۳۱۱ اثر به جایزه ادبی کال در کردستان ارسال شد
سنندج- دبیر جایزه ادبی کال در کردستان گفت:۳۱۱ اثر در سه ژانر شعر، رمان و مجموعه داستان به زبان کوردی برای جایزه ادبی در استان ارسال شده است.
بیان عزیزی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ۳۱۱ اثر در سه ژانر شعر، رمان و مجموعه داستان به زبان کوردی برای جایزه ادبی در کردستان ارسال شده است.
وی بیان کرد: آثار ارسالی از استانهای کردستان، آذربایجان غربی، کرمانشاه و ایلام ارسال شده و برندگانی داریم کە از خراسان شمالی و جنوب ایران شرکت کردهاند.
وی یادآور شد: حضور تعداد زیادی از آثار نویسندگان نسل جوان و تحصیلکردهای که از اقلیم کردستان عراق اثر فرستاده بودند، به دبیرخانه این جایزه ادبی مشهود است.
دبیر جایزه ادبی کال در کردستان اذعان کرد: آئین اختتامیه این جشنواره ادبی فردا چهارشنبه در سینما بهمن سنندج برگزار میشود.
عزیزی با اشاره به جزئیات برگزاری جایزه ادبی کال عنوان کرد: سال گذشته برنامه راهاندازی جایزه آغاز شد و از همان ابتدا چندین نشست و مشورت با نویسندگان و صاحبنظران ادبی و شخصیتهای فرهنگی برگزار شد.
وی تصریح کرد: هیئت امنا درباره اصول کلی و بخشهای جزئی کار جایزە پرسش و نظریات خود را مطرح کردند که راهگشا و کلیدی بود.
عزیزی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین چالشهای ما موضوع لهجه در زبان کوردی بود که دارای غنا و وسعت بسیاری است و پس از بررسی و مشورتهای فراوان نظر بر این شد که آثار با لهجهها و گویشهای متفاوت بهصورت جداگانه داوری شوند.
دبیر جایزه ادبی کال در کردستان تصریح کرد: هیئت داوران منتخب از نویسندگانی تشکیل شد کە علاوه بر اینکە صاحب اثر بودهاند، دارای تخصص حرفهای نیز هستند و فرمهای داوری بهصورت علمی تنظیم شد تا علاوه بر رأی و نظر ادبی داور، یک محک و معیار عادلانه برای تمام آثار وجود داشته باشد.
وی توضیح داد: در سال گذشته، پس از انتشار فراخوان جایزه ادبی کتاب کال که تنها در فضای مجازی امکان یافت به دلیل عدم وجود بودجه برای تبلیغات، استقبال غیر قابل انتظاری از آن شد و در دو بخش آثار چاپ شده و چاپ نشده و در سه ژانر شعر، رمان و مجموعه داستان به زبان کوردی برای جایزه ارسال شد.
وی خاطر نشان کرد: سال قبل بیش از ۲۰۰ کتاب چاپ شده و ۱۰۰ اثر چاپ نشده ادبی به دستمان رسید و در کل ۳۱۱ اثر به دبیرخانه ارسال شد.
پذیرش ۱۷۴ اثر در بخش داوری
عزیزی اذعان کرد: پس از بررسی شروط اعلام شده در نهایت تعداد ۱۷۴ اثر به بخش داوری راه یافت و آثار بادقت و دانش و دلسوزی داوری شدند.
دبیر جایزه ادبی کال تصریح کرد: سرانجام کار به اتمام رسید و مرحله نهایی، کسب مجوز و طیکردن مراحل اداری برای برگزاری مراسم پایانی انجام شد.
وی افزود: این آثار بهعنوان بخشی از توانایی و استعداد ادبیات کوردی معرفی میشوند و البته این انتخاب داوران ما بههیچعنوان به معنای کمارزش کردن و ناتوانی دیگر آثار نیست و امیدواریم در سالهای بعد این هدف بلندپروازانهتر و وسیعتر در راستای خدمت به ادبیات و زبان کوردی ادامه یابد.
دبیر جایزه ادبی کال در کردستان همچنین به شفافیت منابع مالی و شیوه برگزاری جایزه اشاره کرد و گفت: این جایزه مستقل است بدین معنا که تحت هیچ عنوانی کمک و حمایت مادی از هیچ نهاد دولتی و اقتصادی دریافت نکرده است.
ما با رایزنی با هیأت امنای خود، کمک و پیشنهاد اسپانسرهای تجاری را هم رد کردیم به این دلیل که هدف ما این بوده که جایزه کاملاً دور از امیال مادی باشد چرا که این جایزه با اعتمادسازی و در راستای خدمت به زبان کردی و اعتلای وضعیت موجود ادبی، هویت خود را تعریف کرده است.