اعتکاف مادر دختری و نوجوانان در اردبیل
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل گفت: امسال تلاش می کنیم تا اعتکاف مادر دختری و نوجوانان را در کنار برگزاری اعتکاف های تخصصی رونق دوچندانی ببخشیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، حجتالاسلام قاسم جعفرزاده ظهر چهارشنبه در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه با محوریت «نقش رسانه در مبارزه تمدنی واکنشگری در عرصه جهاد تبیین و تبلیغ تمدنساز» اظهار داشت: اعتکاف جریان ناب فرهنگی و برگرفته از روح معنوی و عمیق مسلمانان است که مبتنی بر معرفت اسلامی است.
وی تصریح کرد: برخلاف عرفانهای نوظهور و گاه انحرافی نظیر سوفیه و رهبانیت، در این آیین تلاش میشود تا اعمال عبادی و انس با خداوند به صورت گروهی و در مکان مسجد انجام شده و زمینه برای نزول رحمت الهی نیز فراهم آید.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل گفت: در 2 روز اول اعتکاف حضور و ماندن در مسجد اختیاری ولی در روز سوم باید اعمال این آیین به انجام رسیده و زمینه برای بخشش گناهان و قبولی طاعات و عبادت فراهم آید.
جعفرزاده افزود: سال گذشته بیش از یک میلیون نفر در کشور معتکف شدند که از این تعداد چهار هزار نفر در استان اردبیل معتکفان ایامالبیض بودند.
وی ضرورت گستردگی برگزاری این مراسم معنوی را یادآور شد و خاطرنشان کرد: سال گذشته 55 مسجد نقطه هدف بوده ولی تاکنون برای اعتکاف امسال 81 مسجد اعلام آمادگی کردند که امیدواریم تا روز برگزاری این مراسم تعداد مساجد به بیش از 100 مسجد در استان اردبیل افزایش پیدا کند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل اضافه کرد: تعداد معتکفان نیز از چهار هزار نفر سال گذشته قطعا افزایش یافت و پیشبینی میکنیم تا 2 برابر و حداکثر تا 10 هزار نفر در آیین اعتکاف امسال شرکت کنند.
جعفرزاده بیان کرد: اعتکاف امسال برای گروههای سنی به ویژه نوجوانان و مادر و دختران به صورت ویژه برگزار شده و سعی ما به برگزاری اعتکاف دانشجویی، دانشآموزی، حوزویان، اساتید دانشگاه به صورت تخصصی است.
وی در ادامه یادآور شد: 80 درصد آیین اعتکاف به صورت عمومی و فراگیر انجام شده و تنها 20 درصد به صورت تخصصی است که قطعا این آیین فرصتی برای انس با معبود و خلوتگزینی در مسیر تسویه روح و روان است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل به برگزاری مراسم روز جهانی آذری زبانهای مسلمان در 19 ژانویه اشاره کرد و گفت: در این روز رویداد تاریخی و ماندگار آزادی مردم کشور آذربایجان از یوغ امپریالیسم جهانی و جمهوری شوروی انجام شد تا بعد از یک قرن تسلط کمونیستها، مردم مسلمان آذربایجان با شکستن حصار مرزها به سوی جمهوری اسلامی ایران حرکت کنند.
جعفرزاده این روز تاریخی را نمادی از هویت شیعی و اسلامی مسلمانان جمهوری آذربایجان اعلام کرد و افزود: در تاریخ دنیا این روز به یادگار مانده و ما همواره سعی میکنیم تا روز مسلمانان آذری زبان را گرامی بداریم که امسال نیز این مراسم با مشارکت دانشگاهها، مراکز علمی و نهادهای فرهنگی به صورت منطقهای و با شکوه برگزار خواهد شد.
وی در ادامه تصریح کرد: پیام فرهنگی این مراسم تاکید بر هویت امت اسلامی در مسیر تمدنسازی است و این آیین 29 دی ماه با حضور میهمانان داخلی و خارجی در اردبیل و با حضور استانهای آذری زبان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان و اردبیل برگزار خواهد شد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل در مورد حوادث اخیر و برخی اظهار نظرهای ناصواب در مورد مداحان در مراسم بزرگداشت شهدای چالدران خاطرنشان کرد: فردی که در این مراسم اظهاراتی را علیه حاکمان جمهوری آذربایجان و ترکیه مطرح کرده نه تنها مداح نبوده بلکه یک فرد عادی بوده و به هیچ وجه اظهار نظر او جایگاه حقوقی ندارد.
جعفرزاده اضافه کرد: هر چند ما باید مراقبت بیشتری را در اظهار نظرها داشته باشیم اما روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود توهینی را به جامعه مداحان نسبت داده که قطعا پاسخ این اظهارات ناصواب را به صورت شفاف و روشن ارائه خواهیم کرد.
وی بیان کرد: به هیچ وجه هدف این برنامه و دستاندرکاران آن توهینی به کشور همسایه نبوده بلکه ما تلاش میکنیم تا به حسنه شدن روابط کمک کنیم اما برخی اتفاقات و حوادث نیز غیرقابل پیشبینی است و به هیچ وجه این مباحث دیدگاه مسئولان استانی و یا کشوری محسوب نمیشود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل جریان مداحان را، جریان برگرفته از عشق و ارادت به اهل بیت عنوان کرد و ادامه داد: جریان مداحی و ثناگویی استان اردبیل در کشور بینظیر است و ما حق نداریم به این جریان توهین و یا بیمهری را روا بداریم.
جعفرزاده یادآور شد: در بیان عناصر فرهنگی بازار مصادره بسیار داغ است و ما نباید به چنین موضوعات و مسائلی بیشتر از این دامن بزنیم.
انتهای پیام/131