خواص بینظیر چای ماچا و لته سبز برای سلامتی
ماچا لاته، نوشیدنی محبوب ژاپنی، به دلیل طعم بینظیر و خواص فراوانش در سالهای اخیر بسیار محبوب شده است، خواص باورنکردنی ماچا و ماچا لته را در این مطلب بخوانید.
به گزارش مشرق، آیا از طعم دلنشین و انرژی بخش ماچا لاته لذت می برید؟
آیا می دانستید این نوشیدنی خوشمزه علاوه بر طعم بینظیر، تاثیر شگفتانگیزی نیز دارد؟
ماچا لاته، ترکیبی از شیر گرم و پودر ماچا، به دلیل غنی بودن از آنتیاکسیدانها، کافئین طبیعی و آمینواسیدها به یکی از محبوبترین نوشیدنیهای سالم تبدیل شده است؛ اما آیا واقعا میدانید چه فوایدی برای سلامتی دارد؟
در این قسمت به بررسی خواص ماچا لاته و تأثیر آن بر سلامت بدن، ذهن و روح خواهیم پرداخت.
ماچا چیست؟
ماچا یک پودر طبیعی فوقالعاده قوی است که از برگهای سبز ماچا با کیفیتی بالا استخراج میشود.
این نوشیدنی هزاران سال است که در فرهنگ ژاپن جایگاه ویژهای دارد.
مردم ژاپن از ماچا به عنوان یک نوشیدنی حاوی آنتیاکسیدان، ویتامینها و مواد معدنی استفاده میکنند.
هیچ یک از مواد مغذی ماچا به هدر نمیرود و تمامی فواید آن به بدن میرسد.
جالب است بدانید که از گیاه ماچا میتوان به طور کامل استفاده کرد، چراکه برگها و حتی گلهای آن قابل مصرف هستند.
فواید ماچا لته برای بدن
در ادامه قصد داریم به برخی از خواص شگفتانگیز ماچا لاته بپردازیم؛ خواصی که احتمالا ذهن بسیاری از شما را به خود مشغول کرده است.
افزایش سطح تمرکز
ماچا حاوی ماده ای به نام ال تیانین است که کافئین موجود در آن را متعادل و باعث افزایش انرژی و بهبود سطح تمرکز افراد خواهد شد.
تقویت ذهن
ال تیانین موجود در ماچا باعث افزایش امواج مغزی و تقویت ذهن می شود.
این ماده هر گونه توهم را از بین می برد، سطح استرس را کاهش و قدرت حافظه را افزایش می دهد.
افزایش انرژی
ماچا لاته برخلاف قهوه انرژی خالص و پایداری به شما می بخشد.
این انرژی شما را بیقرار نمی کند، بلکه کارآمدی شما را افزایش می دهد، جریان خون را در عضلات بهبود می بخشد و خستگی را از بین می برد.
کمک به زیبایی پوست و مو
ماچا لاته به بهبود تناژ پوستی، کاهش قرمزی پوست، جلوگیری از آکنه و تحریک رشد موها کمک می کند.
ویتامین B۲ موجود در این گیاه، انعطاف پذیری و خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش داده و آن را مرطوب نگه می دارد.
تقویت سیستم ایمنی
ماچا لاته حاوی مواد مغذی فراوانی از جمله ویتامینهای A، B۱، B۲، B۳، C، F و P، پتاسیم، آهن، کلسیم، فیبر و آمینو اسیدها است که همگی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند.
این نوشیدنی می تواند عملکرد ریهها را بهبود بخشد و از عفونت های باکتریایی و ویروسی جلوگیری کند.
سم زدایی طبیعی
ورزشکاران حرفهای عاشق ماچا لاته هستند، زیرا این نوشیدنی یک سم زدای طبیعی عالی است.
رنگ سبز ماچا به دلیل وجود کلروفیل است که سموم و مواد زائد را از بدن دفع و عملکرد کبد را بهبود می بخشد.
افزایش سطح سوخت و ساز
اگر به دنبال کاهش وزن هستید، ماچا لاته یکی از بهترین گزینه ها برای رژیم غذایی شماست.
این نوشیدنی باعث افزایش کالری سوزی و کاهش وزن شده و مصرف آن قبل از ورزش، سطح انرژی را نیز بالا می برد.
بهبود روحیه
ماچا به دلیل داشتن ماده ال تیانین خاصیت آرام بخشی دارد و میتواند روحیه شما را بهبود بخشد.
این نوشیدنی حس تعادل روحی را تقویت کرده و ارتباط شما با محیط اطراف تان را بهتر خواهد کرد.
افزایش سلامت قلب
ماچا لاته با کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی، جلوگیری از حملات قلبی و سکته و کنترل سطح کلسترول، سلامت قلب را بهبود خواهد بخشید.
سلامت استخوان
مطالعات نشان می دهند که ماچا لاته باعث تقویت استخوانها شده و احتمال شکستگی را کاهش می دهد و استخوانها را مستحکم تر می کند.
تقویت سیستم گوارش
ترکیبات گیاهی مانند پلی فنول موجود در ماچا، سیستم گوارش را تقویت کرده و باکتریهای مفید را در بدن تولید می کنند.
طبع چای ماچا
همانطور که پیش از این هم در بخش سلامت نمناک برایتان گفتیم، ماچا لاته یا همان چای ماچا طبع سرد و خشک دارد برای همین توصیه میشود بعد دم کردن، آن را با کمی دارچین، عسل یا خرما میل کنید.
مقایسه ماچا با چای سبز
برای رسیدن به پاسخ سوال ماچا لاته بهتر است یا چای سبز، میتوانید مقایسه ای که اطلاعات آن را در ادامه می خوانید در نظر بگیرید.
یک فنجان ماچا لاته دارای آنتی اکسیدانی برابر با ۱۰ فنجان چای سبز است.
ماچا حاوی مقادیر بیشتری از ال تیانین، ویتامین B و ویتامین C نسبت به چای سبز است؛ به عنوان مثال یک فنجان ماچا لاته دارای ۱۳۷ برابر آنتی اکسیدان، ۵ برابر التیانین و ۱۰ برابر ویتامین C بیشتر نسبت به چای سبز است و این تنها بخشی از مقایسه ماچا با چای سبز است.
ویژگی های چای ماچا شامل ۶۸ میلی گرم کافئین، ۱۳۸۴ میلی گرم آنتیاکسیدان، ۳۹ میلی گرم التیانین و ۱.۸۵ میلی گرم ویتامین C است و در مقابل چای سبز دارای ۳۲ میلی گرم کافئین، ۱۰ میلی گرم آنتیاکسیدان، ۸ میلی گرم التیانین و ۰.۲ میلی گرم ویتامین C است.
طرز تهیه ماچا لاته
برای تهیه یک ماچا لته خوشمزه، یک تا دو قاشق چای خوری پودر ماچا را الک کرده و در فنجان حاوی آب داغ بریزید.
توجه کنید که آب باید داغ باشد، اما در حال جوش نباشد.
اگر به طعم شیرین علاقه مند هستید، کمی عسل یا شکر به آن اضافه کنید؛ سپس مقداری شیر گرم شده را به ترکیب اضافه و خوب هم بزنید تا حالت فومدار به خود بگیرد.
حالا ماچا لاته ی شما آماده است و می توانید از آن لذت ببرید.
نکات مهم در خرید پودر ماچا برای تهیه ماچا لته
برای داشتن خریدی موفق و رضایت بخش از ماچا و همینطور تشخیص چای ماچا اصل، نکات زیر را در نظر بگیرید:
توجه به کیفیت برگ
برگهای ماچا باید تر و تازه با رنگ سبز زنده و شاداب باشند.
از خرید برگهای خشک و زرد خودداری کنید.
بررسی تولید کننده
ماچای اصلی از کشور ژاپن و چین می آید؛ بنابراین مطمئن شوید که تولید کننده و منشاء محصول به این کشورها مرتبط باشد.
درجه ماچا
ماچا به دو درجه مختلف تقسیم می شود:درجه عالی (سنگلاخ) و درجه عادی (اونی).
درجه عالی دارای عمر بیشتر و برگهای با کیفیت تر است.
منبع:ایسکانیوز