اعتکاف تمرین بندگی و عبادت زیر سقف مساجد
سنندج- اعتکاف ویژهترین امتیاز الهی به بندگان است که محور خداشناسی معنوی بوده و تمرین بندگی و عبادت زیر سقف مساجد برای همه سنین محسوب میشود.
خبرگزاری مهر، گروه استانها: در اعتکاف، معنویت و خداشناسی محور اصلی است، با اعتکاف انسان لباس ذلت را از تن خارج و لباس عزت را بر تن میکند تا از خودشناسی به خداشناسی برسد.
اعتکاف روح نماز و ذکر است که از ظاهر به درون و عمق وجود مؤمن رجوع میکند و بهترین فرصت برای انسان است برای آشتی خود با پروردگار است.
اینجا در مسجد جامع سنندج یکی از مساجد میزبان اعتکاف سنندجیها، معتکفانی خلوت گزیدهاند و تصمیم گرفتهاند چند روزی به دور از مادیات و زرق و برق دنیوی، گوشهای از مسجد را برای بودن با خدا و گفتوگو با معبود سپری کنند.
موقعیت اعتکاف یک موقعیت ممتاز برای فرد است
یکی از معتکفان کردستانی حاضر در مسجد جامع سنندج در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: موقعیت اعتکاف یک موقعیت ممتاز برای فرد است که در افراد مؤمن و ایماندار روند جاری زندگی آنها را هموار میکند.
مهدی رمضانی افزود: اعتکاف در واقع یک دستور توقف موقت بوده تا فرد به بندگی کامل الهی برسد و در دین اسلام امر بر ۳ روز ۱۳، ۱۴ و ۱۵ رجب است.
وی بیان کرد: این ۳ روز معروف به ایام روسفید و قبول توبه حضرت آدم است که طالبین آن با پروردگار خلوت میکنند و در آن موقعیت قرار میگیرند.
رمضانی عنوان کرد: امسال معتکفان از تمام نسل اعم از پیر و جوان حضور دارند و اعمال عبادی و موضوعات سیاسی و علمی هم در خلال آن انجام میشود و همین پیوند دوستانه بین مؤمنان موجب پایداری و ایجاد فضای خاص معنوی و روحانی میشود.
وی تصریح کرد: اعتکاف از نظر زمان و مکان یک موقعیت ممتاز است و مکان آنکه مسجد تعیین شده، عبادتگاه مسلمانان و جایگاهی مقدس است.
معتکف کردستانی یادآور شد: این مناجات عاشقانه و دسته جمعی یک انرژی جدید و ویژه به مؤمنان میدهد.
رمضانی افزود: جنب و جوش جوانان، سعه صدر و تحمل بزرگترها از جاذبهها و موارد دوست داشتنی اعتکاف است و باید فضا را برای ورود به مناجات و عبادت جوانان فراهم کرد و این تجربه بدیع برای آنها فراهم شود.
مصداق و هدف اعتکاف رسیدگی به حساب خود است
محمد عاصمی از دیگر معتکفان و از روحانیون کردستان هم در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: اعتکاف یک توفیق برای مؤمن است که باید نهایت استفاده و بهره را از آن ببرد و به معنای مواظبت و حبس شدن در مکانی مشخص است.
وی بیان کرد: از نظر فقهی ۳ روز مستحب در ماه رمضان و رجب است و عبادت حتماً باید در مسجد باشد و هدف آن مصداق این است که به حساب خود رسیدگی کنیم.
عاصمی اظهار کرد: ما به دلیل مشغله کاری گاهاً از کار و رفتار و عمل خود دور میشویم که نیاز است به کار خود رجوع کنیم و در اعمال و رفتار خود تجدید نظر کنیم.
وی افزود: اصلاح عمل و تقویت نقاط مثبت و مضاعف کردن خدمتگزاری در جامعه و شغل خود از مهمترین واجبات و اثرات اعتکاف و حضور در مسجد است.
این روحانی کردستانی ادامه داد: از اعمال اعتکاف شروع و حضور در صبح دم روز اول و حبس تا اذان غروب روز آخر است و دیگر شرط آن روزهداری است.
حجتالاسلام عاصمی بیان کرد: روزه گرفتن ضروری بوده و برخی مستحبات دیگر هم دارد که باید انجام شود تا از طریق آن با خود بیگانه و به خدا نزدیکتر شد.
وی گفت: در ایام اعتکاف باید از ظاهر به باطن رسید و امیدوارم به برکت حضور معتکفان و دل پاک آنها که از سن ابتدایی حضور دارند خداوند هم، هم و غم و مشکلات اقتصادی و ناملایمتیها را حل کند و به آبروی این ایام تمام مریضها را شفا دهد.
مراسم اعتکاف حس و حال بی وصال در معتکف ایجاد میکند
امیرعلی و یوسف مالکیفر دو برادر قاری و دوقلوی ۱۶ ساله کردستانی هم در این مراسم که برای دومین سال متوالی شرکت میکردند در گفتگو با خبرنگار مهر، اعمال معنوی اعتکاف را به فرج ظهور امام زمان (عج) و اتمام رنج و سختیها هدیه دادند و اعلام کردند: مراسم اعتکاف حش و حال بی وصال در معتکف ایجاد میکند.
یوسف مالکیفر اظهار کرد: حضور در مراسم اعتکاف حس و حال خوبی برای ما داشته و شوقی بی وصال در ما ایجاد کرده است.
وی بیان کرد: این خانه معنوی تقرب الهی را افزایش میدهد و با انجام اعمال معنوی ارزش و بار معنوی ما چند برابر میشود و در نتیجه روح ما جلا مییابد.
مالکیفر گفت: خداوند توبه پذیر است و مؤمنی که معتکف شده از گناهان او میگذرد و او را نجات میدهد.
امیرعلی هم در ادامه اذعان کرد: فلسفه اعتکاف همان نزدیکی و تقرب الهی است.
وی بیان کرد: با توجه به دعا و نیازهایی که به درگاه الهی میشود از خداوند میخواهم گره از کار مؤمنان باز کند و تمام بیماران را شفا دهد.
مالکیفر تصریح کرد: من به شخصه تمام اعمال معنوی ایام اعتکاف را به نیت تعجیل در ظهور امام زمان و اتمام رنج و سختیها به ایشان هدیه میکنم تا با ظهور خود مایه نجات شوند.
در حقیقت هرگز نمیتوان ارزش همه زمانها و مکانها را برابر شمرد چرا که برخی زمان و مکانها ارزشی والا دارند.
در ایام مبارک اعتکاف ماه رجب که با حضور مؤمنان مخلص در صحن و سرای مساجد سلوک را برای رسیدن به خدا یک نفس سر میکشند آدمی به والاترین ارزش خود میرسد.