۲ عامل نوسان بازار روغن خوراکی مشخص شد
دبیر ستاد هماهنگی امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی گفت: دو عامل اصلی تأثیرگذار بر وضعیت بازار افزایش قیمت جهانی روغن و تغییر سهام یکی از کارخانهها است.
به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر فتحی دبیر ستاد هماهنگی امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به برخی نابسامانیها در بازار روغن و اقدامات دولت برای مدیریت بازار روغن و حل مشکلات تولیدکنندگان اظهار کرد: تا چند ماه پیش، واردات مواد خام اولیه متناسب با نیاز داخلی انجام میشد و کارخانهها بدون مشکل به تولید ادامه میدادند.
اما اخیراً به دلیل کاهش واردات و برخی عوامل خارجی، تعدادی از کارخانهها با چالش مواجه شدند.
وی شایعات و انتشار اطلاعات نادرست در رسانهها را یکی از عوامل تشدید نابسامانیهای روانی در بازار دانست و افزود: رسانهها باید به جای ایجاد التهاب، واقعیتها را بیان کنند.
تأثیر روانی حقیقتگویی بسیار بیشتر و مثبت خواهد بود.
دبیر ستاد هماهنگی امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: افزایش قیمت جهانی روغن همراه با محدودیتهای ارزی، موجب افزایش هزینههای واردات شد.
همچنین واگذاری سهام یکی از کارخانهها به یک سرمایهگذار داخلی، به اشتباه به خروج سرمایه تعبیر شد که این موضوع تأثیر روانی منفی در بازار گذاشت.
وی به اقدامات دولت برای حل مشکلات اشاره کرد و گفت: ثبت سفارشهای مازاد بر نیاز داخلی انجام شده و مواد اولیه بهزودی وارد چرخه توزیع خواهد شد.
ویترین فروشگاهها نشاندهنده تأمین کافی روغن است و آرامش در بازار بهزودی برقرار میشود.
فتحی درباره وضعیت کنجالههای دپو شده خاطرنشان کرد: واردات قبلی به میزان ۳ برابر نیاز داخلی انجام شده بود.
اکنون نیاز اصلی، واردات دانههای روغنی است تا در کارخانهها به روغن و کنجاله تبدیل شوند.
آزادسازی کنجالههای وارداتی بدون ثبت سفارش مشخص میتواند به تعطیلی کارخانهها منجر شود.
دبیر ستاد هماهنگی امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی در پایان با تأکید بر کاهش تصدیگری دولت و حمایت از تولید داخلی گفت: حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان داخلی باید در اولویت قرار گیرد.
این امر علاوه بر کاهش وابستگی به واردات، موجب کاهش ارزبری و افزایش پایداری بازار خواهد شد.
️