پاسخ محیطزیست قم به ادعای بهصرفه نبودن انرژی خورشیدی - تسنیم
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم به ادعای به صرفه نبودن انرژی خورشیدی و مستعد نبودن قم در این مسئله واکنش نشان داد.
سید احمد شفیعی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم، در پاسخ به ادعای برخی مسؤلان مبنی بر اینکه استان قم برای استفاده از انرژی خورشیدی مستعد نیست و تا زمانی که نفت، گاز و سوخت ارزان داریم نیازی به انرژی خورشیدی نیست، اظهار داشت: بزرگترین منبع انرژی در کره زمین که انسان میتواند به آن دسترسی داشته باشد، انرژی خورشیدی است.
شفیعی گفت: انرژی خورشیدی جزو مهمترین و بزرگترین انرژی در بین سوختهای فسیلی مانند زغال سنگ، نفت و گاز و همچنین انرژی هستهای، باد، زمینگرمایی و انواع دیگر انرژیها است.
معاون محیطزیست انسانی ادارهکل حفاظت محیطزیست استان قم با تأکید بر اینکه حجم انرژی خورشیدی در دسترس انسان، از تمام انرژیهای فسیلی، رادیواکتیو و هستهای بیشتر و پاکتر است، بیان کرد: انرژی خورشیدی بواسطه مزیتهای فراوانی که دربردارد، به همان تناسب عوارض زیستمحیطی کمتری نیز دارد.
وی در بیان مقرون به صرفهتر بودن انرژی پاک خورشیدی عنوان کرد: ما از لحاظ اقتصادی به جهت استفاده از انرژی خورشیدی بزرگترین منبع انرژی را در کره زمین داریم.
شفیعی درخصوص رتبه کشور ما در گازهای گلخانهای تصریح کرد: بزرگترین معضل زیستمحیطی در کره زمین تغییر اقلیم است به همین خاطر سالانه اجلاسهای جهانی فراوانی در این زمینه برگزار میشود.
معاون محیطزیست انسانی ادارهکل حفاظت محیطزیست استان قم اظهار داشت: متأسفانه در حوزه انتشار گازهای گلخانهای رتبه کشور ما در سطوح مختلف جهانی اصلا رتبه خوبی نیست و مکلف هستیم که این جایگاه را بهبود ببخشیم.
وی بر ضرورت مدیریت و کاهش میزان انتشار گازهای گلخانهای وابسته به سوختهای فسیلی تأکید کرد و افزود: رکوردها و ناترازیهایی که درخصوص مصرف انرژی در کشور شکل گرفته جای بحث دارد و قطعا با جایگزینی انرژی خورشیدی میتوان بحرانهای مصرف انرژی را مدیریت نمود.
شفیعی اذعان کرد: انرژی خورشیدی در بحث زیستمحیطی، اقتصادی و خالص محاسباتی میبایست در رتبه اول توجه مصرف ایران قرار بگیرد، چراکه میتواند اثرات زیستمحیطی مثبت بسیار زیادی را به همراه داشته باشد.
معاون محیطزیست انسانی ادارهکل حفاظت محیطزیست استان قم بیان کرد: همانطور که کشور ایران در حوزه نفت و گاز در جهان رتبهای دارد، در حوزه انرژی خورشیدی نیز پتانسیل بسیار خوبی دارد.
بنابراین ما منابع بسیار خوبی در زمینه تابش خورشید داریم که میتوانیم از آن بهرهمند شویم.
وی خاطرنشان کرد: از طرفی ما کانونهای بزرگ گردوغبار فعال در کشور داریم که میتواند برای کشور خودمان و هم کشورهای اطراف بحران ایجاد کند.
انرژی خورشیدی به صورت تئوری میتواند در حوزه سایهاندازی، بادشکن و تقویت مرتع زیرمجموعه خود کارآمد باشد.
شفیعی عنوان کرد: یکی از پیشنهادات درمان گردوغبار در کانونهای مرکزی و شهرها نصب انرژی خورشیدی در خود کانونها است.
بر این اساس راهبرد اولیه و اصلی ما در حوزه محیطزیست، گردوغبار، گازهای گلخانهای و انرژی بهرهگیری از انرژی خورشیدی در سالهای آینده است.
معاون محیطزیست انسانی ادارهکل حفاظت محیطزیست استان قم در پاسخ به این سوال که آیا استفاده از انرژی خورشیدی به صرفه است، گفت: تمام هزینههایی که برای نصب و بهرهبرداری از انرژی خورشیدی صرف میشود طی 3 سال برمیگردد.
وی تصریح کرد: این انرژی در بورس ارائه شده و فروش آن آزاد است و در فصل ناترازی انرژی میتوانند به جای دولت مستقیما به صنعت بفروشند، به همین خاطر در طول 1 الی 3 سال بازگشت سرمایه دارد و درآمد اقتصادی خوبی نیز ایجاد میکند.
به گزارش تسنیم، یکی از مسؤلان استان قم هفته قبل گفته بود تا زمانی که در کشورمان نفت و گاز و سوخت داریم و ارزان است، چرا باید سراغ تولید انرژی خورشیدی برویم؟
و استان قم هم مستعد استفاده از سوخت خورشیدی نیست.
انتهای پیام/