خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 26 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سال زراعی جاری 27 میلیون تن سبزی و صیفی تولید می‌شود - تسنیم

تسنیم | اقتصادی | چهارشنبه، 26 دی 1403 - 18:30
مدیرکل دفتر امور سبزی ها و گیاهان جالیزی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: تولید 27 میلیون تن محصولات سبزی و جالیزی در فضای باز طی سال زراعی جاری در برنامه هفتم توسعه هدف گذاری شده است.
محصولات،سبزي،تن،جاليز،جاليزي،كشت،سطح،زراعي،گياهان،محصول،پياز ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهادکشاورزی، حسین اصغری اظهار داشت: در سال زراعی جاری برنامه تولید سه محصول سیب‌زمینی، پیاز و گوجه‌فرنگی در فصل پاییز و زمستان به ترتیب 200 هزار تن، 750 هزار تن و یک میلیون و 500 هزار تن برنامه‌ریزی شده است که به تدریج تولید و در بازار عرضه می‌شود.
مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: به طور تقریبی تمام استان‌ها در تامین سبزی و محصولات جالیزی کشور براساس توانمندی‌های اقلیمی نقش دارند، اما استان‌های اردبیل، همدان، جنوب‌کرمان، فارس، آذربایجان شرقی و غربی، اصفهان، بوشهر، خراسان رضوی، هرمزگان، کرمانشاه، کردستان، خوزستان، زنجان و قزوین سهم بسزایی در تولید این محصولات دارند.
وی کل سطح زیر کشت محصولات سبزی و جالیزی در سال زراعی 1403 - 1402 را بر اساس گزارش‌های استانی حدود 668 هزار هکتار عنوان و خاطرنشان کرد: سال گذشته از این سطح 26 میلیون و 433 هزار تن محصول به دست آمد.
اصغری با بیان این که طی دو دهه اخیر به دلیل خشکسالی‌های پی در پی، کم شدن آب رودخانه‌ها و پایین رفتن سطح آب در چاه‌ها، کشاورزان به استفاده از آبیاری مدرن رو آوردند، افزود: در سال زراعی 1403-1402 از کل سطح 668 هزار هکتاری این محصولات، 470 هزار هکتار معادل 70 درصد مزارع، با استفاده از آبیاری‌های نوین آبیاری شده‌اند.
وی تصریح کرد: از کل سطح زیر کشت محصولات سبزی و جالیزی در سال زراعی گذشته، بیش از 300 هزار هکتار به سه محصول سیب‌زمینی، پیاز و گوجه‌فرنگی اختصاص داشت که با تولید بیش از 14 میلیون تن، تامین کننده نیازهای داخلی و صادراتی بوده است.
مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: در سال گذشته تا پایان اسفند 1402 مجموع صادرات محصولات سبزی و جالیز بیش از 4 میلیون تن به ارزش 1340 میلیون دلار بود.
وی درباره بذر سبزی و جالیز (بدون سیب‌زمینی) مورد نیاز کشور در سال زراعی گذشته گفت: بذر مورد نیاز حوزه سبزی و جالیز حدود 4 هزار تن بود که 772 تن آن وارد کشور شد.
وی ادامه داد: کل سیب‌زمینی بذری مورد نیاز کشور نیز حدود 550 هزار تن است که بیشتر آن در کشور تامین شده و واردات حدود 400 تنی آن تنها با هدف آشنایی کشاورزان با ارقام جدید صورت می‌گیرد.
اصغری در مورد کشت نشایی این محصولات نیز گفت: توسعه کشت نشایی در چند سال اخیر پیشرفت خوبی داشته و کل سطح زیر کشت نشایی محصولات سبزی و جالیز در سال زراعی 1403-1402 حدود 223 هزار هکتار گزارش شده و این در حالی است که سیب‌زمینی با سطحی بالغ بر 140 هزار هکتار امکان کشت نشایی ندارد.
وی اضافه کرد: در بین سایر محصولات، گوجه‌فرنگی و پیاز به ترتیب با 98 و 63 درصد بالاترین سطح زیر کشت نشایی محصولات را دارند.
مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی وزارت جهادکشاورزی در مورد کیفیت محصولات سبزی و صیفی و باقیمانده سموم در آن تصریح کرد: بررسی میزان باقیمانده نیترات سه محصول سیب‌زمینی، پیاز و خیار، طی 3 سال نمونه‌برداری در 23 استان به تعداد یک هزارو 155 نمونه سیب‌زمینی، 651 نمونه پیاز و 492 نمونه خیار فضای باز توسط موسسه تحقیقات خاک و آب با هماهنگی سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها نشان می‌دهد، غلظت نیترات در این سه محصول در مقایسه با استاندارد ملی ایران و سایر استانداردهای بین‌المللی در وضعیت مطلوبی قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: پروژه بررسی باقیمانده آفت‌کش‌ها و نیترات در محصولات سبزی و جالیز با همکاری موسسات تحقیقاتی خاک و آب از سال 1399 آغاز شد.
اصغری درباره اهمیت تغذیه گیاهان سبزی و جالیز گفت: تغذیه گیاهی نقش مهمی در تولید محصولات سبزی و جالیز دارد و با توجه به کوتاه بودن دوره رشد این گیاهان نقش کود چه از نظر کمیت و کیفیت و چه از نظر زمان مصرف بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: در محصولات سبزی و صیفی کوددهی علمی می‌تواند روی افزایش کمیت و کیفیت و کاهش ضایعات محصول تاثیرگذار باشد و دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی با اجرای پایلوت‌های تغذیه در استان‌های مختلف زیر نظر متخصصان و برگزاری دوره‌های آموزشی هدفمند، همواره تلاش کرده علوم روز تغذیه را در اختیار مدیران، کارشناسان و کشاورزان قرار دهد.
انتهای پیام/