ایجاد می‌شود چون فرزندی در این خانواده‌ها برای نگهداری از پدر و مادرها وجود ندارد.
کبیری اذعان داشت: خانواده‌ها نباید به فرزند خود به‌عنوان هزینه، سربار یا مشکل نگاه کنند، در سال ۱۳۶۵ نرخ باروری کلی ۶/۵ بود، یعنی هر خانواده یا هر زوجی به‌طور متوسط ۶/۵ فرزند داشت که این نرخ در طول ۱۰ سال به زیر دو رسید و اگر وضع همین‌طور پیش رود وارد سیاه‌چاله جمعیتی می‌شویم و ۱۵۰ سال برای برگشت به وضع عادی زمان لازم خواهد بود.
مدیر طرح مردمی نفس چهارمحال و بختیاری بیان داشت: اگر این روند ادامه یابد جمعیت ایران به زیر ۴۰ میلیون نفر خواهد رسید که از هر چهار نفر دو نفر سالمند هستند.
وی تاکید کرد: با کاهش فرزندآوری آینده فرزندان ما تاریک می‌شود و باید تغییر نگرش در این زمینه ایجاد شود و انگاره‌های ذهنی مردم تغییر یابد و در این زمینه لازم است هم مردم و هم مسئولان احساس مسئولیت کنند.