درختهایی که در روستای کیلانه به نام پدر کاشته شد
سنندج- پویش درختکاری به مناسبت میلاد امام علی (ع) و «روز پدر» همزمان با سراسر کشور در روستای کیلانه اجرا و درختهایی به نام پدر کاشته شد.
خبرگزاری مهر، گروه استانها: پویش سراسری درختکاری در کل ایران با مشارکت مردم و با هدف گسترش پوشش گیاهی و توجه به حفاظت از محیط زیست انجام میشود.
درختان یکی از حیاتی ترین عناصر حیات بخش هستند که نقش کمربند سبز زمین و هوا را در پاکسازی آلودگی بر عهده دارند و طبیعت رنگارنگ و هزار رنگ در فصول مختلف سال روحی تازه و تجلی دوباره حیات از کالبد درختان است.
در جبران این از خودگذشتگی طبیعت باید نهالها در زمین کاشته شوند تا طبیعت هم با مشکل مواجه نشود و در مقابل هر درختی که قطع میشود باید دهها نهال را به جای آن کاشت تا حق دین آیندگان ایفا شود.
امروز به مناسبت میلاد امام علی (ع) و روز پدر مراسم پویش درختکاری در روستای کیلانه سنندج به اجرا درآمد.
پویشی که هر نهالش به یاد پدرانی مهربان و دلسوز کاشته شد.
از مسئولان گرفته تا دوستداران طبیعت در این مراسم حضور یافتند تا هر کدام به نحوی سهم خود را در این پویش به اجرا درآورند.
درختکاری در این روستا فقط به دوستداران طبیعت و مسئولان ختم نمیشد پیرمردان روستا از جمله آقا حبیبالله و آقا عباس نیز که دو دوست مسن یکصد ساله و از اهالی روستای کیلانه بودند نیز با کاشت درخت به جمع دوستداران طبیعت پیوستند تا الگویی برای جوانان باشند که در پاسداشت و حراست از درخت و ترویج درختکاری پیشقدم شوند.
حراست از منابع طبیعی میراث جاودان آیندگان است
فرماندار سنندج در این پویش گفت: حراست از منابع طبیعی میراث جاودان آیندگان برعهده ما است.
حسن عسکری، اظهار کرد: از بانیان برگزاری این مراسم تشکر میکنیم که پویشی برای ترویج ثروت ملی برگزار کردند.
وی بیان کرد: این پویش که در روز ۱۳ رجب و مصادف با میلاد حضرت علی (ع) انجام شده یک فرصت فرخنده است.
فرماندار سنندج اذعان کرد: از خداوند منان میخواهیم به ما توفیق دهد تا در دنیا در مسیر امام علی و در آخرت بهرهمند از شفاعت آن حضرت باشیم.
عسکری خاطرنشان کرد: این پویش مبارک در راستای حفظ ثروت ملی است و ما باید از منابع طبیعی حفاظت و نگهبانی کنیم تا نوادگان ما هم بتوانند از آن استفاده کنند.
وی بیان کرد: حضرت علی (ع) در طول حیات خود چندین چاه را اطراف مکه حفر کردند و آن را برای آیندگان وقف کردند.
فرماندار سنندج عنوان کرد: اینکه درخت بکاریم و به بستر طبیعت اضافه کنیم تا آیندگان هم بتوانند از آن استفاده کنند راه و روش حضرت علی است.
کاشت درخت در کیلانه با حضور مردم و مسئولان
سرپرست معاونت فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان هم بیان کرد: از قبل گودالهایی برای کاشت درخت در تپه روستای کیلانه آماده شده و امروز با حضور مردم و مسئولان درخت در این روستا کاشته میشود.
حمید غیاثالدین افزود: نهالها گلدانی است و برای جلوگیری از آلودگی زیست محیطی باید گلدانها جدا شود و ریشه نهال در خاک پوشانده شود.
وی اظهار کرد: نهال تا ساقه باید در خاک قرار گیرد و ریشه آن محافظت شود تا ریشه هوا نکشد و خشک شود.
سرپرست معاونت فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان خاطرنشان کرد: علاوه بر نهال بذر بادام هم به اهالی داده میشود تا در فاصله ۳ سانتی در خاک قرار گیرد و در بهار شاهد رشد آن و سرسبزی منطقه باشیم.
غیاثالدین اذعان کرد: این پویش همزمان در ۱۰ شهرستان استان و با همکاری فعالان محیط زیست و انجمنهای مردم نهاد و مردم طبیعت دوست در محلهای تعیین شده برگزار میشود.
وی بیان کرد: برگزاری این پویش میتواند زمینه ترویج فرهنگ درختکاری را ارتقا دهد و در راستای ایجاد فضای سبز نقش مؤثری داشته باشد.
این سنت حسنه درخت کاری در حقیقت قدمی کوچک در راستای سپاس گذاری از خدمات طبیعت است.
جنگل و درختان بستری برای حیات انسان هستند که زیربنای توسعه پایدار در جوامع است و نیازمند توجه بیشتر هم هستند که میشود با قدمهای کوچک جلوی فاجعههای زیست محیطی را گرفت.
برگزاری پویشهای مختلف و مناسبتی از جمله پویش به نام پدر برای درختکاری یک گام و اقدامی مهم برای حراست از طبیعت بکر است که البته نحوه نگهداری و اهمیت روشهای مراقبتی بعد از کاشت نهال هم حائز اهمیت است که گروههای مردمی و سازمانهای مردم نهاد هم باید در این راستا همت کنند.