نیروهای مسلح ایران در سطح بالای آمادگی قرار دارند
جانشین معاونت مهندسی و پدافند غیرعامل سپاه گفت:مردم ایران در زمینه بحران های مختلف هیچ نگرانی نداشته باشند چرا که نیروهای مسلح و دستگاه های خدمت رسان با بالاترین ظرفیت آمادگی لازم را برای خدمت رسانی دارند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، سردار محمدرضا ستاریان در رزمایش سراسری مدیریت بحران الی بیت المقدس در اهواز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این چهارمین رزمایش مدیریت بحران برای ارتقای سطح آمادگی دستگاه های اجرایی و نیروهای مسلح است که به میزبانی خوزستان برگزار می شود.
وی بابیان اینکه آمادگی نیروهای مسلح برای مقابله با بحرانهای طبیعی و غیرطبیعی و خدمترسانی به مردم در تمامی عرصهها در سطح بالایی است، گفت: در حال حاضر شاهد آمادگی بالای دستگاه ها و نهادهای مختلف نیروهای مسلح به خصوص سپاه پاسداران برای مقابله با بحران های طبیعی و غیرطبیعی هستیم.
جانشین معاونت مهندسی و پدافند غیرعامل سپاه گفت: بی شک با برگزاری رزمایش های مدیریت بحران و دوره های آموزشی متعدد روز به روز شاهد ارتقای سطح آمادگی نیروهای خدمت رسان خواهیم بود.
وی افزود: نیروهای امدادی و تیم های عملیاتی در سطح کل کشور در شرایط مطلوبی هستند و امید می رود با استفاده از تجهیزات مناسب و پیشرفته روز به روز بر سطح این آمادگی افزوده شود.
سردار ستاریان خاطر نشان کرد: مردم ایران اسلامی در زمینه بحران های مختلف هیچ نگرانی نداشته باشند چرا که نیروهای مسلح و دستگاه های خدمت رسان با بالاترین ظرفیت آمادگی لازم را برای خدمت رسانی دارند.
همچنین جانشین فرمانده سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان به اهمیت پدافند غیرعامل و نقش همگانی در این زمینه پرداخت و گفت: دفاع از خاک و ملت تنها وظیفه نیروهای مسلح نیست بلکه تمام دستگاهها و مردم نیز باید در این فرآیند مشارکت داشته باشند.
سرتیپ دوم پاسدار مسعود فلاحی با اشاره به اینکه در پدافند عامل نیروهای مسلح به طور مستقیم در دفاع از کشور نقش دارند، افزود: همه نهادها، دستگاهها و حتی مردم در پدافند غیرعامل باید در برابر تهدیدات و بحرانها آمادگی کامل داشته باشند.
وی تاکید کرد: امروز به صورت نمادین تمامی دستگاهها برای تقویت و تقابل با حوادث غیرمترقبه دعوت شدهاند تا توانمندیها و آمادگیهای خود را به نمایش بگذارند.
جانشین فرمانده سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان تصریح کرد: هدف از این همایش ارزیابی و محک زدن داشتهها و نداشتههای دستگاهها در زمینه پدافند غیرعامل است تا ضعفهای موجود شناسایی و در جهت رفع آنها اقدام شود.
وی همچنین بر لزوم اطلاعرسانی درباره تجهیزات و امکانات موجود در دستگاهها و نهادها اشاره کرد و افزود: باید نقاط ضعف شناسایی شده به مسئولان مربوطه گزارش شود تا درنهایت برای تامین نیازهای ضروری و بهبود وضعیت دفاع غیرعامل اقدامات موثر انجام شود.
سردار فلاحی در ادامه از تمامی نهادها و دستگاهها خواست تا تحت یک مدیریت واحد با همکاری یکدیگر برای مقابله با حوادث غیرمترقبه آماده شوند و در صورت وقوع بحران نیز هر دستگاهبه خوبی به وظایف خود عمل کند.
همچنین سردار سرتیپ پاسدار حسن شاهوارپور ،اظهار داشت: همواره باید آمادگی خود را برای مقابله با بحرانهای طبیعی و غیرطبیعی تقویت کنیم و نیروهای مسلح نیز در برنامههای مختلف این آمادگی را ارتقا دهند.
وی افزود: در همین راستا با هماهنگیهای صورت گرفته، رزمایش الی بیت المقدس با حضور تمامی دستگاه های خدمت رسان برنامه ریزی شد و انواع دستگاه های مهندسی، اورژانس، سیستم های ارتباطی و آنچه نیاز ضروری برای شرایط بحرانی است را به نمایش گذاشتند.
فرمانده سپاه خوزستان با بیان اینکه بیشتر دستگاهها و تجهیزات به تازگی خریداری شده و نو هستند و از استاندارد و کیفیت خوبی برخوردارند، گفت: دستگاههای خدمات رسان در این رزمایش برای نخستین بار برای نمایش سطح آمادگی خود جهت خدمت رسانی به مردم در شرایط بحرانی جمع شدند و این نویدبخش همبستگی مناسب دستگاه ها و مجموعه نیروهای مسلح برای خدمت به مردم است.
وی با بیان اینکه خوزستان در ردیف اول بحران های طبیعی کشور است، افزود: این استان در سال های اخیر شاهد وقوع سیل، زلزله و پدیده ریزگردها و مشکلات جدی برای مردم استان بوده و این شرایط بحرانی به ما یادآوری می کند که باید امکانات و دستگاه های خود را همواره بروز نگه داریم و سطح آمادگی نیروهای خدمات رسان را روز به روز افزایش دهیم.
سرتیپ پاسدار شاهوارپور آموزشهای مردمی را برای مدیریت بحران تاثیرگذار دانست و گفت: اگر آموزشهای لازم برای پیشگیری از حوادث و شرایط بحرانی به مردم داده شود، در شرایط سخت هر یک از مردم یک امدادگر خواهد بود و دیگر نیاز نیست به تمام نقاط استان نیروی امدادی اعزام شود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از لازمه های ارتقای سطح آمادگی دستگاه های خدمت رسان، هماهنگی و برنامه ریزی در زمان بحران است که در این رزمایش 2 روزه دستگاه های استان به هماهنگی خوبی دست یافته اند.
فرمانده سپاه خوزستان تصریح کرد: امروز تکنولوژی در جهان روز به روز در حال پیشرفت است و ما نیز باید پیشرفته ترین تجهیزات را برای خدمت به مردم در شرایط بحرانی در اختیار داشته باشیم تا از خسارت های جانی و مالی بتوانیم جلوگیری کنیم.
فرمانده سپاه خوزستان با بیان اینکه راهکار اصلی مقابله با بحران استفاده از تجربه است، گفت: هماهنگی بین دستگاههای خدمترسان، استفاده از تجهیزات پیشرفته و ارائه آموزشهای اولیه امدادی به مردم از ضرورتهای مدیریت بحران است.
همچنین معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان گفت: رزمایش الی بیت المقدس با محوریت مدیریت بحران استان به صورت همزمان با سراسر کشور برگزار و در این 2 روز پیشرفته ترین دستگاه های خدماتی و مهندسی برای خدمت به مردم در شرایط بحرانی به نمایش گذاشته شده است.
محمد خانچی افزود: سطح آمادگی 30 دستگاه اجرایی و خدماترسان در این رزمایش ارزیابی و هماهنگی خوبی بین دستگاه ها برای حضور در شرایط سخت مشاهده شد.
وی بیان کرد: امید است با برگزاری این رزمایش ها و آموزش های لازم به شهروندان و دستگاه های خدماتی بتوانیم در شرایط بحرانی، مدیریت مناسبی داشته و خسارت های احتمالی را به حداقل برسانیم.
سرپرست مدیریت بحران استان خوزستان گفت: خوزستان همواره جزو استانهای حادثه خیز کشور بوده و با توجه به نوع زمین ساختی و گسلها جزو مناطق لرزه خیز کشور است.
علی عبدالهی افزود: خسارت های زیادی ناشی از زلزله های مناطق زاگرس در سال های اخیر ایجاد شده است علاوه بر آن با توجه به نوع تراکنش و شدت بارش ها، استان دچار سیلاب و پس از آن خشکسالی شده که نیاز است برای جلوگیری از خسارات احتمالی مدیریت جامعی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: یکی از اقدامات مهم و موثر در مدیریت بحران، اقدام پیش از وقوع حادثه و ارتقای سطح آموزش و آمادگی دستگاه های خدمت رسان است که این رزمایش با این هدف برگزار شد.
سرپرست مدیریت بحران استان خوزستان گفت: در این رزمایش بیش از 150 دستگاه ماشین آلات سبک و سنگین برای شرایط بحران به نمایش گذشته شد و شاهد سطح بالای آمادگی در سطح دستگاه های استان بودیم.
انتهای پیام/