خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 24 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

حوادث سوریه نقشه‌ای برای خروج ایران از این کشور بود

باشگاه خبرنگاران | سیاسی | یکشنبه، 23 دی 1403 - 21:58
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: حوادث سوریه ماموریتی گذرا و هدف آن هم خروج ایران از سوریه بود.
سوريه،دفاع،هژموني،رضايي،جنگ،آمريكا،ايران،سرلشكر،محسن،مقدس،لب ...

سردار سرلشکر محسن رضایی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در دومین گردهمایی دانش آموختگان دانشگاه عالی دفاع ملی که با حضور جمعی از فرماندهان و پیشکسوتان دفاع مقدس در این دانشگاه برگزار شد شرکت کرد.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دفاع مقدس ضمن بازخوانی تاریخی حوادث پس از جنگ جهانی دوم تصریح کرد: پس از جنگ جهانی دوم دو نظام سرمایه داری و کمونیستی در جهان پدید آمد و به مدت ۵ دهه حوادث بین المللی توسط این دو هژمونی کنترل می‌شد و در این حین جریان ضعیفی تحت عنوان غیرمتعهد‌ها بوجود آمد و حرفش این بود که ما مستقل از این دو قطب هستیم که در عمل اینگونه نبود.
سرلشکر محسن رضایی ادامه داد: هر حادثه و جنگی در جهان رخ می‌داد، به نوعی صفبندی پشت این دو قطب شکل می‌گرفت و در بحبوحه این سکون بین الملل حادثه‌ای مهم در ایران رخ داد و آن انقلاب اسلامی بود.
وی بیان داشت: چند ماه پس از انقلاب، شوروی به افغانستان حمله کرد و آمریکا از طریق صدام به ایران حمله کرد و آنها در مواجهه با ایران برای نخستین بار دست در دست هم نهادند و البته هر دو شکست خوردند.
دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا گفت: پس از فروپاشی شوروی، آمریکا که رقیبی مقابل خود نمی‌دید دوران یکجانبه گرایی را آغاز کرد و در دوران بوش پسر با لشکرکشی به افغانستان و عراق قصد پر کردن خلا قدرت را داشت و این هژمونی تحت هدایت نئوکان‌ها بود و ترامپ نیز از بقایای همین جریان است.
دکتر محسن رضایی بیان داشت: پس از چندی آمریکا پی به اشتباهات خود برد و عقب نشینی از عراق آغاز و پس از آن به طرز مفتضحانه‌ای از افغانستان نیز عقب نشینی کرد و در نتیجه آنها جایگاه ابرقدرتی خود را در خطر دیدند.
در دوره اول ترامپ همین احساس ضعف باعث تصمیم به بازیابی قدرت شد و از چندین سال پیش آمریکا در فکر هژمونی نیابتی در غرب آسیا با استفاده از قرار دادن اسرائیل بعنوان کانون این هژمونی و سپس پیوستن اعراب تحت عنوان پیمان ابراهیم، و پس از آن برخورد با محور مقاومت برای نیل به این هدف افتاد.
وی اظهار داشت: رویای بلندپروازانه این هژمونی دولت‌سازی در کشور‌های محور مقاومت بود و بنابراین در یکسال اخیر در غزه، لبنان، سوریه، عراق، یمن و ایران چند جنگ در جریان نبود بلکه یک جنگ در چند کشور بوده است که برای دستیابی به آن رویای بلندپروازانه بود.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دفاع مقدس تصریح کرد: رژیم صهیونیستی پس از شکست در رسیدن به اهداف خود در غزه، در تجاوز به لبنان قصد داشت تا رودخانه لیتانی پیشروی کند، اما با مقاومت لبنان مواجه شد و نهایتا تن به آتش بس داد.
سرلشکر محسن رضایی درباره حوادث سوریه گفت: پیش بینی می‌شود در سوریه اختلاف چه در داخل و چه بین قدرت‌هایی که قصد بازیگری در این کشور را دارند پیش آید و البته ما خواهان ثبات و امنیت در این کشور هستیم، اما این حادثه ماموریتی گذرا و هدف آن هم خروج ایران از سوریه بود.
وی افزود: ۲۵ روز پس از طوفان الاقصی در تاریخ ۱۰ آبان ۱۴۰۲ در نامه‌ای به آیت الله رئیسی نوشتم که حادثه‌ای بزرگ در جغرافیایی کوچک رخ داده است و این حادثه به لبنان و سوریه و عراق کشیده خواهد شد و این پیشبینی ناشی از تحلیل تاریخی راهبردی است که ضرورت وجود چنین رشته‌ای در دانشگاه دفاع ملی نیز احساس می‌شود.
دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا ادامه داد: آمریکا می‌خواهد حداقل جزو ۲ قدرت اول باقی بماند و اسراییل نیز رویای نیل تا فرات را در سر می‌پروراند.
سرلشکر رضایی خاطرنشان کرد: دستاورد بزرگ دفاع مقدس برای ما، ارزش نیروی انسانی بود و غفلت نظام سوریه از همین ارزش و تضعیف جیش الوطنی و بی توجهی به نیروی انسانی و مردمی به سقوط بشار اسد منجر شد.
وی در پایان بیان داشت: جنگ سه لایه دارد، اول سخت افزار که شامل تجهیزات و ادوات است، دوم نرم افزار که امور کارشناسی و برنامه ریزی است و، اما سوم مغز افزار که شامل فرماندهان، فرماندهی و ابتکار عملیاتی است ولذا حوادث اخیر باید به دقت مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد.