سگهای ردیاب به سازمان امداد و نجات اضافه شد - تسنیم
رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه ما دارای 2 نوع سگ های ردیاب و سگ های زنده یاب هستم، گفت: به دلیل طبیعت گردی مردم، آمار مفقودی نیز رشد داشته که در این خصوص در حال اضافه کردن سگ های ردیاب در سازمان امدادونجات کشور هستیم.
بابک محمودی رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر امروز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در لنگرود با اشاره به برگزاری برگزاری دوره تخصصی آموزش سگهای تجسس زندهیاب (آنست) کشور اظهار کرد: این دوره تخصصی با حضور 10 استان کشور در مرکز آموزشهای تخصصی شهدای امدادگر شهر چاف و چمخاله شهرستان لنگرود در استان گیلان برگزار میشود.
وی با بیان اینکه مرکز آموزشهای تخصصی شهدای امدادگر شهر چاف و چمخاله، محیط بسیار خوبی از نظر تخصصی برای تمرینات خاص نیروهای امدادی و هلال احمر است، گفت: محیط فوق العاده این مرکز به ما اجازه میدهد تا بتوانیم انواع ماموریتهای سخت و دشوار را بازسازی و تمرین کنیم و امدادگران در این محیط خود را بیازمایند و نقاط قوت خود را تقویت و نقاط ضعف را حضور مربیان امدادی برطرف کنند.
به گفته رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر، آمادگی و تمرین آموزشها موجب میشود که در زمان وقوع حوادث و حضور نیروهای امدادگر در صحنه ها، امدادگران بتوانند از حداقل زمان طلایی که وجود دارد به خوبی استفاده کنند تا آسیبها و تلفات انسانی کمتر شود.
محمودی با بیان اینکه در حال حاضر بهترین سامانهای که در دنیا برای کشف افراد زنده وجود دارد خود سگهای زندهیاب است، افزود: به جز سگهای زنده یاب، ما دارای دستگاههای ویورادار پیشرفته نیز هستیم که بسیار گران قیمت نیز هستند که اگر در کنار آنها، دستگاههای دیگر هم کار کنند دستگاه ویورادار باعث نویز شده و نمیتواند به خوبی کار کند و دچار خطاهایی میشویم ولی در خصوص استفاده از سگهای زندهیاب چنین چالشی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر دارای 32 پایگاه سگهای زندهیاب در سطح کشور است، گفت: این پایگاهها به صورت مرتب و برنامه ریزی شده رصد میشوند و برنامههای تمرینی و آموزشی درنظر و اجرایی میشود که دوره اخیر مربوط به همان برنامه ریزی برای بروزسانی کارهای تمرینی برای امدادگران و هم برای سگهای زندهیاب است.
رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه ما دارای 2 نوع سگهای ردیاب و سگهای زندهیاب هستم، تصریح کرد: نژاد سگهایی که برای ردیابی افراد یا زندهیابی افراد استفاده میشود نیز متفاوت است و از سگهای زندهیاب برای کسانی که در محیطهای مختلف گیر افتادند استفاده میشود و از سگهای ردیاب برای محیطهای طبیعی و مسافت طولانی تربیت و استفاده میشود که برای اولین بار در کشور، ما کار سگهای ردیاب را نیز انجام دادیم و به ناوگان جستجوی نجات هلال احمر اضافه شدند و در حال گسترش برای تمام کشور هستیم.
محمودی با بیان اینکه با توجه به استقبال مردم از شرایط طبیعت گردی بوم گردی و مسافرات ها، بعضا به دلیل ناآشنا بودن در مسیر، مفقود میشوند که آمار قابل توجهی نیز در این خصوص وجود دارد، گفت: در این شرایط نیاز به حضور نیروهای هلال احمر و استفاده از سگهای ردیاب جزو لاینفک و نیازمندیهای ما است که در این خصوص در حال توسعه و گسترش استفاده از این ظرفیت هستیم تا بتوانیم در بدنه سازمان امداد و نجات از آن به خوبی استفاده کنیم.
انتهای پیام/