بومی سازی80 درصدی تجهیزات شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب
مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از خودکفایی 80 تا 70 درصدی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در کالاهای ساخت داخل مورد نیاز صنعت نفت خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، ابراهیم پیرامون؛ مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در حاشیه بازدید از غرفههای پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت با حضور در جمع خبرنگاران، گفت: رویدادهای نمایشگاهی ساخت تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت، نقش اساسی در پشتیبانی از تولید، افزایش و نگهداشت نفت در مناطق نفتخیز جنوب به عنوان بزرگترین شرکت تولید کننده نفت کشور را دارد.
وی با اشاره به اینکه مناطق نفتخیز جنوب بیشترین تعداد تجهیزات مربوط به تولید در بالادست وزارت نفت را در اختیار دارد، افزود: این تأسیسات در سراسر مناطق نفتخیز جنوب پراکنده هستند.
مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به بهرهگیری این شرکت از تجهیزات مختلف، افزود: شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از تجهیزات ابزار دقیق، مکانیکی، دوار و خطوط لوله در اندازهها و مشخصات متفاوت و غیره استفاده میکند و به شدت نیازمند آنهاست.
وی به رسالت سنگین مناطق نفتخیز جنوب در راستای تولید و نگهداشت 75 درصد از سهم نفتی کشور اشاره داشت و تصریح کرد: امروزه به واسطه تحریمهای ظالمانه تجهیزات ما بسیار قدیمی و فرسوده هستند؛ سازندگان تجهیزات صنعت نفت و شرکتهای دانش بنیان که ما در این نمایشگاه شاهد حضور پررنگ آنها هستیم، تجهیزات مختلفی را برای صنعت نفت میسازند و میتوانند کمکهای مؤثری به ما داشته باشند؛ همچنانکه تا امروز این کار را انجام دادهاند.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به رونمایی از توربینها، پمپها و سایر تجهیزات مرتبط با صنعت نفت در این نمایشگاه اشاره داشت و گفت: برای مناطق نفتخیز جنوب جای بسی خرسندی است که میتواند از این سازندگان، تأمینکنندگان و تولیدات بار اول پشتیبانی کند تا افزون بر ساخت این تجهیزات، وارد مراحل تولید انبوه شوند.
وی از خودکفایی 70 تا 80 درصدی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در کالاهای ساخت داخل مورد نیاز صنعت نفت خبر داد و ابراز امیدواری کرد: اگر این امر به درستی پشتیبانی شود و تولیدکنندگان اقدامات مورد نیاز و به روزرسانی لازم تجهیزات را انجام داده و با پیشرفت فناوری در دنیا پیش بروند، طی سالهای آینده میتوانیم به رقم بالاتری از نظر ساخت داخل برسیم.
پیرامون با تأکید بر ضرورت تولید کالاهای باکیفیت از سوی تولیدکنندگان و سازندگان قطعات اظهار کرد: کیفیت یکی از مراحلی است که باید مورد توجه سازندگان قرار گیرد، ما در حال عبور از مرحله ساخت قطعات و تجهیزات هستیم؛ بنابراین سازندگان باید با بهرهگیری از فناوریهای جدید کیفیت را بالا ببرند که تجهیزات و قطعات تولید شده قابلیت رقابت با نمونههای خارجی را داشته باشند.
وی افزود: پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت امسال از نظر تنوع، کیفیت و تعداد شرکتهای حاضر، سازندگان متعدد، شرکتهای دانشبنیان و مراکز پژوهشی کاملاً مناسب است و بنا به اظهار بازدیدکنندگان، نمایشگاه سال جاری از وضعیت مطلوبتری نسبت به ادوار گذشته برخوردار است.
درآمد سرانه کشور در مقایسه با کشورهای همسایه مانند قطر بسیار پایین است
همچنین محمد بهرامی؛ نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: کشور ما که در رتبه اول دنیا از نظر منابع انرژی قرار دارد، متأسفانه از نظر کارایی و کارآمدی شرایط مناسبی ندارد.
در حالی که کشورهای موفق، با تکیه بر مزیتهای رقابتی خود توانستهاند بهرهوری و کارآمدی را به حداکثر برسانند، ما همچنان با آزمون و خطا در مسیر توسعه قرار داریم.
وی با بیان اینکه درآمد سرانه کشور در مقایسه با کشورهای همسایه مانند قطر بسیار پایین است، تصریح کرد: در حالی که درآمد سرانه ماهانه هر فرد در قطر به 14 میلیون تومان میرسد، این رقم در کشور ما حدود پنج میلیون تومان است.
این تفاوت فاحش ناشی از ضعف در بهرهبرداری کارآمد از منابع عظیم انرژی کشور است.
وی افزود: برای عبور از این شرایط، باید از الگوهای موفق جهانی استفاده کنیم.
مهندسی معکوس، سرمایهگذاری مشترک و انتقال تکنولوژی از کشورهایی که در این حوزه سرآمد هستند، میتواند میانبری مؤثر برای دستیابی به توسعه پایدار باشد.
این اقدامات نه تنها منافع مشترک ایجاد میکند، بلکه بهترین روش برای بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته است.
بهرامی ضمن تقدیر از زحمات فعالان صنعت نفت، تأکید کرد: حمایت از سازندگان داخلی و استفاده از فناوریهای نوین، راهکارهایی کلیدی برای افزایش بهرهوری و تحقق اهداف توسعهای کشور است.
همچنین غلامرضا نورانی؛ مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در حاشیه بازدید از پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت با حضور در جمع خبرنگاران، گفت: حضور شرکتهای دانش بنیان در این نمایشگاه به ساخت قطعات و خودکفایی در تولید ماشین آلات فرایندی مورد نیاز شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب کمک میکند.
وی با اشاره به آسیبهای ناشی از تحریمها به تأمین قطعات مورد نیاز صنعت نفت، عنوان کرد: شرکتهای دانشبنیان میتوانند به مجموعه صنعت نفت کمک کنند تا این تحریمها شکسته شود و بتوانیم در تولید ماشین آلات باکیفیت به پیشرفتهای قابل توجهی برسیم و در برابر سایر کشورها و عرصه بین الملل، حرفی برای گفتن داشته باشیم.
مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، بیان کرد: حضور کلیه شرکتهایی که در ساخت قطعات، تجهیزات و ماشینآلات نفت و گاز فعال هستند، اتفاق بسیار ارزندهای است که در این نمایشگاه رخ داد و زمینهساز توسعه اقتصادی برای استان خواهد شد.
نورانی افزود: امیدواریم که این شرکتها کارخانجاتشان را در استان مستقر کنند و بتوانند با تولید مضاعف، رونق بخش خوزستان باشند.
وی ادامه داد: پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت از حیث وسعت و تعداد شرکتکنندگان رکورد جدیدی را به ثبت رساند و شرکتهای مختلف با تمام قدرت در این نمایشگاه حضور دارند.
مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به برونسپاری تعمیرات ماشین آلات دوار به شرکتهای دانش بنیان گفت: با توجه به ارزیابیهای که طی دو سال اخیر صورت گرفت، این شرکتها در برون سپاری ماشین آلات دوار شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از نظر ساخت قطعات، ماشینآلات و تجهیزات کامل نفت و گاز در سطح بالایی هستند.
به گزارش تسنیم، پانزدهمین دوره نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان با شعار «خوداتکایی در ساخت، پایداری در تولید» روز گذشته در اهواز با حضور حمید بورد مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، سید محمدرضا موالیزاده استاندار خوزستان، ابراهیم پیرامون مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، حسن شاهوارپور فرمانده سپاه حضرت ولیعصر (عج) استان، سرهنگ حسن باقری فرمانده مرکز بسیج شهید تندگویان وزارت نفت جنوب، مجتبی یوسفی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی، عبدالله عذاری اهوازی مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان و جمعی از مسئولان کشوری و استانی کار خود را آغاز کرد.
این رویداد که از 22 تا 25 دی ماه برگزار است، به مدت چهار روز از ساعت 9 تا 17 پذیرای بازدیدکنندگان، متخصصان و علاقهمندان حوزه صنعت نفت خواهد بود.
در این دوره از نمایشگاه، 284 واحد صنعتی از 15 استان کشور حضور دارند که از این میان، 114 واحد، یعنی حدود 40 درصد مشارکتکنندگان، از شرکتهای دانشبنیان هستند و بیشترین سهم را در این نمایشگاه به خود اختصاص دادهاند.
این نمایشگاه با حضور شرکتهای بزرگ صنعتی، تولیدکنندگان تجهیزات نفتی و شرکتهای دانشبنیان، فرصتی برای معرفی توانمندیها و دستاوردهای داخلی در عرصه صنعت نفت و گاز فراهم میآورد.
انتهای پیام/