سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ترافیک رویدادهای تجسمی از یک افتتاحیه تراز تا نکوداشت کمال شرف و گریگوری مارک

مهر | فرهنگی و هنری | جمعه، 21 دی 1403 - 14:12
در هفته گذشته، بخش نمایشگاهی دوسالانه سرامیک، نمایشگاه‌ «کمال الفن»، «برخط مقاومت» و نمایشگاه عکس‌هایی از آیت الله طالقانی افتتاح و همچنین نکوداشت مارکو گریگوریان و کمال شرف برگزار شد.
نمايشگاه،هنري،تجسمي،مراسم،هنرهاي،گالري،دي،ايران،برگزار،طالقا ...

خبرگزاری مهر-گروه هنر-آزاده فضلی؛ هنرهای تجسمی یکی از عرصه‌های هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاق‌ها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع می‌شود.
در سلسله گزارش‌های «هنرهای تجسمی در هفته‌ای که گذشت» درصدد هستیم تا گوشه‌ای از این مهجور بودن را جبران کنیم.
هرچند جمعه‌ها روز تعطیل محسوب می‌شود اما در این روز، نمایشگاه‌های هنرهای تجسمی آغاز به کار می‌کنند و هنرمندان تجسمی اعم از نقاشان، مجسمه‌‎سازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیست‌ها، خوشنویسان و … تلاش‌ها و فعالیت‌های اخیر خود را در قالب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور می‌گذارند.
«آدینه» روز نانوشته آغازین بر نمایشگاه‌های هنری است و البته که به دلیل تعطیل بودن اکثر مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم را فراهم می‌کند.
بر این اساس، نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی هفته و همچنین برخی نمایشگاه‌ها و رویدادهای هفته خواهیم داشت.
افتتاحیه‌ای تراز بعد از حاشیه‌ای غیر قابل پیش‌بینی!
پس از اینکه مراسم افتتاحیه بخش کیوریتوری (غیر رقابتی) دوازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران به دلیل رعایت نکردن شئونات اسلامی از طرف برگزارکنندگان و مدعوین این مراسم دچار حاشیه شد، بخش نمایشگاهی هنرمندان سرامیست و بخش خارج از مسابقه این رویداد، عصر جمعه ۱۴ دی در مجتمع آسمان فرهنگستان هنر افتتاح شد با این تفاوت که در این مراسم، نادره رضایی معاون هنری وزارت فرهنگ و زهرا بهروز آذر معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور نیز حضور داشتند تا به نوعی حاشیه‌هایی که به وجود آمده بود، به فراموشی سپرده شود.
نادره رضایی در این مراسم با تاکید بر برگزاری دوسالانه‌های هنری، درباره رویکرد معاونت تصریح کرد: رویکرد ما در این دوره در معاونت امور هنری، کاهش دخالت مستقیم در اجرای برنامه‌ها و بازگشت به مأموریت اصلی یعنی سیاستگذاری و برنامه‌ریزی است.
این به معنای کاهش تعداد رویدادها نیست، بلکه ممکن است رویدادها بیشتر هم شوند؛ چرا که کشور به این فعالیت‌ها نیاز دارد.
در ساماندهی اداره کل هنرهای تجسمی عجله‌ای نیست!
در گزارش هفته گذشته نیز بر موضوع انتصاب مدیرکل هنرهای تجسمی تاکید شد و در فاصله این یک هفته نیز خبری مبنی بر انتصاب مدیرکل منتشر نشد، در حالی که نادره رضایی معاون امور هنری کماکان دست به انتصاب مشاوران خود می‌زند و در هفته گذشته نیز بهروز فتحی به عنوان مشاور اجرایی این معاونت منصوب شد.
به نظر می‌رسد نادره رضایی عجله‌ای در ساماندهی وضعیت اداره کل هنرهای تجسمی احساس نمی‌کند.
شنیده‌ها حاکی از آن است که گزینه‌های اندکی برای این صندلی وجود داشته که یکی از آنها گزینه جدی‌تری بود که به دلایلی از این حضور انصراف داده است.
باید منتظر بود تا ببینیم خانم معاون بالاخره چه تصمیمی در این مورد می‌گیرد، چراکه با نزدیک شدن به برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی فجر و همچنین برخی موارد نظارتی که در اداره کل تجسمی وجود دارد، نیاز به یک مدیر تصمیم‌گیرنده احساس می‌شود.
«برخط مقاومت» و نمایش چهره‌ای عالِم از شهید حکیم
در هفته‌ای که گذشت، گردهمایی اصحاب فرهنگ و هنر در نمایشگاه عکس «برخط مقاومت» به بهانه سالگرد شهادت آیت الله سیدمحمد باقر حکیم با حضور سیدحیدر حکیم فرزند شهید حکیم، عصر یکشنبه ۱۶ دی در گالری شماره یک خانه عکاسان ایران در حوزه هنری برگزار شد.
سردار حسن کاظمی‌قمی معاون رئیس جمهور در امور افغانستان، یاسر عبدالظاهر رایزن عراق در ایران، حبیب‌الله عباسی مدیر روابط‌عمومی نهاد ریاست‌جمهوری، نصیر عبدالمحسن عبدالله سفیر عراق در ایران، سیدمحمدحسین حجازی مدیر عامل شرکت نوسازی عباس آباد و مسئول جوانان جنبش حماس در افتتاحیه این نمایشگاه حضور داشتند.
نمایشگاه عکس «برخط مقاومت» از سلسله نمایشگاه‌های خانه عکاسان ایران در موضوعات جبهه مقاومت است که از مهر ۱۴۰۲ و با شروع عملیات «طوفان‌الاقصی» به‌صورت مستمر از کشورهای مقاومت در حوزه هنری برگزار شده است.
معرفی داوران «هولوساید» و افتتاحیه رویداد در قم
نیمه مهر امسال بود که نشست خبری سومین مسابقه بین المللی کارتون، کاریکاتور و پوستر «هولوساید» ۲۰۲۴ با حضور محمدحسین نیرومند، مسعود نجابتی، سیدمسعود شجاعی طباطبایی و سید امیر ناصر جاوید قائم‌مقام و معاون بین‌الملل حوزه هنری در سالن مهر برگزار شد و بعد از آن نیز فراخوان این رویداد بین‌المللی اعلام و منتشر شد.
اما در هفته‌ای که گذشت، این رویداد که قرار است کارگاه‌های آموزشی‌اش در دانشگاه قم برگزار شود، یک نشست رسانه ای دیگر داشت و با معرفی داوران بین‌المللی خود وارد مرحله جدیدی شد.
داوران این رویداد بین‌المللی عبارتند از محمدحسین نیرومند، مسعود نجابتی، کمال شرف از یمن، ایوان لیرا از ونزوئلا، الکساندر و آلکساندرا فالدین از روسیه، مازیار بیژنی و علی حیاتی.
همچنین، مراسم افتتاحیه سومین مسابقه بین‌المللی کارتون، کاریکاتور و پوستر «هولوساید» روز پنجشنبه ۲۰ دی در دانشگاه قم برگزار شد.
کمال شرف با «کمال الفن» به ایران آمد
در هفته گذشته، مراسم بزرگداشت هنرمند کاریکاتوریست یمنی با افتتاح نمایشگاه آثارش با عنوان «کمال الفن»، عصر سه‌شنبه ۱۸ دی در حوزه هنری برگزار شد.
این نمایشگاه متشکل از ۱۲۰ اثر از کمال شرف هنرمند یمنی است که یکی از داوران بین‌المللی رویداد «هولوساید» در بخش کارتون و کاریکاتور نیز است.
وی همچنین در مراسم بزرگداشتش در حوزه هنری، فانوس جشنواره مردمی فیلم «عمار» را نیز دریافت کرد.
بزرگداشتی برای گریگوری مارک از کلیدداران هنر مدرن ایران
مراسم بزرگداشت مارکو گریگوریان هنرمند نقاش عصر سه‌شنبه ۱۸ دی با حضور جمعی از هنرمندان و علاقه‌مندان در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.
در این مراسم تیزر مستند «مثل سایه، مثل خیال» ساخته حمیدرضا زینالی پخش شد.
زینالی در این مراسم عنوان کرد: این فیلم به پیشنهاد یکی از دوستان ارامنه من ساخته شد.
پس از پژوهش متوجه شدم که آقای مارکو گریگوریان یک هنرمند چندوجهی هستند که گذار زمان کمی او را کم‌رنگ کرده است.
نه تنها در کشور ما بلکه در دنیا آدم‌هایی مانند مارکو بسیار کم هستند.
سعی کردیم به تمام بخش های زندگی هنرمند در این مستند بپردازیم به ویژه بخش بازیگری این هنرمند در فیلم فارسی ها که عده ای دوست ندارند به آن اشاره کنند.
هیچ‌یک از دوستان و جامعه ارامنه برای ساخت این مستند حتی یک فریم عکس و اطلاعات در اختیار ما قرار ندادند!
افتتاح نمایشگاهی از عکس‌های دیده نشده آیت الله طالقانی
نمایشگاهی از عکس‌های کمتر دیده شده مرحوم آیت‌الله سید محمود طالقانی سه شنبه ۱۸ دی در محل موزه ملی ایران افتتاح شد.
این نمایشگاه همزمان با رونمایی از لوح ثبت ملی خانه مرحوم آیت‌الله طالقانی افتتاح شد و تا پایان دی نیز میزبان علاقه‌مندان است.
در این نمایشگاه تعداد ۵۰ تابلو عکس، از عکس‌های کمتر دیده شده دوران مختلف مرحوم آیت‌الله طالقانی به نمایش در آمده است.
قدیمی‌ترین عکس مربوط به سال ۱۳۱۸ و آخرین عکس آن مربوط به شهریور ۱۳۵۸ است که کمتر دیده شده است.
این عکس‌ها متعلق به عباس عطار و علی غفاری است و از منابع مختلف جمع‌آوری شده‌اند که بیشترین آنها به مجموعه آرشیو خانوادگی آیت‌الله طالقانی تعلق دارند.
این عکس‌ها بخشی از گنجینه عکس‌های «کتابخانه آنلاین طالقانی و زمانه ما» است که در پروژه‌ای ۳ ساله جمع‌آوری شده‌اند و همراه با توضیح کامل در سایت کتابخانه نیز قابل دسترس است.
آغاز نمایشگاه‌های هنری در آدینه
نمایشگاه «بازگشت» و نمایشگاه آثار امید مشکسار در گالری اُ، نمایشگاه «اهل عدن» در گالری اعتماد، نمایشگاه «پیوستگی پنهان» در گالری ثالث، نمایشگاه «در بساط» در گالری آرتیبیشن، نمایشگاه «امتداد فضا» در گالری سیحون، نمایشگاه «زنده باد فراموشی» در گالری باوان و نمایشگاه «درخشش ابدی» در گالری ویستا، از جمله نمایشگاه‌هایی است که عصر جمعه ۲۱ دی افتتاح می‌شوند.