خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 20 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۱۶۰میلیارد تومان اعتبار برای ساماندهی پایانه های مرزی آذربایجان غربی اختصاص یافت

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 19 دی 1403 - 15:06
ارومیه - آذربایجان غربی با فعالیت ۱۴ گمرک و بازارچه مرزی تنها دروازه ورود ایران به بازارهای اروپایی به شمار می رود نیازمند تقویت و تجهیز و نیز جذب سرمایه گذاری در این حوزه است.
مرزي،پايانه،كشور،استان،تمرچين،آذربايجان،غربي،درصد،بازرگان،سا ...

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها - سکینه اسمی: آذربایجان غربی با ۸۹۱ کیلومتر مرز مشترک به‌دلیل دارا بودن پنج پایانه مرزی و ۹ گمرک مرزی پتانسیل بالایی برای دسترسی به بازارهای جهانی به خصوص اروپا در کشور دارد اما تاکنون این ظرفیت مرزی مورد توجه واقعی قرار نگرفته است.
در حال حاضر راه‌های زمینی ارتباط با اروپا از طریق جاده و ریل همچنین مبادی اصلی ورود و خروج زمینی کالا و مسافر از کشور به اروپا و بالعکس در آذربایجان غربی فراهم است و زیر ساخت‌هایی که متناسب با این امور در استان ایجاد شده در کنار مزیت‌های کم نظیر جغرافیایی و اقتصادی آذربایجان غربی را به یکی از کانون‌های مهم تجارت و صادرات کشور تبدیل کرده است.
فعالیت ۱۴ گمرک و بازارچه در نوار مرزی شمال و غرب آذربایجان غربی افق‌های روشنی را در زمینه صادرات و توسعه روابط اقتصادی بین المللی ایجاد کرده، که در سال‌های اخیر با توسعه، تجهیز و تقویت این مبادی تجاری و نیز سرمایه گذاری مناسب در این حوزه نه تنها می‌توان به توسعه همه جانبه در این منطقه مرزی بلکه سایر بخش‌های اقتصادی در کشور نیز امیدوار بود.
۱۶ میلیارد تومان برای ساماندهی پایانه‌های مرزی آذربایجان غربی اختصاص یافت
نزدیک ۲۵ درصد صادرات جاده‌ای غیرنفتی کشور از مرزهای این استان صورت می‌گیرد که نشان‌دهنده جایگاه ویژه استان در تجارت برون مرزی است، علاوه بر آن، ۹۰ درصد واردات جاده‌ای کالاهای حجمی غیرنفتی نیز از طریق مرزهای آذربایجان‌غربی انجام می‌شود.
سهم ۹ درصدی مرزهای آذربایجان‌غربی در حوزه ترانزیت زمینی کشور نیز ضرورت توجه به توسعه زیرساخت‌های دسترسی به پایانه‌های مرزی و اختصاص اعتبارات استانی و ملی را نشان می‌دهد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل پایانه‌های مرزی آذربایجان غربی در خصوص آخرین اقدامات برای توسعه و تقویت پایانه‌های مرزی استان از اختصاص ۱۶.۵ میلیارد تومان اعتبار در سال جاری برای ساماندهی پایانه‌های مرزی استان خبر داد و گفت: ساماندهی کاملاً استاندارد پایانه‌های مرزی استان با توجه به اهمیت این پایانه‌ها در افزایش صادرات غیر نفتی و توسعه اقتصاد کشور به صورت منظم انجام و استمرار دارد.
ارسلان شکری در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه مرزهای استان دروازه کشور برای ورود به اروپا محسوب می‌شوند، گفت: در دو سال اخیر مبلغی بیش از ۱۶ میلیارد تومان برای ساماندهی زیرساخت‌های این پایانه تأمین شد و برای تکمیل زیرساخت‌ها در سال جاری نیز بیش از ۱۶.۵ میلیارد تومان تخصیص داده شده است.
وی با بیان اینکه پایانه مرزی تمرچین در کنار اهمیت این مرز در توسعه تجارت با کشورهای همسایه در سال‌های اخیر یکی از گذرگاه‌های مهم در پیاده روی اربعین حسینی نیز به شمار می‌رود.
۱۴ میلیارد ریال برای ساماندهی پایانه مرزی تمرچین اختصاص یافت
شکری از اختصاص ۱۴ میلیارد ریال برای مرمت و ساماندهی پایانه مرزی تمرچین خبر داد و گفت: مرمت و بهسازی ابنیه و تأسیسات محوطه پایانه مرزی تمرچین، تهیه مصالح و اجرای داربست‌های کریدور و سایبان برای زائرین اربعین حسینی در پایانه مرزی تمرچین به مبلغ قرار داد بیش از ۶ میلیارد ریال، خرید تجهیزات الکتریکال و مکانیکال، تهیه، نصب و راه اندازی تجهیزات کنترل تردد گیت‌های گذرنامه ساختمان مسافربری پایانه مرزی تمرچین با مبلغ قرار داد بیش از ۵ میلیارد ریال از جمله اقدامات اداره کل در سال جاری برای ساماندهی این پایانه مرزی است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان غربی، با اشاره به حمل و نقل کالا هم گفت: تمامی صادرکنندگان به دنبال صادرات از مسیر کوتاه با کمترین هزینه هستند که امروز آذربایجان‌غربی با توسعه پایانه‌های مرزی درصدد ارتقای این ظرفیت پر جذابیت از نظر مسافت و هزینه‌ای است.
وی تصریح کرد: پایانه مرزی تمرچین تنها یک مسیر تجاری نیست بلکه به‌عنوان پدافند غیرعامل در شرایط سخت تحریم‌ها، می‌تواند تنفس اقتصادی کشور را حفظ کند بنابراین تسهیل و تسریع روند تجارت فرامرزی این گذرگاه مرزی در سایه تعامل تمامی دستگاه‌های دخیل امری ضروری است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان غربی میزان تردد مسافر از پایانه مرزی تمرچین را در سال جاری ۸۹۵ هزا رو ۸۸۱ نفر اعلام و یاد اور شد: در این بازه زمانی تعداد ۱۱۶ هزار و ۶۹۶ دستگاه ناوگان باری و ۳۸۲۸ دستگاه ناوگان مسافر بری از پایانه مرزی تمرچین تردد کردند همچنین میزان ترانزیت انجام شده از این پایانه مرزی نیز نزدیک به ۵۱ هزار دستگاه گزارش شده است.
مطالعات طرح جامع پایانه مرز بازرگان در دست اقدام است
وی با بیان اینکه پایانه مرزی بازرگان یکی از قدیمی‌ترین پایانه‌های مرزی و دومین مرز زمینی برزگ کشور به شمار می‌رود، افزود: مطالعات طرح جامع پایانه مرزی بازرگان در دست اقدام است در صورت تصویب در شورای ساماندهی مبادلات مرزی کشور اقدامات بعدی انجام می‌شود.
شکری گفت: برای مرمت و بازسازی ساختمان مسافربری و پایانه مرزی بازرگان بیش از ۱۰ میلیارد ریال اختصاص یافته که هم اکنون با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجرا است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان غربی، تهیه، ساخت و نصب دکل پرچم ۵۰ متری، اصلاح و نصب مجدد برج نوری، مرمت و بهسازی کف‌سازی بتنی محوطه پایانه مرزی بازرگان، تهیه، نصب و راه‌اندازی سیستم روشنایی جاده، افزایش گیت‌های گذرنامه در سالن مسافری پایانه‌های مرزی بازرگان را از دیگر اقدامات اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان در این پایانه مرزی برشمرد.
وی اضافه کرد: طرح احداث پارک‌های لجستیک و پایانه‌های صادراتی و ترکیبی، ایجاد لجستیک کشاورزی در ارومیه که ترکیبی از حمل و نقل جاده‌ای، ریلی، هوایی است و بحث لجستیک مرزی در منطقه آزاد ماکو مطالعه شده و بخشی نیز نیازمند جذب سرمایه گذار برای اجرا است.
وی با بیان اینکه مجموع تردد مسافر از پایانه مرزی بازرگان که یکی از مهمترین مرزهای زمینی کشورمان به سمت ترکیه و اروپاست، امسال ۲۱ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، گفت: مجموع ترد مسافر از پایانه مرزی بازرگان در نیمه نخست امسال ۸۲۸ هزار و ۱۰۰ مسافر بوده و مجموع ناوگان مسافری تردد کرده از این پایانه نیز یک هزار و ۹۵۲ دستگاه ثبت شده است.
احداث ایکس ری در پایانه مرز رازی خوی
شکری در خصوص اقدامات عمرانی در مرز رازی نیز گفت: قرارداد آماده سازی زمین مورد نیاز برای احداث ایکس ری و باسکول موقت با مبلغ قرار داد بیش از ۲۷ هزار میلیون ریال در لاین خروجی در پایانه مرزی رازی، مرمت و بهسازی ایست اجباری در پایانه مرزی رازی از مهمترین اقدامات عمرانی در این پایانه مرزی است.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان، در خصوص دیگر پروژه‌های عمرانی در حال اجرا در سایر پایانه‌های مرزی استان گفت: اجرای زیر ساخت‌های برقی و مکانیکی ایکس ری پایانه مرزی سرو با پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصد، مرمت و بهسازی پایانه مرزی سرو با پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد و مبلغ قرارداد ۲۵ میلیارد ریال، مرمت و بازسازی ساختمان و محوطه پایانه مرزی پلدشت با پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصد از جمله این طرح‌ها است.
شکری با بیان اینکه پایانه مرزی پلدشت از شاهراه‌های کم‌نظیر ایران در دستیابی به بازارهای آسیای میانه بوده و یکی از پایانه‌های مهم زمینی کشور محسوب می‌شود، گفت: طی سال جاری ۳۳ هزار و ۶۲۳ دستگاه ناوگان باری از طریق این پایانه اقدام به جابجایی کالا کرده‌اند که تعداد ۱۱ هزار و ۷۸۸ دستگاه ورودی و ۲۱ هزار ۸۳۵ دستگاه نیز خروجی بودند.
وی تصریح کرد: در این مدت، ۱۵ هزار و ۱۸۶ دستگاه ناوگان ترانزیتی از این پایانه تردد کرده‌اند که از نظر ورودی ۱۳۴.۹۲ درصد و از نظر خروجی ۱۴۰.۲۴ درصد نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل رشد را نشان می‌دهد.