استاندار هرمزگان خواستار تحول بنیادین در حکمرانی آب شد
استاندار هرمزگان با انتقاد از رویکردهای سنتی در مدیریت منابع آبی، تدوین برنامه جامع و هماهنگ با مشارکت همه ذینفعان، در راستای تحول بنیادین در حکمرانی آب کشور را ضروری دانست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، محمد آشوری تازیانی، امروز در دیدار با هاشم امینی؛ مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، ضمن برشمردن چالشهای عدیده حوزه آب در ایران، رویکردهای فعلی مدیریت منابع آبی را غیرکارآمد خواند و بر لزوم تغییر الگوی حکمرانی در این حوزه تاکید کرد.
آشوری، الگوی مصرف فعلی آب در کشور را نادرست توصیف کرد و با انتقاد از رویکردهای دستوری و عدم بهرهگیری از فناوریهای نوین، گفت: کشورهای توسعه یافته با سرمایهگذاری در فناوری و آموزش، الگوی مصرف بهینه را پیادهسازی کردهاند.
استاندار هرمزگان با اشاره به سابقه پیگیریهای خود در دوران نمایندگی مجلس، بر ضرورت چندپایه کردن منابع آبی و حرکت به سمت استفاده از منابع جدید مانند شیرینسازی آب دریا تاکید کرد و افزود: مجوز ساخت آبشیرینکنها با ظرفیت یک میلیون مترمکعب، با شیوه مشارکت بنگاههای اقتصادی در آن زمان یک اقدام اساسی و پیشگیرانه بود.
وی تصویب قوانین خرید تضمینی آب و پساب را گامی در راستای ایجاد انگیزه برای مشارکت بخش خصوصی و رونق سرمایهگذاری در این حوزه دانست و بر ضرورت بازنگری در سیاستهای موجود تاکید کرد.
استاندار هرمزگان ضمن برشمردن چالشهای پیشروی برنامههای توسعهای، خواستار تدوین یک برنامه جامع و هماهنگ برای مدیریت منابع آبی کشور با مشارکت همه ذینفعان شد و گفت: هرمزگان نیز تدوین برنامه جامع آب متناسب با شرایط اقلیمی و منطقهای خود را آغاز کرده است.
آشوری، علاوهبر اقدامات اورژانسی برای حل بحران آب، توجه همزمان به برنامههای توسعهای بلندمدت و استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی و بنگاههای اقتصادی نیز تأکید کرد و گفت: نظام جامع آب کشور باید به گونهای طراحی شود که از موازیکاری و تداخل وظایف جلوگیری شود و هر بخش، مسئولیت و وظایف خود را به درستی انجام دهد.
استاندار هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به ضرورت اعمال اقتدار حاکمیتی در حوزه آب و نظارت بر بهرهبرداری و انتقال منابع آبی، گفت: یک نظامنامه جامع برای تعیین تکالیف صنایع در حال توسعه ضروری است.
وی خواستار برگزاری جلسات مشترک با حضور مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب و سایر ذینفعان برای بررسی راهکارهای عملیاتی حل بحران آب شد.
هاشم امینی؛ مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور نیز بر برنامهریزی جامع و مشارکتی تأکید کرد و هرمزگان را به عنوان پیشرو در زمینه طراحی و استفاده از الگوهای جدید در مدیریت منابع آبی دانست.
انتهای پیام/864