تاجیکستان پل تاریخی ارتباط ایران با قفقاز و اوراسیا
هیات اقتصادی ایران در تاجیکستان، در نشستی با فعالان اقتصادی تاجیکستان، از این کشور به عنوان پل تاریخی ارتباط ایران و قفقاز و اوراسیا نام بردند.
صمد حسن زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در نشست مشترک فعالان تجاری ایران و تاجیکستان با تاکید بر سطح گسترده اشتراکات بین دو کشور اظهار داشت: تهران و دوشنبه میتوانند در بخشهای خدمات فنیومهندسی پتروشیمی، نفت، گاز، تجهیزات پزشکی و درمانی گردشگری، سطح روابط خود را گسترش دهند.
وی با بیان اینکه میتوانیم در کنار موضوعات اقتصادی، برنامههای گردشگری را نیز توسعه دهیم، اشتراکات و روابط بین دو کشور در بخشهای ادبیات، علم و هنر را یاد آور شد و گفت: تعداد قابل توجهی از فعالان اقتصادی ایرانی در همایش فعالان اقتصادی ایران و تاجیکستان حضور پیدا کردند که بیانگر علاقهمندی ایرانیان به تقویت روابط با فعالان اقتصادی تاجیکستان است.
حسن زاده ادامه داد: برای توسعه صنایع فناورانه، برنامههای صنعتی، پالایشگاهها و صنایع فولاد در تاجیکستان، ظرفیتهای خوبی در ایران شکل گرفته است که میتواند مورد توجه این کشور باشد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: در حوزه گردشگری میتوانیم معرفی بهتری از جذابیتهای دو طرف داشته باشیم؛ دولت دکتر پزشکیان الزام به دریافت روادید از طرف گردشگران و تجار تاحجیکستان را لغو کرده و این امکان فراهم شده تا از هر نقطهای از تاجیکستان به ایران سفر کنند.
او با اشاره به ظرفیتهای اتاقهای استانی، اتاقهای مشترک و کمیسیونهای تخصصی و تشکلها که مجموعه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران را تشکیل میدهد و مرکز پژوهشهای اتاق ایران تاکید کرد: اتاق ایران امکان ارائه خدمات به بازرگانان و فعالان اقتصادی تاجیکستان را دارد تا بتواند زمینهساز افزایش سطح مناسبات بین دو کشور باشد.
سرمایهگذاران و تجار ایرانی به بازار تاجیکستان به عنوان یک فرصت بنگرند
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به اعزام هیات تجاری ایران به تاجیکستان، از این کشور بهعنوان یک فرصت استراتژیک برای سرمایهگذاران و تجار ایرانی یاد و گفت: ظرفیتهای موجود در این کشور، یک مزیت قابلتوجه برای گسترش همکاریهای تجاری است.
صمد حسنزاده با اشاره به سفر رئیسجمهور ایران به تاجیکستان، از آن به عنوان بستری ارزشمند برای تعمیق روابط اقتصادی و فرهنگی دو کشور یاد کرد و گفت: این سفر میتواند تأثیر بسزایی در تقویت همکاریها بهویژه در حوزههای خدمات فنی و مهندسی، صادرات محصولات ساختمانی، کشاورزی، دارویی و تجهیزات پزشکی داشته باشد.
حسنزاده با تأکید بر ظرفیتهای بالای ایران در حوزههای مختلف، از فناوریهای جدید و قیمتهای رقابتی محصولات صادراتی بهعنوان دو عامل مهم در جذب بازار تاجیکستان یاد کرد و روابط سیاسی و اجتماعی مستحکم میان دو کشور و علاقهمندی متقابل روسای جمهور ایران و تاجیکستان به گسترش همکاریها را زمینهساز توسعه تجارت دوجانبه عنوان کرد.
او همچنین بر اهمیت حضور فعال ایران در بخشهای گردشگری، کشاورزی و صنعت تأکید کرد و افزود: تاجیکستان با توجه به نیازهای خود در این حوزهها و اعتماد به توانمندیهای ایران، بازار خوبی برای جذب سرمایههای ایرانیان است.
حسنزاده حوزه خدمات مهندسی و صادرات محصولات ساختمانی را بهعنوان اولویتهای همکاری معرفی کرد و گفت: قیمتهای رقابتی محصولات ایرانی، یکی از دلایل مهم علاقهمندی تاجیکستان به همکاری با ایران است.
این موضوع فرصتی استراتژیک برای تجار ایرانی است و میتواند نقش مهمی در افزایش حجم تجارت دوجانبه ایفا کند.
منبع: اتاق ایران