خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 26 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کشف رازهایی در مورد آب‌و‌هوای زمین در سیصد میلیون سال قبل

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | سه شنبه، 25 دی 1403 - 19:40
دانشمندان راز‌هایی را در مورد آب و هوای زمین در بیش از ۳۰۰ میلیون سال پیش شناسایی کرد.
زمين،اكسيد،كربن،دي،تيم،يخبندان،سطوح،عصر،آب،اندروز

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - تیمی از محققان دانشگاه سنت اندروز در اسکاتلند نقش دی اکسید کربن را در پدیده‌های گرمایش زمین فاش کردند.
این تیم از فسیل‌ها برای تعیین میزان تغییر در سطوح دی اکسید کربن در طول دوره کربونیفر و پرمین بین ۳۳۵ تا ۲۶۵ میلیون سال پیش استفاده کردند، دوره‌ای که به عنوان عصر یخبندان اواخر زمین شناسی شناخته می‌شود.
این تیم تحقیق دریافت که اواخر عصر یخبندان زمین شناسی سطوح پایینی از دی اکسید کربن را مشاهده کرده تا این که ۲۹۴ میلیون سال پیش به طور ناگهانی به دلیل فوران آتشفشانی عظیم افزایش یافت که سیاره را گرم و یخ‌ها را ذوب کرد.
این تیم اعلام کرد تحقیقات آن ها نشان می‌دهد که چگونه دی اکسید کربن نقش اساسی در تنظیم آب و هوا و شرایط محیطی روی زمین بازی می‌کند.
دکتر هانا جوریکوا، محقق ارشد از دانشگاه سنت اندروز اسکاتلند، افزود: «پایان عصر یخبندان زمین شناسی اخیر، نقطه عطفی در تکامل حیات و محیط زیست بود که منجر به پیدایش خزندگان شد.
اکنون می‌دانیم که این تغییر ناشی از دی اکسید کربن بود.»
این تیم از بقایای آثار شیمیایی حفظ شده در پوسته موجودات دریایی باستانی مانند براکیوپود‌ها که جانورانی شبیه نرم تنان هستند، استفاده کردند که از قدیمی‌ترین حیوانات موجود هستند که هنوز در اقیانوس‌ها زندگی می‌کنند.
این پوسته‌ها در تمام دوره‌های فسیلی حفظ می‌شوند و سرنخ‌هایی درباره چگونگی تکامل آب و هوا و محیط زیست زمین ارائه می‌دهند.
با ترکیب چند امضای شیمیایی، این تیم توانست محاسبه کند که در گذشته چقدر دی اکسید کربن در جو زمین وجود داشت و این سطوح چگونه تغییر می‌کرد.
دکتر جیمز ری که یکی از نویسندگان این مطالعه بود، گفت: «انتشار دی اکسید کربن در گذشته باعث گرم شدن چشمگیر کره زمین و بالا آمدن سطح آب دریا‌ها شده است و اگر اقدامی برای کاهش آن انجام نشود، باعث می‌شود این اتفاق دوباره در آینده رخ دهد.»
نتایج این مطالعه در مجله Nature Geoscience منتشر شد.