خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 26 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رفع معضل پسماند مازندران به دانشگاه شریف ‌سپرده شد

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 26 دی 1403 - 09:53
استاندار مازندران ابرچالش استان را معضل پسماند دانست و گفت: تیمی با حضور اعضای هیئت علمی دانشگاه شریف و برخی متخصصان تشکیل شده تا بعد از 45 سال مشکل پسماند مازندران را رفع کنیم.
فرهنگ،مازندران،اميري،بومي،جشنواره،صدا،خواني،استان،سيما،اصالت ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، مهدی یونسی استاندار مازندران شب گذشته در مراسم افتتاحیه امیری خوانی که با ورود صدا و سیمای مازندران در تالار مرکزی فرهنگ و هنر ساری برگزار شد ضمن گرامیداشت ایام ولادت امیرالمؤمنین و روز پدر اظهار داشت: این جشنواره به ابتکار صدا و سیما و با استقبال خوب مردم در حال برگزاری است؛ صدا و سیما به فرهنگ بومی مازندران و دیار علویان توجه کرده که جای قدردانی دارد و تمام توان خود را برای خدمت به مردم بکار می‌گیریم.
وی بر لزوم مدیریت روش‌ها و انتخاب روش علمی برای حل مشکلات استان تاکید کرد و افزود: مازندران 2700 پروژه دارد و بسیاری از طرح‌ها از سال‌های قبل باقی مانده و قول می‌دهیم پروژه‌ای را در استان بدون پیوست‌های مختلف آن کلنگ‌زنی نکنیم.
استاندار مازندران با بیان اینکه به دنبال گفتار‌درمانی نیستم، تصریح کرد: در طول سالیان گذشته مسئولان و وزرای متعددی آمدند و قول‌های بسیاری دادند، اما در این دولت به دنبال این هستیم که پروژه‌ها را افتتاح کنیم؛ همچنین به دنبال برنامه‌ریزی و عملگرایی هستیم و به تعهدات خود پایبندم.
وی ابرچالش استان را بررسی موضوع پسماند دانست و گفت: تیمی با حضور اعضای هیئت علمی دانشگاه شریف و برخی متخصصان تشکیل شده تا بعد از 45 سال ‌مشکل ‌پسماند استان را رفع‌ کنیم.
دبیرخانه جشنواره امیری خوانی در صدا سیما راه‌اندازی شد
هادی ابراهیمی مدیرکل صدا و سیما مازندران نیز در این جشنواره اظهار داشت: جشنواره امیری خوانی با هدف گسترش فرهنگ بومی و دینی مازندران به اجرا گذاشته شده است.
وی افزود: به رغم تبلیغات اندک جشنواره، شاهد استقبال پر شور مردم شرق و غرب استان هستیم و با اساتید و صاحبان سخن و ادب و فرهنگ فولکلور مازندران باید بنشینیم و بتوانیم فرهنگ دینی و بومی خود را در سراسر مازندران ترویج کنیم.
ابراهیمی با تاکید بر اینکه دبیرخانه جشنواره را در استان راه اندازی کردیم و ویدئوهای متعددی از مردم نیز به دبیرخانه جشنواره ارسال شد بیان کرد: دستگاه‌های متعدد فرهنگی در برپایی جشنواره مشارکت کرده‌اند که جای تقدیر و تشکر دارد.
مدیرکل صدا و سیمای مازندران گفت: امیری خوانی میراث ناملموس ثبت شده و هویت مازندران است و در تمام نقاط مازندران از شرق تا غرب مردم با نوای امیری خوانی آشنا هستند و برای پاسداشت این فرهنگ بومی و با رویکردهای حماسی که در این اشعار بومی وجود دارد توانستند فطرت پاک خود را با این فرهنگ عجین کنند.
وی با اشاره به فعالیت هنرمندان و پژوهشگران فرهنگ تبری در طول سال‌های متمادی افزود: هر مقدار برای پاسداشت فرهنگ بومی و برای اصالت بخشیدن به فرهنگ بومی هزینه کنیم کم است و باید این فرهنگ نسل به نسل به آیندگان منتقل شود.
ابراهیمی تصریح کرد: مضامین اشعار امیری به متانت و اصالت و سادگی و صفا و صمیمیت امیر پازواری است.
وی تاکید کرد: یک بخش دیگر این جذابیت موسیقی به حوزه مسائل عرفانی می‌پردازد و در دنیای پست مدرنیته این مسئله کمتر دیده می‌شود.
مدیرکل صدا و سیمای مازندران به تنزل عواطف انسانی در دنیای مدرنیته اشاره کرد و ادامه داد: امیری خوان فریاد می‌زند که هستی بی نتیجه نیست و در ادبیات بومی و امیری خوانی ما نشان می‌دهد دنیا برخواسته از یک ذات مطلق هستی است.
وی انسان انگاری را برگرفته از فرهنگ غرب دانست و گفت: انسان در فرهنگ اسلامی و آسمانی و الهی خودساز است و با دقت در زندگی امیرپازواری می‌بینیم در حوزه ترویج فرهنگ تشیع کمک شایانی کرده است و به روحیه دینداری و چگونه زیستن و با اصالت و با خدا بودن معنا بخشیده است و در اشعار امیر پازواری این مسئله موج می‌زند.
انتهای پیام/