شاخص فلاکت در آذربایجان شرقی به کمترین مقدار خود رسید
تبریز-معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی گفت: شاخص فلاکت در استان به کمترین مقدارخود در یکسال گذشته رسیده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، فرهاد ذوقی امروز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: شاخص فلاکت یکی از آمارهای اقتصادی است که وضعیت رفاه نسبی مردم را مورد بررسی قرار میدهد؛ این شاخص از مجموع مهمترین شاخصهای اقتصادی یعنی نرخ تورم و نرخ بیکاری تشکیل شده است، دو شاخصی که افزایش آنها تأثیر منفی در زندگی افراد جامعه میگذارد.
وی افزود: براساس آخرین آمارهای منتشر شده مرکز آمار ایران از شاخص کل قیمتها و خدمات مصرفی خانوارهای کشور، در آذرماه سال جاری نرخ تورم سالانه استان آذربایجان شرقی به ۳۰.۴ درصد رسیده و همزمان در فصل پاییز، نرخ بیکاری استان به میزان ۶.۵ درصد بوده است.
ذوقی تصریح کرد: براین اساس شاخص فلاکت در استان آذربایجان شرقی به ۳۶.۹ درصد بالغ میشود که از این نظر، کمترین میزان نرخ فلاکت را به ترتیب بعد از استانهای سیستان و بلوچستان، زنجان، مازندران و تهران دارا است.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی گفت: براساس گزارشهای مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالانه کشور در پایان آذرماه معادل ۳۲.۵ درصد و نرخ بیکاری فصلی پاییز، برابر با ۷.۲ درصد بوده است؛ به این ترتیب، شاخص فلاکت کل کشور در پاییز امسال معادل رقم ۳۹.۷ است.
وی ادامه داد: طبق گزارش مرکز آمار ایران، رقم شاخص فلاکت پاییز امسال در کشور در مقایسه با رقم ۴۱.۷ واحدی ثبت شده در تابستان، کاهشی دو واحدی را ثبت کرده و به کمترین میزان خود از تابستان سال ۱۳۹۹ رسیده است.
این مسؤول اذعان داشت: این شاخص برای استان آذربایجان شرقی در تابستان امسال ۴۱.۱ و در فصل بهار ۴۶.۲ درصد بوده است که نشانگر روند کاهشی این شاخص در سال جاری بوده است.
به عبارت دیگر، مردم استان، مناسبترین وضعیت رفاهی را از ابتدای سال تاکنون در پاییز امسال تجربه کرده اند.
ذوقی با بیان اینکه استانهای خوزستان و کرمان با ثبت ارقام به ترتیب ۴۴.۱ و ۴۳.۵ واحدی، در جایگاه دوم و سوم ردهبندی استانها با بالاترین شاخص فلاکت قرار گرفته اند، اضافه کرد: با توجه به نوسانات قابل توجه این شاخص که ناشی از تغییرات دو مؤلفه نرخ بیکاری فصلی و نرخ تورم سالانه است، جابجایی قابل ملاحظه در جایگاه استانها در فصول آتی دور از انتظار نخواهد بود.