در مرمت بازار اراک با محدودیت منابع مالی روبهرو هستیم - تسنیم
مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی، گفت: در بحث مرمت بازار تاریخی اراک به شدت با محدودیت منابع مالی روبه رو هستیم.
محمود مرادی نراقی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به ضرورت بهسازی و مرمت بازار تاریخی اراک، اظهار داشت: براساس تفاهمنامهای چند جانبه بین میراث فرهنگی، اوقاف و شهرداری اراک مجموعه اقدامات خوب و قابل توجهی در حوزه بازار اراک در حال انجام است که اقدامات خوبی در راستای حفظ و نگهداری این اثر تاریخی در شهر اراک است.
وی افزود: در حال حاضر براساس این توافق و تفاهمنامه چندین کارگاه فعال روی بازار اراک وجود دارد به طوری که هم بام اراک و هم سراهای بازار تاریخی اراک در حال بهسازی و مرمت هستند، چرا که یکی از مهمترین اقدامات نگهداری و حفظ این بنای تاریخی است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی تصریح کرد: اینکه بگوییم سراها در حال تخریب هستند، موضوعی نیست که قابل قبول باشد، چرا که باید توجه داشت این سراها دارای مالک هستند و یک سانتیمتر بازار تاریخی اراک بدون مالک نیست که بگوییم مالکش میراث فرهنگی است و طبق قانون هم اگر خراب شود طبق قانون مالک باید پاسخگو باشد.
مرادی نراقی اضافه کرد: چون برخی مالکان نیستند یا در کشور اقامت نداشته و خارج از کشورند و یا به شکل سرقفلی به فرد دیگری واگذار شده، طبق همان تفاهمنامه بین ما و شهرداری و اوقاف و بازاریان برقرار شده ما ورود کردهایم و درحال حاضر عملیات مرمت در حال انجام است.
وی با اشاره به ضرورت تخصیص اعتبارات بیشتر برای مرمت و بهسازی بازار تاریخی اراک، گفت: به مرور هم با تخصیص اعتبار و آزاد شدن اعتبارات و ابلاغ اعتبارات قراردادهای مجدد برای بهسازی و مرمت بازار تاریخی اراک انجام و برقرار میشود که از تخریب و نابودی این بنای قدیمی و تاریخی جلوگیری شود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی خاطرنشان کرد: بنای تاریخی بازار اراک یک قدمت تاریخی هزار و 500 ساله دارد که در کل، در بحث بازار به شدت با محدودیت منابع مالی روبهرو هستیم و بازار به مراتب بیش از این تخصیص اعتبارات صورت گرفته به اعتبار نیاز دارد.
انتهای پیام/711/