چهره های تکراری با پرونده های قضایی در انتخابات فدراسیون فوتبال
ثبت نام انتخابات فدراسیون فوتبال با حضور ۵ نفر برای رسیدن به صندلی ریاست به پایان رسید.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم طایفه - در حالی ثبت نام از کاندیداهای انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال روز گذشته به پایان رسید که همان چهرههای قبلی وارد گود انتخابات شدند و چهره جدیدی را در لیست جدید مشاهده نکردیم.خیلی از اهالی فوتبال امیدوار بودند که با پایان دوره ریاست مهدی تاج، چهره جدیدی که مقبولیت و محبوبیت در بین فوتبالیستها داشته باشد در پایان مجمع انتخاباتی ۱۱ اسفند ماه در صندلی ریاست فدراسیون فوتبال بنشیند، اما با حضور افرادی همانند مهدی تاج، علی کفاشیان، عزیزی خادم، حیدر بهاروند و امیر عابدینی هیچ روزنه امیدی برای تغییرات در راس فوتبال کشورمان نمیبینیم.
به هر حال هر ۵ نامزد انتخابات فدراسیون فوتبال سابقه مدیریت در کارنامه ورزشی خود را دارند و آنها توانستند ۵ فرم تخصیص یافته پیش رای را بگیرند و وارد رقابت با یکدیگر در انتخابات فدراسیون فوتبال شوند.
البته با توجه به اینکه اکثرنفرات ثبت نام کرده در ریاست فدراسیون فوتبال دارای پرونده ومحکومیت قضایی در مراجع قضایی هستند همه منتظرند تا ببینند کمیته بدوی صلاحیت این کاندیداها را تایید میکند یا نه!
سوابق ۵ نامزد ریاست فدراسیون فوتبال را مورد بررسی قرار دادیم که از نظر خواهیم گذراند.
مهدی تاج
تاج با وجود انتقادات زیاد از عملکردش در دوران ریاست فدراسیون فوتبال باز هم تصمیم گرفت که در دوره جدید انتخابات هم شرکت کند و دوباره بر صندلی ریاست تکیه بزند.
تاج در سال ۱۳۹۵ برای اولین بار به صندلی ریاست فدراسیون فوتبال تکیه زد و در ۸ دی ۱۳۹۸ به دلیل ناراحتی قلبی و پس از جنجالهای ناشی از پرونده مارک ویلموتس از سمت ریاست فدراسیون استعفا داد.
او در سال ۸ شهریور ۱۴۰۱ برای دومین بار به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال انتخاب شد.
علاوه بر این، او سابقه نایب رئیسی فدراسیون فوتبال، مدیرعاملی سپاهان، ریاست سازمان لیگ و عضویت در هیئت مدیره سپاهان، ذوب آهن، فجر شهید سپاسی و پرسپولیس را دارد.
تاج در حالی برای ریاست فدراسیون فوتبال ثبت نام کرده که او طبق اظهارات محمود ستایشی سخنگوی قوه قضاییه ۲ پرونده قضایی دارد که این پروندهها براساس گزارش سازمان بازرسی کل کشور در دادسرای ناحیه ۲۸ ویژه کارکنان دولت به اتهام تضییع وجوه بیت المال و تصرف غیر مجاز در منابع ملی در حال رسیدگی هستند.
علاوه بر این، قرارداد ننگین ویلموتس که منجر به تشکیل پرونده علیه امضا کنند گان قرارداد شد، فساد گسترده در فوتبال که پرونده آن در دادگاه استان کرمان مفتوح است، فساد و تبانی در ماجرای قرارداد شرکتهای تبلیغات محیطی که بابت آن نیز پروندهای برای مسببان مفتوح شده و به نتایج قابل قبولی نیز رسیده است، در دوران مدیریتی مهدی تاج اتفاق افتاده است.
همچنین پرداخت بدهی سنگین و فاجعه بار ویلموتس از محل پولهای بلوکه شده فدراسیون فوتبال در فیفا، اهدای مالکیت کامل ساختمان فدراسیون فوتبال و ۳ دانگ از سند ساختمان باشگاه پرسپولیس به شرکت شستا از جمله دستاوردهای مدیریتی تاج در فدراسیون فوتبال بوده است.
به هر حال تاج با در اختیار داشتن ۴۸ پیش رای تخصیص یافته نسبت به رقبای خود بیشترین شانس را برای ریاست فدراسیون فوتبال دارد.
همچنین تاج، مهدی محمد نبی، حیدر بهاروند و فریده شجاعی را به عنوان نایب رئیس اول تا سوم انتخاب کرده است.
علی کفاشیان
کفاشیان ۷۰ ساله با چهره همیشه خندان بار دیگر برای ریاست فدراسیون فوتبال ثبت نام کرده است.
کفاشیان از دی ۱۳۸۶ تا اردیبهشت ۱۳۹۵ ریاست فدراسیون فوتبال را برعهده داشته و بعد از آن او تا اسفند ۹۷ نایب رئیس اول مهدی تاج بوده است.
علی کفاشیان به همراه عباس ترابیان در پرونده معروف پی سیلوا در کمیته اخلاق به ۵ سال ممنوعیت از فعالیت فوتبالی محکوم شدند که پس از اعتراض به حکم، ترابیان به ۳ سال و حکم کفاشیان به یک سال کاهش پیدا کرده است.
اما کفاشیان بعد از ثبت نام در انتخابات فدراسیون فوتبال مدعی شد که تبرئه شده است و مشکلی برای حضور در انتخابات ندارد.
البته یکی از اعضای کمیته استیناف بیان کرده که محکومیت یک ساله کفاشیان به پایان رسیده و او میتواند در انتخابات شرکت کند.
به هر حال کفاشیان با ۷ فرم تخصیص داده شده در انتخابات فدراسیون فوتبال شرکت کرده است.
همچنین او میرشاد ماجدی، منصور قنبرزاده و مریم منظمی را به ترتیب به عنوان نایب رئیس اول تا سوم تعیین کرده است.
شهاب الدین عزیزی خادم
عزیزی خادم در اسفند ماه ۱۳۹۹ به صندلی ریاست فدراسیون فوتبال تکیه زد، اما به علت اتفاقات و حواشی عمر مدیریتش به یک سال هم طول نکشید و با رای اعضای هیئت رئیسه از سمتش عزل شد.
عزیزی خادم با ۴۷ سال سن جوانترین نامزد ریاست فدراسیون فوتبال است.
او با وجود اینکه طبق اظهارات رئیس کمیته تدوین و مقررات فدراسیون فوتبال محرومیت ۲ ساله اش ادامه دارد، اما بدون توجه به محکومیت در کمیته اخلاق برای انتخابات فدراسیون فوتبال ثبت نام کرده و امیدوار است که باز در صندلی ریاست بنشیند.
عزیزی خادم با ۷ فرم تخصیص داده شده پیش رای مراحل ثبت نام خود را تکمیل کرده است.
همچنین عزیزی خادم، ناصر شفق، حسین جعفرزاده و حمیرا اسدی را به عنوان نایب رئیس اول تا سوم خود انتخاب کرده است.
حیدر بهاروند
بهاروند در حالی به عنوان اولین نفر در انتخابات فدراسیون فوتبال ثبت نام کرده که به عنوان نایب رئیس دوم از سوی مهدی تاج معرفی شده است.
بهاروند پس از استعفای تاج در دی ماه ۱۳۹۸ به عنوان سرپرست فدراسیون فوتبال انتخاب شد.
در حال حاضر بهاروند رئیس سازمان لیگ است و بعید نیست که او به نفع تاج کنار برود.
بهاروند بعد از مهدی تاج با ۱۱ فرم تخصیص داده شده بیشترین سهم را در بین نامزدها در اختیار دارد.
بهاروند، محمد مهدی نبی و منصور قنبرزاده را به عنوان نواب رئیس اول و دوم خود انتخاب کرده، اما هنوز نایب رئیس سوم بانوان خود را معرفی نکرده است.
امیر عابدینی
عابدینی با ۷۶ سال سن مسنترین نامزد ریاست فدراسیون فوتبال است.
او در سال ۱۳۷۳ به مدت ۶ ماه رئیس فدراسیون فوتبال بوده است و علاوه بر این، او ۸ سال سابقه مدیریت در باشگاه پرسپولیس داشته است.
همچنین او مدیرعامل باشگاه داماش گیلان هم بوده است.
عابدینی تنها کاندیدایی است که سابقه بازی کردن دارد و تا سن ۲۴ سالگی در پرسپولیس بود و بعد از آن ادامه تحصیل را به ادامه فوتبال ترجیح داد و علاوه بر این، او سابقه بازی در برق تهران را داشته است.
سوابق سیاسی عابدینی شامل عضویت در شورای شهر تهران و استانداری استانهای خراسان، آذربایجان شرقی و لرستان بوده است.
او با دریافت ۶ فرم تخصیص داده شده پیش رای، توانسته ثبتنام خود را در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال انجام داده است.
عابدینی، مهدی محمد نبی، منصور بیک وردی و فاطمه نصراللهی را به عنوان نایب رئیس اول تا سوم خود معرفی کرده است.