سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جهادگران عرصه امنیت غذایی کشور در گیلان گردهم آمدند+فیلم

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 22 دی 1403 - 09:53
نمایشگاه تخصصی صنعت مرغداری، دامپروری، شیلات و آبزیان با هدف توسعه امنیت غذایی و بهبود وضعیت تولید و افزایش درآمد تولید کنندگان،  در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی گیلان برگزار شد.
توليد،طيور،دام،صنعت،شركت،تسنيم،خوراك،ماهي،غذايي،آبزيان،خبرنگ ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، نمایشگاه تخصصی صنعت مرغداری، دامپروری، شیلات و آبزیان با هدف توسعه امنیت غذایی و بهبود وضعیت تولید و افزایش درآمد تولیدکنندگان، در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی گیلان با حضور پنجاه واحد تولیدی و بازرگانی در وسعت سه هزار متر مربع فضای نمایشگاهی برگزار شد.
در این نمایشگاه واحدهای تولیدی از استان‌های گیلان، مازندران، تهران، البرز، چهار محال بختیاری، خراسان رضوی، گلستان، لرستان و همدان حضور داشتند و تولیدات و محصولات عرضه شده در این نمایشگاه در بخش‌های مختلف شامل؛ ماشین آلات خوراک دام و طیور، تجهیزات مرغداری، خوراک دام و طیور، پودر ماهی، تولید مرغ گوشتی، خوراک آبزیان، صدف معدنی و فسفات، انواع باسکول، مارپیچ‌های دام طیور، ورق‌های UPVC، دستگاه‌های بسته بندی، دستگاه‌های کنترل عفونت دام و طیور، ماشین آلات کشتارگاه طیور و تصفیه آب بود.
امنیت غذایی چیست؟
امنیت غذایی یعنی وضعیتی که در آن همه مردم، در همه زمان‌ها، دسترسی فیزیکی، اجتماعی و اقتصادی، به غذای سالم، مغذی و کافی داشته باشند که نیازهای تغذیه‌ای و ترجیحات غذایی آن‌ها را برای یک زندگی فعال و سالم برآورده کند.» (فائو، 1996)
ناامنی غذایی به‌ عدم دسترسی کافی به غذای خوب، سالم و مناسب با توجه به فرهنگ آن جامعه اشاره دارد،‌ مقام معظم رهبری بارها در سخنرانی‌های خود بر امر توسعه امنیت غذایی تاکید کرده‌ و فرمودند: «کشورمان در محصولات پایه غذایی باید به امنیت لازم و خودکفایی کافی دست یابد؛ باید در مورد گندم و خوراک دام و ذرت و جو و مواد اصلی تولید روغن، به خودکفایی برسیم، همت مسئولان در زمینه دانش‌بنیان کردن تولید و اقتصاد، این است که حمایت کنند و محصولات آن‌ها را بخرند و اگر امکاناتی لازم دارند، به آن‌ها بدهند.»
حال که به اهمیت این امر حیاتی بیشتر پی بردیم به سراغ تولیدکنندگان داخلی صنعت مرغداری، شیلات و دامپروری رفتیم.
فخرالدین عابد رئیس هیئت مدیره شرکت تولیدی بازرگانی لعل حیات که در این نمایشگاه شرکت کرده بود در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار کرد: گروه تولیدی صنعتی لعل حیات وسام با تولید انواع‌دان آماده کنسانتره، پیش میکس و محصولات نوآورانه در زنجیره‌ی تولید مرغ گوشتی خدمات مورد نیاز مرغداران کشور را فراهم می‌سازد و با تمرکز بر استان گیلان فعالیت دارد اما به سایر استان‌ها هم ارسال داریم و 110 نفر مستقیم در این شرکت مشغول به‌کار هستند.
احسان قدمی مدیرعامل شرکت فیدایران صنعت نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار کرد: یک دهه است که این شرکت با 2 واحد تولیدی در تهران و خراسان رضوی، در زمینه ساخت، نصب و راه‌اندازی ماشین‌آلات دام و طیور و آبزیان فعالیت می‌کند و در حوزه پخت خوراک دام و طیور کارهای خاصی انجام داده است.
وی با اشاره به اینکه پنجاه نفر بطور مستقیم در مجموعه اشتغال دارند و نود درصد تولید داخل داریم، گفت: ما به کشورهای عراق و افعانستان هم صادرات داریم و شرکت فید ایران صنعت امروزه با دارا بودن بزرگترین و کامل‌ترین انبار دای و قطعات یدکی در کشور پاسخگوی نیاز تمامی کارخانه داران است.
فرهاد رضائی مدیر شرکت صنعت الکتریک از مازندران شهرستان آمل در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار کرد: 20 سال است که در حوزه تولید و پخش ماشین آلات کشاورزی مشاوره، طراحی، تولید، نصب و راه اندازی خطوط تولید خوراک دام، طیور، آبزیان، کود ارگانیک فعالیت داریم و برای 40 نفر اشتغال‌زایی شده است.
وی با تشریح دستگاه‌های تولید غذای دام و طیور با ظرفیت سه تا پنج تن در ساعت تاکید کرد که همه دستگاه‌ها تولید داخل ایران است و به کشورهای آذربایجان، عراق و افعانستان صادرات داریم.
اسفندیار جمشیدیان مدیرعامل شرکت فناور نیکان تدبیر زاگرس در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار کرد: در شهرستان بروجرد از شرکت‌های فناور عصر پارک علم و فناوری استان لرستان هستیم و تجهیزات مورد نیاز کشتارگاه‌های دام و طیور را بر اساس دانش و فناوری‌های نو به بازار عرضه می‌کنیم.
وی با بیان اینکه سیستم‌های برش و قطعه‌بندی و بسته‌بندی مرغ بر اساس نیاز بازار بر پایه دانش به منظور رفع نیازها و چالش‌های صنعت دام و طیور طراحی شده است، گفت: جلوگیری از خروج ارز از کشور، افزایش ایمنی کار، رعایت بهداشت محصول و کاهش خطرات برای کارگران و اپراتور از مزایای این دستگاه برش و قطعه‌بندی تمام اتوماتیک مرغ است.
علی صابران مدیر مجموعه مافان انزلی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار کرد: نیم قرن از فعالیت این مجموعه می‌گذرد و از نخستین تولیدکنندگان پودر و روغن ماهی در گیلان هستیم.
وی با اشاره به اینکه 25 نفر در این مجموعه مشغول به کار هستند، گفت: پودر ماهی زنجیره اصلی غذای دام و طیور است و به ویژه برای شیلات از اهمیت استراتژیکی برخوردار است.
گفتنی است، پودر یا آرد ماهی به عنوان یک محصول تجاری از ماهی‌هایی تولید می‌شود که برای انسان غیر قابل خوردن می‌باشد که شامل پوست، استخوان و اضافه ماهی‌های کارخانه‌های تولید کنسرو ماهی می‌باشد، این ضایعات در کارخانه پودر و آسیاب می‌شود و سپس خشک و بخار پز می‌شوند، اگر ماهی‌های چربی دار باشند ابتدا فشرده می‌شوند تا روغن ماهی استخراج شود و سپس اقدام به آسیاب و خشک کردن می‌کنند، از آرد ماهی برای خوراک دام و طیور و آبزیان بخصوص ماهی‌های پرورش بسیار استفاده می‌شود.
ابراهیم جمشیدی مدیرعامل تکنو مارپیچ نخستین تولیدکننده مارپیچ‌های حلزونی به صورت یک تکه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار کرد: از سال 1388 فعالیت خود را آغاز کردیم و برای 7 نفر بطور مستقیم و 70 نفر غیر مستقیم اشتغال ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه نخستین تولید کننده مارپیچ‌های حلزونی به‌صورت یک تکه هستیم تاکید کرد: این تولیدات در کارخانه‌های آرد، تولید ماکارونی، دام و طیور و صنایع سیمانی، ساختمانی، معدنی و پلیمری کاربرد دارند.
نمایشگاه به عنوان پلتفرمی برای ارائه جدیدترین تکنولوژی‌ها، ماشین‌آلات و محصولات در حوزه‌های مختلف دامپروری و آبزیان عمل می‌کند که فرصتی را برای تبادل تجربیات و دانش بین تولیدکنندگان، محققان و متخصصان فراهم می‌آورد.
نمایشگاه‌ها می‌توانند به ایجاد و تقویت روابط تجاری بین فعالان صنعت کمک کنند و زمینه‌ساز همکاری‌های آینده باشند و همچنین موجب افزایش آگاهی عمومی درباره اهمیت و چالش‌های صنعت مرغداری، دامپروری و شیلات می‌شود.
گزارش: سارا ناصری
انتهای پیام/