رفع موانع گمرکی و لجستیکی در تجارت کشاورزی و غذا
رئیس کمیسیون صنایع قضایی اتاق بازرگانی ایران با تأکید بر لزوم ضرورت رفع موانع گمرکی و چالش های لجستیکی در تجارت کشاورزی و صنایع غذایی بین ایران و ترکیه تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، محسن امینی، رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی استان البرز در همایش تجاری ایران و ترکیه که در شهر آنکارا برگزار شد، با اشاره به ضرورت رفع موانع گمرکی و چالشهای لجستیکی گفت: برای توسعه همکاریهای کشاورزی و صنایع غذایی میان ایران و ترکیه، باید اقداماتی اساسی در راستای تسهیل تجارت و جذب سرمایهگذاران ترکیهای انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: هدف اصلی این همایش، ایجاد بستری برای ارتقای همکاریهای دوجانبه در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی است.
ما به دنبال شناسایی فرصتهای جدید برای تبادل محصولات و به اشتراکگذاری تکنولوژیهای نوین هستیم.
فعالان اقتصادی ایران و ترکیه در این همایش زمینههای مشترک و بالقوه برای همکاری را بررسی کردند.
امینی با اشاره به فرصتهای همکاری شناساییشده در این همایش افزود: یکی از مهمترین این فرصتها، گسترش صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی است.
توسعه همکاریها در انتقال تکنولوژیهای نوین به صنایع فرآوری و بستهبندی مواد غذایی میتواند زمینهساز پیشرفت این صنعت در ایران باشد.
بازار دو کشور میتواند بهعنوان یک منبع بزرگ برای صادرات و واردات محصولات کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.
رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی استان البرز عنوان کرد: در این همایش، زمینه معرفی توانمندیها و محصولات شرکتهای ایرانی به بازار ترکیه فراهم شد.
جلسات B2B میان تجار و فعالان اقتصادی دو کشور نیز امکان تبادل مستقیم اطلاعات و معرفی محصولات را فراهم کرد.
وی به چالشهای موجود در تجارت کشاورزی و صنایع غذایی میان ایران و ترکیه اشاره و اذعان کرد: موانع گمرکی و تعرفههای بالا یکی از مشکلات اصلی در این حوزه است.
علاوه بر این، شرایط حملونقل و مشکلات لجستیکی نیز تأثیر منفی بر روند تجارت دارد.
برای رفع این مشکلات، مذاکرات دوجانبه میان مقامات دولتی و بخش خصوصی دو کشور ضروری است.
امینی تأکید کرد: هماهنگی در قوانین و استانداردهای تجاری و ارائه تسهیلات ویژه میتواند نقش مهمی در تسهیل تجارت و جذب سرمایهگذاران خارجی ایفا کند.
تنوع زیستبوم کشاورزی و رتبههای برتر جهانی ایران در تولید برخی محصولات کشاورزی، کشورمان را به یک قدرت بالقوه در صنایع غذایی تبدیل کرده است.
این ظرفیتها میتوانند در تأمین امنیت غذایی منطقهای و فرامنطقهای نقشآفرین باشند.
وی با اشاره به اینکه توسعه تعاملات تجاری و تکنولوژیک با کشورهای دیگر یک ضرورت اجتنابناپذیر است، تصریح کرد: برای موفقیت در توسعه روابط تجاری، باید از صدور بخشنامههای خلقالساعه که موجب اختلال در تعاملات میشود، جلوگیری کرد.
همچنین، حضور رایزنهای تخصصی در صنایع غذایی و کشاورزی در دفاتر کنسولی ایران میتواند به پیشبرد دقیقتر و متمرکزتر اهداف تجاری کمک کند.
رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی استان البرز تأکید کرد: با تسهیل قوانین و جذب سرمایهگذاران خارجی، ایران میتواند از ظرفیتهای بالای ترکیه در صنعت غذایی بهرهبرداری و همزمان فرصتهای جدیدی را برای صادرات تولیدات داخلی ایجاد کند.
انتهای پیام/