عطر اعتکاف در سرزمین فرهنگ و هنر جاری شد
سنندج- گرچه لحظات ناب بندگی در آئین معنوی اعتکاف رو به پایان است اما عطر ناب اعتکاف در سرزمین فرهنگ و هنر جاری است و معنویت در وجود کردستانیها جوانه زد.
خبرگزاری مهر، گروه استانها: گذشت سه روز ناب از بندگی و خلوص در مساجد استان کردستان زیباترین جلوههای دینداری و عشق به معبود را به تصویر کشید.
اکنون که دقایق پایانی اعتکاف در مساجد برای معتکفان سپری میشود دلتنگی نیز همراه دلهای نوجوانان و جوانان معتکف میشود.
میگویند سه روز از بهترین روزهای عمر، با تجربههایی جدید و عبادتهایی به یادماندنی را سپری کردند و اکنون که این لحظات رو به پایان است دلتنگ هر لحظه و ثانیهاش خواهند شد.
روزهایی که از ۲۵ تا ۲۷ دی ماه در ۳۰ مسجد کردستان با نام «اعتکاف» رقم خورد، اکنون در وجود معتکفان استان نمایش بندگی و خلوص را با تمام معنا تفسیر میکند.
معتکفانی که از کودک و نوجوان گرفته تا مادران و پدران را شامل میشد.
عدهای خانوادگی معتکف شدند، عدهای با فرزندشان و مادرانی که کودک خردسال را همراه خود در این آئین معنوی کردند.
معتکفان و دینداران در مساجد محل اعتکاف کردستان از تجربه بینظیر و روحنواز خود میگویند که با دعوت نامه الهی برای ذکر گویی به درگاه باری تعالی در خانه خداوند گرد هم آمدند.
اعتکاف انسان را به عزت میرساند
دختر نوجوان معتکف در گفتوگو با خبرنگار مهر بیان کرد: جوانی بهترین و برگزیدهترین دوره زندگی هر فرد است که اگر این ایام را به اعتکاف و ذکر خلوت با خدا، بگذرانیم بالاترین درجه عزت را کسب کردیم.
رمضانی گفت: تجربه ماندگار اعتکاف در زندگی شخصی ما، ابعاد خوبی دارد که میتواند ما را به معنویت و خودشناسی برساند.
وی اظهار کرد: شرکت در اعتکاف امور معنوی ما را فشرده میکند و در جمع مؤمنان و مسجد خانه خدا که کلمات در توصیف آنان قاصر است، حضور یافتند تجربه دست نیافتنی است که موجب تداوم معنویت در روح و جسم آدم میشود.
معتکف نوجوان اظهار کرد: من ۱۶ سال دارم و اولین بار است در این مراسم شرکت میکنم اما واقعاً بهترین لحظه زندگی را تجربه کردم.
وی خاطرنشان کرد: در این فضا که همه با هم بودند، دلهای پاک برای نیاز و حاجات نزد خداوند طلب بخشش میکنند و چندین برابر اجابت دعا بالا میرود.
دعای جمعی از خوبیهای اعتکاف است
مادر مسن معتکف کردستانی هم در گفتوگو با خبرنگار مهر اذعان کرد: دعا سلاح مؤمن است و در این ایام مؤمن اخلاق اسلامی را مرور میکند و با هم بودن و دعای جمعی موجب لذت بخش بودن اعتکاف میشود.
احمدی خاطرنشان کرد: از خاصیت اعتکاف این است که شاید سه روز انسان از مشغلهها و مسائل روزمره دور شود اما در اصل به خود شناسی و خداشناسی میرسد.
وی افزود: اینجا نوجوانان و جوانان به خداجویی رجوع کردند و باید به حالشان غبطه خورد.
این بانوی معتکف کردستانی اذعان کرد: ایام اعتکاف توشهای برای زندگی است و هر کسی که در توان دارد برای سالهای بعد در این مراسم حاضر شود خصوصاً اگر در سن جوانی است که این سن دوره شکوفه دادن است و تا آخر عمر خود را بیمه میکنند.
وی یادآور شد: هدف از شرکت در اعتکاف نزدیکی بیشتر به خداوند است و مهمترین اثر آن توبه و دوری از مسائل دنیوی یا کم اهمیت است.
معتکف کردستانی خاطرنشان کرد: اعتکاف فرصتی است که در آن یاد خدا را بیشتر تمرین کنیم و دلهای شکسته یا رجوع به درگاه خداوند ناامید نخواهند شد.
اعتکاف منشأ برکت
یکی از مبلغین معتکف هم در گفتوگو با خبرنگار مهر بیان کرد: اعتکاف منشأ خیر و برکت است و معتکف با دلهای پاک و صفای وجودی با خلوت خود در مسیر الهی قدم برمیدارند و با حضورشان در این مسیر به ادامه حرکت در مسیر و مدار معنویت کمک میکنند.
وی افزود: اعتکاف مانند تولد دوباره برای فرد است و کسی که غرق در زرق و برق دنیای امروز و تکنولوژی، است ما را از معنویات دور کرده اما فضای اعتکاف و خلوت کردن با خدا روح و روان انسان را تجلی دوباره میبخشد.
شرفبیانی اذعان کرد: اولین سالی که به اعتکاف دعوت شدم تجربه لذت بخش و حس نابی برای من بود اما به مرور در سالهای بعد اشتیاق خودم بیشتر شد و امسال هفتمین سال است که در این مراسم شرکت میکنم.
وی گفت: حضور در اعتکاف انسان را به اصل خود نزدیک میکند و ادای نماز و روزه و ادعیههای مربوطه و قران خواندن حس معنویت را گواراتر میکند.
مبلغ معتکف گفت: عبادتهای اعتکاف روح و دل انسان را شاد میکند و صمیمیتی که ببین افراد در اعتکاف ایجاد میشود تلنگری برای گستره و توسعه روابط خویشاوندی و ارتباطات حسنه جمعی است.
حس و حال لحظات آخر اعتکاف بسیار عجیب است، حضور در مراسم اعتکاف، انسان را به خدا نزدیکتر میکند و وقتی که اعتکاف تمام میشود تمام جسم و روح و فکر بنده تازه و جوانه زده است.
متفاوتترین لحظات زندگی در اعتکاف این است که مهمان ویژه خدا هستی و در خانه خود پذیرای تو است حس و حالی که نصیب هر کسی نمیشود.