8درصد واحدهای تولیدی گیلان در تملک بانکهاست - تسنیم
استاندار گیلان با اشاره به وجود 2500 واحد تولیدی در گیلان گفت: طبق آمارها، هشت درصد از این واحدها تحت مالکیت بانک ها قرار دارند که این وضعیت باعث بروز مشکلاتی شده و منجر به تعطیلی کارخانه ها می شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، هادی حقشناس استاندار گیلان عصر امروز در جلسه شورای اداری استان گیلان با حضور رئیس قوه قضائیه در دادگستری این استان بابیان اینکه ممنوعیت توسعه صنعتی در استانهای شمالی به استان گیلان ضربه زد، اظهار کرد: گیلان جزو چهار استانی است که مرز ریلی، دریایی، زمینی و هوایی دارد و در کریدور شمال جنوب واقع شده و از ظرفیتهای زیادی برای توسعه برخوردار است.
وی با بیان اینکه سابقه بندرانزلی به یکصد سال قبل برمی گردد، گفت: پسماند صنعتی، کشاورزی و انسانی باعث آسیب جدی به تالاب انزلی شد که در تلاشیم با کمک دستگاهها و دولت برای رفع و کاهش معضلات آن اقدام کنیم.
بندرانزلی با بیان اینکه یکی از دلائل خشک شدن درچه ارومیه نرسیدن آب به این دریاچه بود، افزود: یکی از مشکلاتی که امروز برای تالاب انزلی به وجود آمده به دلیل نرسیدن آب به این تالاب است که تالاب نیز موجب رسوب شد و امروز به عنوان یک معضل برای این استان تبدیل شده است و باید با ایجاد تصفیه خانهها جلوی ورود فاضلاب به تالاب گرفته شود.
حقشناس با بیان اینکه میانگین اجرای تصفیه خانه در کشور 66 درصد بوده اما در گیلان 26 درصد است، تصریح کرد: محصولات چای و مرکبات در گیلان به دلایل مختلف مقرون به صرفه نیست و به دلیل سیاستهای غلط پولی در دولتها و تورمهای 2 رقمی که تولید را گران کرد، آسیب دیدند و یک اثر منفی بلندمدت بر کشاورزان گذاشت و کم کم کشاورز به این نتیجه رسیده که فروش زمین به نفع اوست و به سراغ تولید نمیرود.
وی با بیان اینکه شدیدا با تغییر کاربریها مخالف هستیم، گفت: وقتی کشاورز برای تامین معیشت خود دچار مشکل است ناچارا با پرداخت تخلف به طریقی به دست به فروش و تغییر کاربری زمین کشاورزی میزند که لازم است سیاستهای پولی و ملی و بودجهای را فراهم کنیم که تورم یک رقمی و تولید رشد کند که به این واسطه مشکلات مردم نیز حل میشود.
استاندار گیلان با بیان اینکه بخش صنعت گیلان نیز مانند مباحث کشاورزی دارای مشکلاتی است، افزود: برای حل مشکلات این بخش، ستاد اقتصاد مقاومتی قوه قضاییه و دستگاهها ورود میکنند اما مهم این است که مشکلات مردم حل شود، از طرفی بانکها به هر دلیلی براساس قواعد خودشان میگویند نه تنها تسهیلات پرداخت نمیکنیم بلکه ادعای مالکیت کارخانه هم میکنند.
حقشناس با اشاره به وجود 2500 واحد تولیدی در گیلان بیان کرد: طبق آمارها، هشت درصد از این واحدها تحت مالکیت بانکها قرار دارند که این وضعیت باعث بروز مشکلاتی شده و منجر به تعطیلی کارخانهها میشود، به همین دلیل نباید به بهانه بدهی بانکی، واحدهای تولیدی را از بین ببریم، بنابراین، انتظار دارم که در سطح ملی و از سوی سران سه قوا به این مسئله توجه شود.
وی بنگاهداری بانکها را یک آفت برای کشور دانست و افزود: ارزش دارایی کارخانهای مانند سیمکو به سه هزار میلیارد تومان میرسد، اما به دلیل 500 میلیارد تومان بدهی معوقه، تا مرز تعطیلی پیش رفتیم، با این حال، مانع این اتفاق شدیم.
و برای حل مشکلات باید یک رویه هماهنگ در استان و حتی در کل کشور ایجاد کنیم.
انتهای پیام/