دلیل کیفیت پایین "نان" در کهگیلویه و بویراحمد چیست؟
مدیرکل موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی کهگیلویه و بویراحمد گفت:فرآیند و چرخه معیوب تامین آرد از تولید تا مصرف، دلیل کیفیت پایین نان است.
سید مسلم حسینیان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یاسوج، اظهار داشت: در جلسه شورای استانی استاندارد موارد حساسی همچون بحث نارضایتی مردم از موضوع نان و نارضایتی خبازان نسبت به بحث آرد بررسی شد و در واقع اداره استاندارد از سال قبل بهعنوان دستگاه نظارتی چند مجموعهای که در فرایند تولید آرد مشارکت دارند را مورد نظارت قرار داد.
وی عنوان کرد: از زمانی که گندم خریداری میشود تا زمانی که در شرکت غله است و بعد اینکه به واحدهای تولید آرد در بویراحمد و گچساران داده میشود و بعد از آن به دست مردم برسد، نظارت میکنیم.
حسینیان افزود: یک سری اشکالات زیرساختی قبل از تولید وجود داشت که با همکاری معاونت پیشگیری از وقوع جرم حل شد، مثلاً مهلت خواب آرد اهمیت دارد، از زمان تبدیل گندم به آرد، آرد باید یک بازه زمانی 72 ساعته خواب داشته باشد، ولی این مرحله انجام نمیگرفته و آرد به نانواییها انتقال داده میشد، گاهی کیسههای آرد در معرض باران قرار میگرفت که تمام این معضلات باسماجت حل شد.
وی در خصوص پایینبودن کیفیت نان در استان یادآورشد: نانوایی باید از نظر ساختار فیزیکی و محیطی استانداردهایی را رعایت کند، برای اینکه آرد در محیط نانوایی کیفیت خود را از دست ندهد، رطوبت باعث میشود کیفیت آرد از بین برود.
دما و حرارت تنور، سرما و گرما، محیط نگهداری بر روی کیفیت آرد اثرگذار است.
حسینیان ادامه داد: زمانی که فردی برای پروانه کسب نانوایی مراجعه میکند باید مکانی را برای نانوایی در نظر بگیرد که حداقل مساحت 60 متر تا 100 متر در آن رعایت شود که در واقع این کار انجام نمیشود، همین موضوع موجب میشود که بهمرورزمان آرد کیفیت خود را در محیط نانوایی از دست بدهد.
وی با بیان اینکه بیشتر مشکلاتی که در حوزه نان اتفاق میافتد به دلیل ناآشنایی خباز با چگونگی پخت نان است، اظهار کرد: ممکن است افراد غیرمرتبطی روی به کار نانوایی بیاورند، مثلاً بنای ساختمان میآید تغییر شغل میدهد نانوا شود، این فرد هیچ دوره آموزشی ندیده است، و با پخت آشنایی ندارد.
حسینیان با اشاره به اینکه سامانه پیامکی 10001517 خط ارتباطی اداره استاندارد با مردم بوده و میتوانند با شمارهگیری این شماره درخواستهای خود را با ما در میان بگذارند، تصریح کرد: دغدغه گسترش آگاهسازی مردم بهویژه در روستاها را داشتیم و در این راستا عدهای از کارکنان برای مباحث آموزشی و آگاهسازی جامعه به روستاها اعزام و بخشی از کارگاههای آموزشی در روستاها برگزار میشود.
انتهای پیام/