خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 23 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دومین مدرسه ملی سردبیری در دانشگاه شیراز برگزار شد

مهر | دین و اندیشه | یکشنبه، 23 دی 1403 - 14:17
دومین مدرسه ملی سردبیری با هدف ارتقای سطح کیفی و تخصصی سردبیران و مدیران اجرایی مجلات علمی و اساتید علاقه‌مند برگزار شد.
علمي،دانشگاه،مجلات،شيراز،نشريات،ارتقاي،دوره،مجله،كارگاه،انتش ...

به‌ گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه شیراز، این دوره (ویژه‌ دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی منطقه ۷ کشور و دانشگاه علوم پزشکی شیراز)، با حضور ۱۶۰ نفر از سردبیران، مدیران اجرایی مجلات علمی، اعضای هیئت‌ علمی علاقه‌مند و کارشناسان نشریات در تالار دکتر مصطفوی دانشگاه شیراز و هم‌زمان به‌صورت برخط (در بستر ادوبی کانکت)، در قالب یک کارگاه یک‌روزه برگزار شد.
در این دوره، مباحث و موضوعات متنوعی ازجمله اصول و مبانی نشر علمی، نمایه‌سازی و شاخص‌های ارزیابی مجلات، اخلاق انتشار و نحوه تشخیص و پیشگیری از سرقت علمی، الگوهای موفق بین‌المللی در نشر مجلات علمی، اطلاعاتی معتبر به شرکت‌کنندگان ارائه شد.
همچنین، شرکت‌کنندگان توانستند به‌طور عملی به بررسی و تمرین انواع داوری‌ها در مجلات، افزایش استنادپذیری مقالات و ارتقای مشاهده‌پذیری نشریات بپردازند.
این دوره که با دعوت از مسئولان و متخصصان این حوزه برگزار شد، تجربه‌ای عملی و مفید برای شرکت‌کنندگان فراهم آورد.
صمد نژادابراهیمی، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در این کارگاه با بیان سیاست‌های کمیسیون نشریات، به معرفی دستاوردهای کشور در عرصه مجلات علمی پرداخت.
مرتضی طاهری، معاون دفتر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری پژوهشی وزارت عتف و مشاور نمایه‌سازی نیز اصول و مبانی نمایه‌سازی مجلات علمی (روندهای نوظهور) را بیان کرد و در بخش دوم سخنان خود به چگونگی اثربخشی علم و ارتقای نشریات پرداخت.
همچنین پیام کبیری، به‌ عنوان مشاور و متخصص نمایه‌سازی نشریات علمی در این دوره به آموزش انواع داوری‌ها در مجلات و مزایا و معایب آن‌ها پرداخت.
ارتقای مشاهده‌پذیری و استنادپذیری مقالات علمی، تشخیص انواع سرقت‌ علمی و اقدامات موردنیاز در این زمینه و مبحث هوش مصنوعی و کارکرد آن در مجلات علمی، از دیگر مباحث مطرح‌شده در سخنرانی این استاد دانشگاه بود.
همچنین در آیین گشایش این کارگاه، شکراله خاکرند، رئیس اداره انتشارات دانشگاه شیراز و علی حفیظی، معاون پژوهشی دانشگاه شیراز در جایگاه میزبانان جلسه، ضمن خوشامدگویی، به معرفی وضعیت مجلات علمی دانشگاه شیراز پرداختند.
به‌گفته‌ خاکرند، دانشگاه شیراز درحال حاضر صاحب‌امتیاز ۲۴ نشریه‌ی علمی است که از این تعداد ۱۲مجله‌ به زبان فارسی و ۱۱مجله‌ به زبان انگلیسی و ۱ مجله به زبان عربی منتشر می‌شود.
رئیس اداره انتشارات دانشگاه شیراز گفت: تمامی نشریات دانشگاه در سامانه‌ی ارزیابی نشریات ثبت شده و مورد ارزیابی قرارگرفته‌ است که براساس نتایج اعلام شده، ۶ مجله‌ دارای رتبه‌ی «بین‌المللی»، ۶ مجله دارای رتبه‌ «الف» و ۷ مجله دارای رتبه‌ «ب» هستند.
گفتنی است، عصر همان‌روز نیز نشستی با حضور مرتضی طاهری، رئیس اداره انتشارات دانشگاه شیراز، پیام کبیری و سردبیران نشریات علمی علوم انسانی به‌ منظور کمک به ارتقای مجلات و نمایه‌سازی آن‌ها برگزار شد.