سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تولید گوشت جامعه عشایر، تولید پاک است

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 22 دی 1403 - 10:36
سرپرست سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه تولید گوشت جامعه عشایر، تولید پاک و ارگانیک، گفت: شرکت های دانش بنیان برای این موضوع شکل خواهد گرفت تا تولید گوشت عشایر به عنوان گوشت سالم و شناسنامه دار ثبت شود.
جامعه،عشاير،عشايري،سازمان،ايران،ميرزاوند،عنوان،دام،توليد،گوش ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، جهانبخش میرزاوند امروز در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: جامعه عشایری جامعه‌ای منحصر‌ به‌فرد است که قابل قیاس با جامعه شهری و روستایی نیست، جامعه‌ای است که تولید کننده محسوب می‌شود.
وی با اشاره به شاخص‌های مصرف‌گرایی، رفاه‌طلبی و برخورداری از امکانات زندگی در شهر، افزود: در اکثر روستا‌های کشور نیز امکانات خوبی فراهم شده، اما در جامعه عشایر محدودیت‌هایی وجود دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: جامعه عشایر با کمترین میزان منابع، بیشترین بهره‌وری را دارند و بر مبنای جابه‌جایی شکل گرفته‌اند.
میرزاوند خاطرنشان کرد: جامعه عشایری از سلسله مراتب ایلی و همه تیره‌های آن از پیشینه ایلیاتی برخوردار بوده‌اند.
وی با بیان اینکه جامعه عشایری از 65 میلیون هکتار از مجموع 164 میلیون هکتار مساحت ایران را در طول یک سال استفاده می‌کنند، اضافه کرد: عشایران کشور از 35 میلیون هکتار مرتع استفاده خاص برای دام دارند.
سرپرست سازمان امور عشایر ایران عنوان کرد: در گذشته‌های دور عشایر خودکفا بوده‌اند و بسیاری از بازار‌های جامعه شهری به آنها وابسته بوده، به عنوان مثال بازار فرش تمام شهر‌های ایران و حتی برخی از شهر‌های جهان توسط جامعه عشایری تامین می‌شده است.
میرزاوند با اشاره به وجود 102 ایل در جامعه عشایری، هر چادر عشایری به مثابه یک پایگاه دیده‌بانی، پایگاه مرزبانی، کارگاه تولیدی و پایگاه حفاظت از محیط زیست و حفظ منایع طبیعی توصیف کرد.
وی تصریح کرد: حفظ جامعه عشایر در مراتع علاوه بر مباحث اقتصادی، انتظامی، امنیتی و غیره از نظر پدافندی برای تامین آب شرب شهر‌ها هم مهم است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی، افزود: دست‌بافته‌های زنان ایل و صد‌ها طایفه زیرمجموعه آن در سراسر ایران نیز با هم متفاوت است، چرا که جغرافیای طبیعی زندگی آن در دست بافته‌ها فرق دارد و در واقع این دست بافته‌ها صنایع دستی آفرینش هنری نیستند که نشان از تاریخ زیست این جامعه دارد.
میرزاوند با بیان اینکه هر زن عشایری نماد هویتی و ایرانی اسلامی ما محسوب می‌شود، گفت: مجموعه لباس زنان و مردان عشایر رنگین کمانی از زیبایی و هویت بخش است؛ لباس در جامعه عشایر در واقع یک فرهنگسرای حفاظت و صیانت از فرهنگ ایرانی است.
وی با بیان اینکه علی‌رغم اوصاف فوق، اما جامعه عشایر از سختی‌ها و محرومیت‌هایی برخوردار هستند، بیان کرد: فلسفه وجودی سازمان امور عشایر ایران بر خدمت‌رسانی به نیاز‌های اولیه جامعه عشایری اعم از بهداشتی، امنیتی، تحصیلی و غیره شکل گرفته است.
سرپرست سازمان امور عشایر ایران عنوان کرد: براساس تصمیم هیئت وزیران و اساسنامه سازمان و آیین‌نامه‌های موجود، بیش از 52 دستگاه اجرایی موظف و ملکف به خدمت‌رسانی به جامعه عشایر هستند و اگر چه تلاش‌های زیادی انجام شده، اما کافی نیست و هنوز با شرایط ایده‌آل خیلی فاصله داریم.
میرزاوند همچنین بیان کرد: تامین آب شرب پایدار برای جامعه عشایر با استفاده از روش‌های مختلف از مهمترین اولویت‌های سازمان امور عشایر ایران است.
وی کمک به تامین علوفه و برخورداری از گندم و آرد را از دیگر اولویت‌های این سازمان برشمرد و گفت: برنامه‌های مختلفی در دستور کار قرار گرفته و تلاش می‌شود با تعامل وظایف ذاتی دستگاه‌ها اجرایی شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه به دنبال اختصاص ردیف‌های بودجه‌ای مشخص در سازمان برنامه و بودجه برای تثبیت ایل‌راه‌ها، بهسازی راه ها، توسعه اتراقگاه‌ها و غیره هستیم، یادآور شد: در قانون هر جایی که بیش از 20 خانوار جمعیت داشته باشد به عنوان ده شناخته می‌شود و شورا تشکیل و برحسب قانون یک نفر را به عنوان دهیار انتخاب می‌کنند، اما در جامعه عشایری این موضوع دیده نشده است.
میرزاوند همچنین خواستار اصلاح بند م ماده 76 قانون شورا‌ها شد و گفت: در عشایر کوچ‌رو نیز این مهم باید اجرایی شود.
وی با اشاره به این موضوع که الگو‌های موفقی در جامعه عشایری داریم که مبتنی بر خدمات‌رسانی توسط خود عشایر بوده‌اند، گفت: به عنوان نمونه آموزش عشایری ایران از 1320 شکل گرفت و موفق بود، چرا که فرزندان عشایر به عنوان معلم، ماما و غیره انتخاب می‌شدند، لذا ما نیز در این رابطه برنامه‌هایی خواهیم داشت که تکنسین‌ها، بهورزها، کارگزاران بیمه و غیره از خود جامعه عشایری باشند.
سرپرست سازمان امور عشایر ایران بیان کرد: برای حفظ تعادل دام و مرتع با اولویت حفظ مرتع، تنوع بخشی به منابع درآمد عشایری در دستور کار قرار گرفته تا منابع اصلی تنها تولید گوشت نباشد.
میرزاوند همچنین با تاکید بر اینکه طرح جامع شهری و تفضیلی باید مبتنی بر توسعه باشد تا در این صورت ایل‌راه هم به رسمیت شناخته شود، گفت: تثبیت ایلراه، جزو مصوبات شورای عالی شهرسازی است که اجرای آن، برنامه توسعه شهری هم شکل خواهد گرفت.
وی با تصریح بر این موضوع که کشتار دام مولد از نظر بنده خسارت جبران ناپذیری دارد، چرا که ذخایر ژنتیکی دام از بین خواهد رفت، بیان کرد: تمام تلاش ما این است که نه تنها دام مولد کشتار نشود بلکه از آنها کهره و بره تولید شود.
سرپرست سازمان امور عشایر ایران اعلام کرد: طرح چندقلوزایی از دام مولد عشایر در معاونت دام این سازمان در دستور کار قرار گرفته است.
میرزاوند با بیان اینکه تولید گوشت ما از مراتع از جا‌هایی است که هیچ گونه آلودگی ندارد، گفت: تولید گوشت جامعه عشایر، تولید پاک و ارگانیک است، لذا شرکت‌های دانش بنیان برای این موضوع شکل خواهد گرفت تا تولید گوشت عشایر به عنوان گوشت سالم و شناسنامه دار ثبت شود که قیمت آن هم با قیمت گوشت عادی متفاوت داشته باشد.
وی همچنین با بیان اینکه جامعه عشایر اکنون یک میلیون و 115 هزار نفر جمعیت دارد که اگر خدمات به آنها تسهیل شود روند مهاجرت آنها به شهر معکوس خواهد شد، گفت: جامعه شهری و روستایی کشور از نعمت برق برخوردارند، اما در جامعه عشایری برخورداری وجود ندارد که در این راستا طرح پنل‌های خورشیدی برای جامعه عشایری در دستور کار قرار گرفته که مقرر شده در برنامه هفتم توسعه کشور این مهم به طور جد پیگیری شود.
انتهای پیام/424/