آغاز صادرات مصالح ساختمانی خشک به بیش از سه کشور بزرگ همسایه
یک فعال صنعت ساختمان با اشاره به کاهش هزینههای ساخت از طریق استفاده از مصالح ساختمانی خشک گفت: در حال حاضر صادرات مصالح ساخت وساز خشک را به کشورهای مانند عراق، ترکمنستان، افغانستان و همسایگان جنوبی مد نظر قرار دادهایم.
صنعتی سازی و اجرای پروژههای مسکونی در قالب صنعتی سازی یکی از مهم ترین اقدامات و گام های بزرگ در حوزه ساخت وساز در کشور به شمار می رود که با اجرای آن ما شاهد افزایش میزان تولید و کاهش هزینه های تمام شده ساختمان خواهیم بود که در حال حاضر برخی از سازندگان در اجرای این طرح پیشگام شده اند اما هنوزدر اجرای این طرح عقب ماندگی های وجود دارد که باید دولت با حمایت از بخش خصوصی اقداماتی را انجام دهد.
یکی از گام های بزرگ در حوزه صنعتی سازی استفاده از مصالح ساختمانی خشک است که با اجرای آن ما شاهد افزایش مقاومت واحدهای مسکونی خواهیم بود که در این زمینه رامین هاشمی فعال صنعت ساختمان با بیان اینکه اولین و بزرگترین تولیدکننده سیستم های ساخت و ساز خشک در ایران نقش موثری در حوزه صنعتی سازی ساختمان دارد گفت: اجرای سیستم های ساخت و ساز خشک نقش محوری در توسعه و ترویج این روش نوین ساختمانی در کشور ایفا کرده است.
وی ادامه داد: کی پلاس با اتکا بر دانش فنی و تجربه ی طولانی، توانسته است استانداردهای کیفی بسیار بالایی را در محصولات خود ایجاد کرده و نیازهای روزافزون صنعت ساختمان را برآورده سازد.
مدیر ارشد فروش و بازاریابی صنعت ساخت و ساز با بیان اینکه کی پلاس با تمرکز بر نوآوری و تحقیق و توسعه، همواره در تلاش بوده است تا محصولات و راهکارهای جدیدی را برای صنعت ساختمان ارائه دهد گفت:این شرکت با همکاری با متخصصان داخلی و خارجی، به توسعه فناوری های نوین در زمینه ساخت و ساز خشک پرداخته و محصولات خود را با آخرین استانداردهای جهانی همسو ساخته است.
هاشمی افزود: این با تولید محصولات متنوع و با کیفیت، به عنوان یک بازیگر اصلی در صنعت ساختمان ایران، نقش مهمی در ارتقاء سطح کیفی ساختمان ها و حرکت به سمت صنعتی سازی این صنعت ایفا می کند.
وی در ادامه با تأکید بر اهمیت استفاده از سیستم های ساخت و ساز خشک در ایران، خاطرنشان کرد: همانطور که می دانیم، ایران کشوری زلزله خیز است و به طور همزمان با چالش کم آبی نیز مواجه است.
این دو عامل مهم، لزوم استفاده از فناوری های نوین و سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان را بیش از پیش آشکار می سازد.
هاشمی با بیان اینکه: سیستم های ساخت و ساز خشک به عنوان یک راهکار کارآمد و پایدار، می توانند نقش مؤثری در افزایش ایمنی ساختمان ها در برابر زلزله و کاهش مصرف آب در فرآیند ساخت و ساز داشته باشند گفت:با توجه به مزایای فراوان سیستم های ساخت و ساز خشک، انتظار می رود که اقبال عمومی برای استفاده از این روش در صنعت ساختمان کشور افزایش یابد.
هاشمی با بیان اینکه به عنوان بزرگترین تولیدکننده مصالح ساخت و ساز خشک در کشور، مجموعه کی پلاس سهم قابل توجهی در توسعه و ارتقای صنعت ساختمان ایران ایفا کند گفت:ما در این مجموعه، طیف گسترده ای از مصالح مورد نیاز برای اجرای سقف های کاذب، دیوارهای داخلی و خارجی با سیستم های خشک را تولید می کنیم.
وی با اشاره به افتتاح کارخانه دوم خود در استان شیراز، گامی بزرگ در جهت افزایش ظرفیت تولید و تأمین نیاز روزافزون بازار داخلی برداشته ایم گفت:با راه اندازی این کارخانه، ظرفیت تولید مجموعه کی پلاس به دو برابر افزایش یافته و در نتیجه، پاسخگوی نیاز پروژه های بزرگ و کوچک ساختمانی در سراسر کشور خواهیم بود.
وی ادامه داد:در راستای خودکفایی و کاهش وابستگی به واردات، در حال احداث کارخانه ای برای تولید انواع بردهای سیمانی هستیم.
با تولید داخلی این محصول، علاوه بر کاهش هزینه های ساخت و ساز، به بهبود کیفیت و تنوع محصولات ساختمانی در کشور و قطع وابستگی به خارج از کشور کمک خواهیم کرد.
هاشمی در ادامه با تأکید بر اهمیت مواد اولیه در تولید مصالح ساختمانی خشک، تصریح کرد: همانطور که می دانید، ماده اصلی تشکیل دهنده پنل های گچی، گچ است.
خوشبختانه ایران از نظر ذخایر گچ، یکی از غنی ترین کشورهای جهان محسوب می شود.
اما در کنار گچ، برخی از افزودنی های خاص نیز در تولید مصالح ساختمانی خشک مورد استفاده قرار می گیرند.
متأسفانه، در حال حاضر برخی از این افزودنی ها در داخل کشور تولید نمی شود و نیازمند واردات هستیم.
وی افزود: با توجه به اهمیت خودکفایی و کاهش وابستگی به واردات، مجموعه کی پلاس برنامه ریزی های گسترده ای را برای تولید داخلی این افزودنی ها آغاز کرده است.
وی با اشاره به چالش های موجود در فعالیت این مجموعه، گفت: فرآیند تولید هر محصولی با چالش های متعددی همراه است.
در صنعت تولید مصالح ساختمانی خشک نیز این چالش ها به وضوح احساس می شود.
این چالش ها از ابتدای زنجیره تأمین مواد اولیه آغاز شده و تا مراحل تولید، کنترل کیفیت، بازاریابی و فروش ادامه می یابد.
هاشمی افزود: یکی از مهم ترین چالش هایی که با آن مواجه هستیم، تأمین پایدار و به موقع مواد اولیه با کیفیت مناسب است.
همان طور که پیشتر اشاره شد، اگرچه ایران از نظر ذخایر گچ غنی است، اما تأمین برخی افزودنی های خاص و تخصصی مورد نیاز در تولید مصالح ساختمانی خشک، به دلیل تحریم ها و محدودیت های وارداتی با چالش هایی همراه شده است.
بنابراین ما با سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه، در تلاش هستیم تا حداکثر امکان، مواد اولیه مورد نیاز را در داخل کشور تولید کنیم.
وی در ادامه گفت: یکی دیگر از چالش های اساسی که در سال های اخیر با آن مواجه هستیم، مسئله تأمین پایدار انرژی و قطعی های مکرر برق و گاز است.
با توجه به اهمیت انرژی در فرآیند تولید و تأثیر مستقیم آن بر هزینه ها و بهره وری، مجموعه تصمیم گرفته است تا با اتخاذ راهکارهای نوین، به سمت کاهش مصرف انرژی و استفاده از منابع تجدیدپذیر حرکت کند.
در همین راستا، ساخت یک نیروگاه خورشیدی در دستور کار شرکت قرار گرفته است.
از این طریق علاوه بر تامین برق کارخانه قادر خواهیم بود که اضافه برق تولیدی این نیروگاه را وارد مدار برق کشور کنیم.
وی در مورد اینکه این محصولات می توانند کشور را از واردات مشابه های خارجی بی نیاز کنند گفت: تقریبا این بازار نزدیک به ۸۰ تا ۹۰ میلیون متر مربع استفاده از گچ برگ دارد و مطابق آن هم از سازه های فولادی استفاده می شود که در این مورد ما از نمونه ای داخلی استفاده می کنیم.
در بخش گچ برگ می توان بگوییم که از واردات بی نیاز هستیم چرا که بهترین گچ هم خودمان تولید می کنیم ولی نیاز هست که افزایش تولید داشته باشیم.
وی در ادامه افزود: کارخانه فعلی ما در سقف تولید هست.
در مورد پنل های سیمانی باید بگوییم که در داخل کشور تولید نداریم و در حال حاضر از کشورهای دیگر مانند چین وارد می شود.
علاوه بر کیفیت، پنل های مناسبی هم وارد کشور نمی شود.
اگر بتوانیم ساخت این پنل را در کشور انجام دهیم که ما پیش قدم این امر شده ایم، از واردات پنل های سیمانی بی نیاز خواهیم شد.
مدیر ارشد فروش در مورد صادرات شرکت گفت: در حال حاضر کشورهای مانند عراق، ترکمنستان، افغانستان و همسایگان جنوبی را مد نظر قرار داده ایم.
با توجه به اینکه هزینه های حمل و نقل در این صنعت بسیار بالاست، کشورهای همسایه بهترین گزینه های صارداتی محسوب می شوند.