مسجد پایگاه اسلام و انقلاب است
زاهدان_ نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان، گفت: مسجد، در واقع پایگاه اسلام و انقلاب است.
به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله مصطفی محامی، ظهر امروز چهارشنبه در سومین جلسه قرارگاه راهبری مساجد سیستان و بلوچستان که با حضور ائمه جمعه و مسوولان ارگانهای متولی از جمله اداره کل تبلیغات اسلامی، اداره کل اوقاف و امور خیریه، مرکز مدیریت حوزههای علمیه و مرکز رسیدگی به امور مساجد استان برگزار شد، افزود: از حدود دو سال پیش، در مرکز کشور طرحی در خصوص مساجد توسط شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، سازمان بسیج مستضعفین، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه و مرکز مدیریت حوزههای علمیه دنبال میشد و پس از چندین بار رفت و برگشت خدمت مقام معظم رهبری، به مرحله نهایی رسید.
امام جمعه زاهدان ادامه داد: مسجد از مباحث مهم و کلیدی در جامعه اسلامی و مرکز تعلیم، تربیت و معنویت در محلات و محلی برای افزایش بصیرت و در واقع پایگاه اسلام و انقلاب است اما متأسفانه گزارشهایی که از گزارشها ارائه میشود، نگران کننده هست و حتی گزارش کاملی از مساجد هم وجود ندارد و نشان دهنده کم توجهی و یا بی توجهی به این حوزه است.
محامی اظهار کرد: باید توجه داشته باشیم که انقلاب ما از مسجد شروع شده و اگر مساجد دچار مشکل شوند، انقلاب ما نیز با مشکل روبرو خواهد شد.
وی ادامه داد: هماهنگی بین دستگاهی در مرکز کشور انجام شده و کار در استانها با محوریت نمایندگان ولیفقیه و در شهرستانها نیز باید توسط ائمه جمعه و با همکاری نهادهای متولی و ارکان مسجد از جمله تبلیغات اسلامی، اوقاف و امورخیریه، بسیج مستضعفین، حوزههای علمیه و نیز مرکز رسیدگی به امور مساجد دنبال شود.
امام جمعه زاهدان، تصریح کرد: امامت جمعه، مرکز و فرماندهی قرارگاه فرهنگی در هر منطقه است و باید مسجد را از جمله کارهای اصلی خود دانسته و به دنبال احیای آن باشد.
وی اضافه کرد: احیای مسجد، دارای چند بخش است که مهمترین عامل راهبری مسجد امام جماعت و سپس اعضای هیئت امنا، پایگاه بسیج و کانونهای فرهنگی هست و تقاضا، از ائمه جمعه این است که سند استقرار سازوکار راهبری و پشتیبانی از مساجد را به طور دقیق مطالعه نموده و برای پیشبرد و عملیاتی سازی آن تلاش ویژه داشته باشند.
محامی به بیان توضیحاتی در خصوص تقسیم کار صورت گرفته در راستای عملیاتی سازی سند استقرار ساز و کار راهبری و پشتیبانی از مساجد پرداخت و گفت: یکی از مسائل تربیت و معرفی امام جماعت و دیگری ارائه آموزشهاست که تربیت و معرفی امام جماعت بر عهده حوزههای علمیه و در ادامه ارائه آموزشها نیز بر عهده تبلیغات اسلامی است و البته تایید و انتصاب امام جماعت و اعضای هیئت امنا نیز بر عهده مرکز رسیدگی به امور مساجد هست.
وی ادامه داد: از طرف دیگر، رسیدگی به امور زیرساختی مساجد، وظیفه سازمان اوقاف و امور خیریه و جنبههای مردمی آن نیز بر عهده بسیج و سپاه پاسداران هست که خوشبختانه هماهنگیهای استانی صورت گرفته و موارد توسط مسوولان مربوطه به شهرستانها نیز ابلاغ شده و در حال حاضر ائمه جمعه باید به دنبال راهاندازی قرارگاه مساجد در سطح شهرستانها باشند.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان در ادامه توضیحاتی در خصوص سازوکار جمعآوری کمکهای مردم استان به مردم کشور لبنان پرداخت.
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد دفتر نماینده ولیفقیه در استان نیز در ادامه این جلسه به تبیین سند استقرار سازوکار راهبری و پشتیبانی از مساجد پرداخت.