کمک به بهبود تغذیه با سوق دادن یارانه شکر و روغن به سمت لبنیات
به گفته رئیس شورای عالی سلامت و امنیت غذایی وزارت بهداشت سند امنیت و سلامت غذایی در کشور تدوین شده است.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدیمقدم - حسن امامی رضوی، رئیس شورای عالی سلامت و امنیت غذایی وزارت بهداشت در نشست خبری گفت:«در شورای عالی سلامت موضوع همکاری های بین بخشی برای ارتقای سلامت را در کشور رصد می کنیم؛ این شورا حدود ۲۰ سال است که تشکیل شده است.
سلامت در سیاست های کلی موضوع مهمی است.»
حسن امامی رضوی تاکید کرد:«برنامه ارتقای وضعیت سلامت مردم در حوادث ترافیکی به طور جدی دنبال می شود.
سند امنیت غذایی در شورای عالی سلامت به همراه سند دانش بنیان سلامت مصوب شده است.
دبیرخانه به دنبال اجرای مصوبات این سند است و وظیفه مهمش پیگیری سلامت و امنیت غذایی از مزرعه تا سفره مردم است.»
رئیس شورای عالی سلامت و امنیت غذایی وزارت بهداشت تصریح کرد:«مالیات بر کالاهای آسیب رسان به طور جدی دنبال می شود و در قانون بودجه سال آینده مواردی در این خصوص اصلاح شده است و بین ۲ تا ۱۰ درصد ، مالیات بر کالاهای آسیب رسان پرداخت می شود.
به عبارت دیگر زندگی مردم با شعار سلامت برای همه سیاست ها بهبود پیدا می کند.
یکی از برنامه های شورا کاهش مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی است.»
حسن امامی رضوی ادامه داد: «موضوع نان کامل مسئله مهمی است و با کمک سایر سازمان ها قیمت آرد کامل باید همسان با نان غیر کامل شود.
سبوس برای سلامتی مفید است و حاوی موادی بوده که از بروز انواع سرطان ها در افراد پیشگیری می کند.»
حسن امامی رضوی گفت:« قیمت تمام شده شیر بالا است و باید یارانه مواد مضر مانند شکر و روغن به سمت لبنیات سوق داده شود.
مالیات بر این مواد مضر باید افزایش پیدا کند.اقدامات خوبی در سازمان غذا و دارو برای رصد محصولات کشاورزی در خصوص سموم کشاورزی در حال انجام و نظارت های خوبی در این زمینه انجام شده است.»
حسن امامی رضوی افزود:«محصولات باغی با بسته بندی و برچسب خاصی مشخص شده است و وزارت بهداشت معتقد است که این محصولات باید شناسنامه دار شوند.
اگر محصولات غنی سازی شود نظارت های لازم در این زمینه انجام می شود و میزان اثربخشی آن بستگی به اندازه مصرف و دیگر مسائل دارد.»
حسن امامی رضوی افزود:«ابتلا به تب دنگی هیچ ارتباطی با مصرف آب آلوده ندارد و سالیان سال است که آب مصرفی مردم به طور دقیق نظارت می شود و آب سالم به دست مردم می رسد.»
در ادامه مراسم، زهرا عبداللهی گفت:«ساز و کارهای اجرای سند امنیت غذایی در حال انجام است و کمیسیون های تخصصی در این راستا برگزار شده است.
اکنون ۸۸ کارخانه آرد مجوز تولید آرد کامل را دریافت کرده و حدود ۴۵۰ نانوا از آرد کامل جهت پخت نان استفاده می کنند.»
زهرا عبداللهی تاکید کرد:«بررسی ها نشان می دهد که مردم ایران، روزانه ۱۰ گرم نمک مصرف می کنند که بیش از حد استاندارد است و به کلی مصرف نمک، قند و چربی در مردم زیاد است.
مصرف میوه و سبزی و همچنین حبوبات و غلات در بین مردم پایین است و باید افزایش پیدا کند؛ موضوع سوءتغذیه چاقی به حدود ۶۳ درصد رسیده است و آخرین آمار سو تغذیه کمبود مواد برای کودکان مشکل عمده ای نداریم.
ایران دومین کشور است که مشکل کوتاهی قد و سوءتغذیه را به طرز چشمگیری کاهش داده است.»
در ادامه مراسم، محمد مطلق، معاون شورای عالی امنیت و سلامت مواد غذایی وزارت بهداشت گفت:«بررسی ها نشان می دهد که بر اساس آخرین پیمایش انجام شده، ۱۳۲ هزار کودک زیر ۵ سال شناسایی شده اند که دچار سوءتغذیه شدید هستند و با همکاری وزارت رفاه و بهداشت این کودکان تحت پوشش و حمایت همه جانبه قرار گرفته اند.
میزان مرگ و میر نوزادان به ازای هر هزار تولد زنده به زیر ۷ رسیده و امید به زندگی افزایش پیدا کرده است.»