سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

چرا فرش دستبافت زنجان از چشم افتاد؟/ تحریم یا سوءمدیریت!

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 22 دی 1403 - 12:12
رئیس اداره فرش سازمان صمت استان زنجان با اشاره به اینکه وضعیت فرش دستباف استان مطلوب نیست، گفت: این صنعت با چالش های بزرگی از جمله تحریم ها مواجه است.
فرش،دستباف،صادرات،كاهش،زنجان،استان،اشاره،اقتصادي،جعفري،توليد ...

سیدمحسن جعفری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زنجان به تشریح عوامل مهم در کاهش صادرات فرش دستباف زنجان پرداخت و اظهار داشت: دولت اقدامات زیادی را برای رفع این چالش‌ها انجام داده که شایان توجه است.
وی با اشاره به اینکه یکی از عوامل اصلی کاهش صادرات فرش دستباف استان زنجان تحریم است، تصریح کرد: مشکلات مرتبط با نقل و انتقال ارز حاصل از صادرات، پیمان‌سپاری ارزی و تعهد به عودت ارز حاصل از صادرات به کشور و از دست رفتن مشتریان صنعتی از دیگر موانع بزرگ در صادرات این محصول اصیل به شمار می‌رود.
تحریم‌ها بزرگ‌ترین مانع بر سر راه صادرات فرش زنجان
رئیس اداره فرش سازمان صنعت و معدن استان زنجان با اشاره به تاثیرات منفی تحریم‌ها و چالش‌های اقتصادی بر کاهش صادرات فرش دستباف این استان، تاکید کرد: هزینه‌های سنگین مرتبط با حضور واحدهای تولیدی در نمایشگاه‌های بین‌المللی و هزینه‌های بالای تبلیغات، جایگزینی فرش دستباف با سایر کفپوش‌ها توسط مصرف‌کنندگان و عدم استقبال نسل جدید از تجارت فرش دستباف از جمله چالش‌های اصلی بازار و فروش فرش‌های زنجان است.
وی اذعان کرد: افزایش مدت زمان پیمان‌سپاری ارزی از سه ماه به 12 ماه برای صادرکنندگان فرش دستباف، تصویب قانون مبنی بر پیمان‌سپاری ارزی صرفاً به میزان ارزش مواد اولیه مصرف شده در فرش‌های صادراتی و ایجاد امکان واردات در مقابل صادرات از جمله گام‌هایی است که در راستای تسهیل صادرات فرش در استان و سطح کشور برداشته شده است.
جعفری با اشاره به حمایت‌های دولتی از صادرکنندگان و تولیدکنندگان برای حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی، ادامه داد: همچنین در طول سال، دوره‌های آموزشی بازاریابی و تجارت فرش نیز برای فعالان حوزه فرش برگزار می‌شود.
کاهش چشمگیر تولید فرش دستباف در زنجان
وی از پرداخت تسهیلات ویژه‌ برای تولیدکنندگان فرش خبر داد و افزود: تحریم‌های اقتصادی موجب کاهش صادرات فرش دستباف، افزایش هزینه‌های تولید، کاهش تولید و کاهش اشتغال در این حوزه شده است و دولت بر آن است تا با حمایت‎های تسهیلاتی گامی در رونق این صنعت بردارد.
این مسئول به کاهش تعرفه واردات مواد اولیه اشاره کرد و خاطر نشان شد: اعتباراتی برای بیمه قالیبافان و شاغلان حرفه فرش دستباف تخصیص داده شده و تسهیلات ارزان قیمتی از محل اعتبارات شاغل خانگی و اعتبارات تبصره 18 برای بافندگان و تولیدکنندگان فرش فراهم شده است.
وی با تاکید بر اعمال معافیت‌های مالیاتی به عنوان گام دیگری برای حمایت از این رشته، اذعان کرد: سهم زنجان از تجارت جهانی فرش دستباف توسط کشورهای رقیب تصاحب شده است و باید در این راستا اقدامی صورت گیرد.
نوسانات نرخ ارز و تبعات آن در بازار فرش
جعفری با بیان اینکه تغییرات اقتصادی موجب افزایش قیمت تمام‌شده تولیدات و کاهش توان رقابت واحدهای تولیدی و تجاری فرش دستباف شده است، ادامه داد: این مسئله به کاهش صادرات و حذف بخشی از مصرف‌کنندگان داخلی انجامیده است.
وی با تاکید بر اینکه وضعیت فعلی صنعت فرش دستباف زنجان مطلوب نیست، بیان داشت: هر سال شاهد کاهش چشمگیر صادرات، بیکاری بافندگان، کاهش اشتغال در مشاغل جانبی و واگذاری سهم بازار به کشورهای رقیب تولیدکننده فرش هستیم.
وی ابراز امیدواری کرد: این حوزه بتواند دوباره جایگاه خود را در بازارهای جهانی پیدا کند و به توسعه و رونق اقتصادی کشور کمک کند.
انتهای پیام/