خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 23 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پاکستان با مشکل دسترسی ناعادلانه به آموزش دختران مواجه است

تسنیم | بین‌الملل | یکشنبه، 23 دی 1403 - 13:53
نخست وزیر پاکستان در نشست «سازمان همکاری اسلامی» اظهار داشت جوامع اسلامی از جمله پاکستان با چالش های عمده ای در تأمین دسترسی عادلانه به آموزش برای دختران مواجه هستند.
دختران،پاكستان،اسلامي،آموزش،جوامع،تحصيل،زنان،افغان،ممنوعيت

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «شهباز شریف»، در نشست «سازمان همکاری اسلامی» با اشاره به اینکه زنان بیش از نیمی از جمعیت پاکستان را تشکیل می‌دهند، اما نرخ سواد زنان تنها 49 درصد است اظهار داشت جوامع اسلامی از جمله پاکستان با چالش‌های عمده‌ای در تأمین دسترسی عادلانه به آموزش برای دختران مواجه هستند.
وی در نشستی تحت عنوان «آموزش دختران در جوامع اسلامی» که در پایتخت پاکستان درحال برگزاری است، تأکید کرد محرومیت دختران از تحصیل، آینده روشن آنها را می‌گیرد.
رایزنی درباره آموزش دختران افغان در حاشیه کنفرانس اسلام‌آباد
نخست‌وزیر پاکستان در نشست سازمان همکاری اسلامی گفت جوامع اسلامی با چالش‌های عمده‌ای در تأمین دسترسی عادلانه به آموزش برای دختران مواجه است و اذعان داشت پاکستان نیز در جوامع اسلامی با مشکل تأمین دسترسی عادلانه دختران به حق آموزش مواجه است.
وی تصریح کرد زنان بیش از نیمی از جمعیت پاکستان را تشکیل می‌دهند، اما نرخ سواد زنان تنها 49 درصد است؛ همچنین حدود 22.8 میلیون کودک در گروه سنی 5 تا 16 سال از آموزش بازمانده‌اند که اکثریت آنان را دختران تشکیل می‌دهند.
ممنوعیت تحصیل دختران افغان محور نشست سازمان همکاری اسلامی
نشست دو روزه آموزش دختران در جوامع اسلامی با حضور بیش از 150 وزیر، سفیر و نمایندگان سازمان‌های بین المللی از جمله یونسکو، یونیسف و بانک جهانی در اسلام آباد برگزار شد.
حکومت طالبان علیرغم دعوت پاکستان از شرکت در این نشست خودداری کرده است.
پیش از این، «اکسپرس تریبون»، رسانه نزدیک به ارتش پاکستان، گزارش داده بود محور اصلی این نشست، مسئله ممنوعیت تحصیل دختران در افغانستان است و یکی از اهداف کلیدی آن، اعمال فشار بر حکومت سرپرست افغانستان برای لغو این تحریم و بازگرداندن حق تحصیل به دختران افغان است.
ممنوعیت تحصیل دختران بالاتر از کلاس ششم در افغانستان یکی از موضوعاتی است که در سه سال گذشته انتقادهای بین المللی را برانگیخته است.
انتهای پیام/.