علم دانشگاهی بدون حرکت در مسیر معرفت امام راهگشا نیست
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد که اگر دانشگاه، صراط مستقیم را که همان مسیر امامت است، نشناسد، علم آن نمی تواند راهگشا باشد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در آیین افتتاحیه چهارمین جشنواره فرهنگی، علمی و هنری امامت و مهدویت که در جوار مضجع شریف امام رضا علیهالسلام و در مجتمع شهدای سلامت برگزار شد، سخنرانی کرد.
وی سخنان خود را با حمد و سپاس به درگاه خداوند و درود بر پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع) آغاز کرد و ابراز امیدواری کرد که این جشنواره بتواند به یک صد و پنجاه هزار اثر دریافتی دست یابد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با طرح این سوال که چرا دانشگاه آزاد اسلامی چنین جشنوارهای را برگزار می کند، گفت: اگرچه این موضوع، امری دینی است، اما دانشگاه ها نیز باید به آن بپردازند.
وی در این زمینه به آیه شریفه "فَمَا أَغْنَى عَنْهُم مَّا كَانُواْ يَكْسِبُونَ" اشاره کرد و توضیح داد که تمدنها دستاوردهای علمی و فناورانه بسیاری به دست آوردهاند، اما این دستاوردها به تنهایی نتوانستهاند مشکلات جوامع را حل کنند.
طهرانچی با ابراز خرسندی از برگزاری این جشنواره در مشهد مقدس، بر اهمیت پرداختن به موضوع امامت و مهدویت در دانشگاه ها تأکید کرد.
وی خاطرنشان کرد که صرف دستاوردهای علمی و فناورانه بدون توجه به ایمان و عمل صالح، نمی تواند راهگشای جامعه باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، هدف غایی دانشگاه را "تأمین حیات طیبه" دانست که بر دو رکن ایمان و عمل صالح استوار است.
عمل صالح نیز باید بر شاکله دانش، گرایش و توانش بنا شود و بدون بینش صحیح و شاکله درست، علم به تنهایی کافی نخواهد بود.
طهرانچی با اشاره به آیهای از سوره روم تأکید کرد که عدم آخرت گرایی و توجه صرف به ظواهر دنیوی باعث میشود که علم و ایمان انسان یک بعدی و ناقص باقی بماند.
خداوند میفرماید «يَعْلَمُونَ ظَاهِرًا مِنَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَهُمْ عَنِ الْآخِرَةِ هُمْ غَافِلُونَ؛ یعنی [تنها] ظاهری از زندگی دنیا را میشناسند و آنان از آخرت [که سرای ابدی و دارای نعمت های جاودانی و حیات سرمدی است] بیخبرند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همچنین با استناد به آیهای از سوره مومنون و بیانات امام صادق علیهالسلام صراط مستقیم را تبعیت از امیرالمؤمنین علیهالسلام و فرزندان ایشان عنوان کرد.
تأکید کرد که اگر دانشگاه، صراط مستقیم را که همان مسیر امامت است، نشناسد، علم آن نمیتواند راهگشا باشد.
طهرانچی در پایان سخنان خود، ابراز امیدواری کرد که دانشگاه آزاد با برگزاری جشنواره امامت و مهدویت و با تأسی به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله بتواند از باب علم به شهر علم وارد شود.
این جشنواره با هدف ترویج فرهنگ امامت و مهدویت و ایجاد بستری برای ارائه آثار علمی، فرهنگی و هنری در این زمینه، برگزار شده است و پیش بینی می شود در این دوره، بیش از 150 هزار اثر دریافت کند.
.
اجرای موسیقی کُر
سید جواد جعفری مدیرعامل مؤسسه امامت و مهدویت در این مراسم گفت: جشنواره علمی فرهنگی و هنری امامت و مهدویت مولود ماههای مبارک رجب و شعبان است.
ایام بسیار شریف و عزیزی که بهار معنویت است.
این رویداد فراگیر بر محور مناسبتهای مهم پیش رو به ویژه ایام 15 شعبان است تا فرصت تعمیق ارتباط با خدا را بیش از پیش فراهم کند.
وی افزود: جشنواره امامت و مهدویت با عنوان بخشی از رسالت تعلیم و تربیت دانشگاه، یک کار حاشیهای نیست بلکه متن کار است.
روزنهای برای نزدیکی به مقربین درگاه الهی و ارتباط با چشمههای نور و هدایت و آشنایی با حقایق ناب الهی است.
جریان فرهنگیِ جشنواره، نهالی چهار ساله و بر آمده از سند تحول دانشگاه آزاد است که با آیندهنگری و زمان شناسی دوستان ما در دانشگاه آزاد شکل گرفته است تا بتواند به کمک جامعه نخبگانی و استعدادهای فرهنگی و هنری، مروج مکتب اهل بیت و مودة فِی القربی باشد.
مولودیخوانی شهروز حبیبی
جعفری ادامه داد: به لطف اهل بیت وحی علیهم السلام و عنایات امام عصر عجل الله تعالی فرجه این جشنواره طی فرآیند اجرایی و عملیاتی 365 روزه، حول محور واحدهای دانشگاه و 12 قرارگاه مدارس سماء، برای اواخر ماه رجب و ماههای مبارک شعبان آماده شده است و اینک با افتتاحیه این جشنواره این جریان به مدت 40 روز در سطح کشور ادامه خواهد داشت و به مناسبت میلاد امام عصر عجل الله تعالی فرجه اختتامیۀ آن در شهر قم برگزار خواهد شد.
حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در این مراسم گفت: دانشگاه باید مسائل را بشناسد و راه حل ارائه دهد و خودش نیز پیمایندۀ این راهها باشد.
قطعاً در قبال فرهنگ جامعه، ارشهای اجتماعی، دینی و تربیتی جزو مسائلی است که دانشگاه مسئول است.
ادای این مسئولیتها در قالبهای مختلفی است.
گاهی جریانهای علمی کشور منتظر میمانند در غرب حرکتی رخ دهد، تا آنها حرکتی کنند.
اگر فناوری یا نوآوری میخواهند رقم بزنند، منتظر میشوند تا ببینند غرب پیشقدم میشود یا خیر.
در هر صورت این حرکت دانشگاه آزاد اتفاق ارزشمندی است که باید خدا را سپاس گذار بود.
انتهایپیام/