سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مسئله اول مردم بلوچستان تامین آب شرب سالم پایدار است

تسنیم | استان‌ها | جمعه، 21 دی 1403 - 11:53
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری، گفت: مسئله اول مردم روستاهای جنوب استان سیستان و بلوچستان دسترسی به آب شرب سالم پایدار است.
استان،مسئله،انتظار،جمهور،رئيس،بلوچستان،كنارك،گردشگري،سفر،آب، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار, سیدعباس صالحی در نشست بررسی مسائل جنوب استان سیستان و بلوچستان با حضور رئیس‌ جمهور، اظهار داشت: بنده برای سومین بار به استان سفر می‌کنم، رئیس جمهور در تمام جلسات تاکید زیادی دارند بر تحول در این منطقه و این جغرافیا، بنابراین همه دولت و همه وزرا خودشان را موظف می‌دانند این سیاست را دنبال کنند و این سفرها تداوم خواهد داشت بر اساس تأکیداتی که ریاست جمهوری دارند تا روزی که ان‌شاءالله چهره محرومیت از این استان زدوده شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، گفت: یکی از حوزه‌های مورد علاقه من برای مطالعات حوزه قومی بود و مشخصاً در حوزه بلوچستان نکته عجیبی وجود دارد؛ این سرزمین سرزمین رمزها و رازها است، این جغرافیا رمزها و رازهای زیادی در دل خودش دارد، 5000 سال قدمت دارد، اولین مردمانی که در فلات ایران زندگی می‌کردند همین مردم بودند و در همین سرزمین در منابع معتبر داریم، استخری و دیگران که حوزه نفوذ مردم سیستان و بلوچستان تا دره سند بود و این مردمان شجاع، غیور و دارای قدرت انسانی و اخلاقی بسیار بالا هستند و اینکه امروز ما در اینجا جمع شدیم و از کاستی‌های استان صحبت می‌کنیم، بدانیم که این مردم تبار و تاریخ بسیار با عزت و با افتخاری دارند که شایسته خدمت هستند.
وی افزود: مردم استان در مجموع انتظار دارند و من تمام مطالبی را که شهرستان‌های حوزه فعالیتی که من در این چند روز داشتم را خدمت شما گزارش خواهم داد؛ سه انتظار دارند که دو انتظارش فکر می‌کنم پاسخ داده شده و یک انتظار مانده که همت دولت را و فراتر از دولت نظام را انتظار دارند.
مردم استان انتظار داشتند که منزلت برابر داشته باشند با همه اقوام با همه ادیان با همه مذاهب و در قدرت ملی سهیم باشند.
صالحی امیری ادامه داد: من از زبان عزیزانی که با من گفت‌وگو کردند این پیام را منتقل کنم، بدون استثنا اکثر کسانی که دیدار داشتم این پیام را داشتند که از رئیس جمهور تشکر کنید به خاطر اینکه بزرگان این جمع را و این جامعه را برابر دیده و اهل سنت را در بلوچستان و در کردستان و در سطح دولت در قدرت ملی سهیم کرد و از این بابت تاکید داشتند که این را منتقل کنیم.
امروز سیستان ما و بلوچستان ما و کردستان ما و همه ایران ما باور دارند که هیچ وجه تمایز و تبعیضی نیست الا به کارآمدی و شایستگی و خدا را شکر که وعده‌های رئیس جمهور امروز محقق شد.
وزیر میراث فرهنگی اضافه کرد: نکته دومی که مردم انتظار دارند توزیع عادلانه فرصت‌ها است خصوصاً فرصت‌های اقتصادی، انتظار مردم رفع فقر و محرومیت است؛ کلان مسئله استان چهار محور اساسی است که مجموعه فرمانداران, شهرداران, شورای شهر و مسئولین شهرهای چابهار, کنارک، زرآباد و دشتیاری و همه عزیزان بیان کردند مسئله اولشان آب است.
وی گفت: من فکر می‌کنم این حق مردم است که از آب شرب سالم بهره‌مند باشند.
تلاش‌های زیادی شد و تلاش‌های زیاد و پروژه‌های زیادی در حال انجام است و انتظار مردم این است که دسترسی راحت‌تر و روان‌تری به آب شرب سالم داشته باشند و گرچه در حوزه کشاورزی هم دارای مشکلات هستند که ان‌شاءالله با انتقال خطوط آب سد کهیر استاندار فرمودند مشکلات رفع خواهد شد تا حدود زیادی، ولی آب مسئله اساسی مردم است و روستاهای زیادی در جنوب استان همچنان آب از داشتن یک ظرفیت آب دائمی محرومند که این حق مردم است که به آن دسترسی داشته باشند و در این راستا سازوکارها و راه حل‌هایی تعریف شده که من اینها را مکتوب کردم و هم به معاونت اجرایی خواهم داد برای اینکه در مصوبات سفر ابلاغ کنند و به استاندار دنبال خواهد کرد.
صالحی امیری افزود: مسئله دوم مسئله راه‌های دسترسی است؛ آمار فوتی‌ها در اثر تصادف در استان و حوادث جاده زیاد است؛ به علاوه روستاهای زیادی دسترسی به جاده ندارند و از این منظر انتظار دارند که یک تحولی در مسیر راه‌های دسترسی در استان ایجاد بشود که در این راستا پیشنهادات مکتوب متولیست که من همه را مکتوب کردم و با آمار و همچنین برآورد میزان بودجه تقدیم وزیر راه و شهرسازی خواهم کرد.
وی خاطرنشان کرد: مسئله سوم مردم بهداشت و درمان است.
خود رئیس جمهور پزشک متخصص هستند؛ مردم عزیز سیستان و بلوچستان و خصوصاً مردم جنوب بدانند که بلافاصله بعد از یک گزارش کوتاه من به رئیس جمهور امروز صبح قبل از حرکت به مسیر سالن با ایشان با رئیس بهداشت و درمان منطقه از نزدیک گفت‌وگو کردند و مسائل اینجا را پیگیری کردند و ابعاد تخصصی بعد را رئیس جمهور ترسیم کردند؛ یعنی قبل از رسیدن به تهران سازوکارهای حل مسئله بهداشت درمان را ایشان به مسئولین استان ابلاغ کردند و این مسیر حتماً تداوم پیدا خواهد کرد.
صالحی امیری گفت: دیروز تز بیمارستان 64 تختخوابی کنارک بازدید داشتیم که بیمارستان بسیار زیبایی است ولی هم نیازمند پزشک و هم کادر درمان و هم تجهیزات اشت که ان‌شاءالله در جمع‌بندی این سفر محقق خواهد شد.
وزیر میراث فرهنگی عنوان کرد: مسئله چهارم استان آموزش و پرورش است که خوشبختانه وزیر آموزش و پرورش حضور دارند.
در این سفر و آمارهایی که در این حوزه دادند نگران کننده است و فقط در چابهار کمبود 600 کلاس درس را اعلام کردند و حجم زیادی از نیازها در کنارک، زرآباد و دشتیاری اعلام شد.
وی افزود: اما چند نکته فرعی است غیر از این کلان مسئله که انتظار است در این سفر حل و فصل شود و علت اینکه من اینجا عرض می‌کنم این است که هم مسئولین استان تقاضا می‌کنم توجه کنند و هم ان‌شاءالله در جمع‌بندی سفر لحاظ خواهد شد؛ صدور مجوز لنج‌هایی که منتظر مجوز هستند هم در چابهار، هم در کنارک و هم در زرآباد صیادان تقاضای عاجل دارند که شغل مردم است و معیشت مردم از این طریق است و فقط در کنارک 121 هزار تن ماهی تن تولید می‌شود که این اقتصاد منطقه و حتی اقتصاد کشور را دستخوش تغییر خواهد کرد، انتظار دارند که این لنج‌های که فراساحلی برای صید می‌روند مجوز داده شود.
این شکایت و گله مردم بود و من از رئیس جمهور تقاضا دارم دستور عاجل بدهند که استاندار در فاصله کوتاهی مسئله را برای مردم این استان حل کنند.
نکته دوم مسئله دریافت سوخت خودروهای گردشگری است؛ مردمی که از اقصی نقاط ایران دوست دارند چابهار، کنارک، دشتیاری و زرآباد را و من دیروز شاهد بودم در همین کنارک جوان‌های زیادی به عشق دیدن سواحل و مردم اینجا سفر کرده بودند، ولی گله‌مند بودند که ما مشکل سوخت داریم و انتظار می‌رود که تدبیری برای حل مسئله اندیشیده شود.
صالحی امیری ادامه داد: مسئله بعدی هم بحث تداخل وظایف منطقه آزاد است با فرمانداری و دولت که باید در داخل خود دولت حل شود؛ مسرور، دبیر شورای اسلامی مناطق آزاد فردی بسیار با تجربه و صاحب درک روشن از مسائل کشور است و استاندار هم حضور دارند؛ تاکید رئیس جمهور برای حل این مشکل می‌تواند برای رفع بسیاری از چالش‌های موجود در این منطقه کمک کند.
وزیر میراث فرهنگی تاکید کرد: اما در خصوص مسئله گردشگری در استان ما در مجموع 158 تاسیسات گردشگری در جنوب استان سیستان و بلوچستان داریم؛ پنج هتل و آپارتمان, دو مهمانپذیر, یک مسافرخانه, دو مجتمع گردشگری, 21 بوم‌گردی، سه دفتر خدمات مسافرتی داریم.
ظرفیت کل اتاق‌های پذیرش مسافر در استان 402 اتاق با 2000 تخت است که کفایت نمی‌کند و باید این ظرفیت حداقل پنج برابر افزایش پیدا کند که لازمه آن جذب سرمایه‌گذار است و ما باید بسته‌های مشوق و حمایت از سرمایه‌گذاری را برای گسترش گردشگری در استان ارائه دهیم و این کار خواهیم کرد.
وی عنوان کرد: خیلی‌ها از من سوال می‌کردند که آیا این استان تمدنی که شما می‌گویید میراثی هم است؟
بله این استان 1693 اثر میراثی و اثر ثبت جهانی دارد.
شهر سوخته نگین درخشان سیستان و بلوچستان است و در همین جنوب استان 91 اثر ثبتی ملی و 23 اثر طبیعی داریم و هفت تعاونی صنایع دستی داریم.
بیش از 10 هزار نفر در صنایع دستی در جنوب استان فعال هستند.
صالحی امیری ادامه داد: راه‌اندازی خطوط مسافری و گردشگری چابهار به مقصد یکی از تقاضاها است که خوشبختانه یکی از شرکت‌های سرمایه‌گذاری اعلام آمادگی کرده و یک کشتی آمده الان در حال بازسازی در همین بندر چابهار است و ان‌شاءالله قول دادند در تابستان این کشتی فعال شود خصوصاً به مقصد مسقط و عمان و این اتفاق مهمی است و باید گسترش پیدا کند.
وزیر میراث فرهنگی گفت: تقاضای آخر همه عزیزان بحث معافیت‌های مالیاتی است و این خیلی مسئله مهمی است که نیاز به تصمیم دارد و اگر تسهیلات مالیاتی یا معافیت مالیاتی و تسهیلات بانکی تسریع شود می‌توانیم انتظار داشته باشیم که ما سرمایه‌گذاران زیادی را به این استان دعوت کنیم برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری که این بسیار برای ما اهمیت دارد.
انتهای پیام/