شور و شعف رانندگان کامیونهای حامل کمکها برای ورود به غزه - تسنیم
صدها راننده کامیون های حامل کمک های بشردوستانه منتظر روز اجرای توافق آتش بس هستند تا کمک های بشردوستانه ای که ماهها پشت مرز غزه دپو شده اند را وارد این باریکه کنند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، خبرنگار خبرگزاری آناتولی به میان رانندگان کامیونهای حامل کمکهای بشردوستانه که برای ورود به نوار غزه از طریق گذرگاه مرزی رفح با مصر آماده میشوند،رفته است، رانندگانی که سرانجام پس از ماهها میتوانند کمکها را به اهالی غزه برسانند.
آناتولی نوشت: صفوف کامیونها در منطقه العریش در شمال شرقی مصر، کیلومترها امتداد یافته و در انتظار حرکت به سمت گذرگاه رفح برای ورود کمکها به غزه هستند.
عصر چهارشنبه، محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخستوزیر و وزیر خارجه قطر، در یک کنفرانس مطبوعاتی از موفقیت میانجیگران مصری، قطری و آمریکایی در دستیابی به توافق آتشبس در نوار غزه خبر داد و گفت که این توافق از روز یکشنبه آینده اجرایی خواهد شد.
رانندگان کامیونها در گفتگو با آناتولی از شنیدن خبر دستیابی به توافق آتشبس که به کشتار مداوم در نوار غزه که 16 ماه است ادامه دارد، پایان میدهد، ابراز خوشحالی کردند.
آنها گفتند که بیصبرانه منتظر لحظه باز شدن گذرگاه هستند تا بتوانند کمکها را به فلسطینیان در غزه برسانند و در کاهش رنجهای مداوم آنها که 16 ماه است ادامه دارد، مشارکت کنند.
انتظار بی صبرانه
محمود توفیق، راننده یکی از کامیونها، گفت که از شنیدن خبر دستیابی به توافق آتشبس در غزه و اینکه میتواند برای رساندن کمکهایی که در کامیونش حمل میکند، وارد نوار غزه شود، بسیار خوشحال است.
وی افزود که کامیونها حامل مواد غذایی، چادر، سرویسهای بهداشتی سیار و بسیاری از کمکهای دیگر هستند، اما مدت زیادی است که به دلیل عدم امکان ورود به نوار غزه، منتظر ماندهاند.
وی ادامه داد: «شنیدیم که گذرگاه از یکشنبه آینده باز میشود و 600 کامیون اجازه عبور خواهند داشت.
ما بسیار خوشحالیم که میتوانیم کمکها را به فلسطینیان داخل غزه برسانیم، خوشحالیم که به برادرانمان کمک میرسانیم».
اسامه عبدالحمید، راننده دیگر، نیز از نزدیک شدن زمان بازگشایی گذرگاه برای ورود کمکها به نوار غزه ابراز خوشحالی کرد.
وی به آناتولی گفت: «ما بسیار خوشحالیم که گذرگاه باز میشود و میتوانیم کمکها را به برادران فلسطینی خود برسانیم.»
ابراهیم عیسی، راننده دیگر، نیز گفت: «وقتی به من گفتند که توافق آتشبس در غزه اعلام شده و ما ظرف یک یا دو روز برای رساندن کمکها به داخل نوار غزه حرکت خواهیم کرد، بسیار خوشحال شدم.»
وی افزود: «ما بسیار خوشحالیم که برای رساندن کمک به برادران فلسطینی خود میرویم.»
اسرائیل در ماه مه گذشته بخش فلسطینی گذرگاه رفح را اشغال کرد و مانع بزرگی برای ورود کمکها ایجاد کرد که منجر به قحطی در نوار غزه شد.
طبق اعلام محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخستوزیر و وزیر خارجه قطر، عصر چهارشنبه، توافق آتشبس در غزه شامل 3 مرحله است که مرحله اول آن با مدت 42 روز، از یکشنبه آینده آغاز میشود و شامل آزادی 33 گروگان اسرائیلی در ازای تعدادی (که هنوز اعلام نشده است) از اسرای فلسطینی خواهد بود.
تلآویو بیش از 10300 فلسطینی را در زندانهای خود نگه میدارد، در حالی که تخمین زده میشود 98 اسیر اسرائیلی در نوار غزه باشند.
حماس اعلام کرده که دهها اسیر در حملات هوایی بیهدف اسرائیل کشته شدهاند.
جزئیات مراحل دوم و سوم توافق، بعداً مورد بحث و توافق قرار خواهد گرفت.
قطر، مصر و ایالات متحده بر اجرای این توافق نظارت خواهند کرد و سازوکارهایی برای پیگیری اجرای آن و هرگونه نقض احتمالی وجود خواهد داشت.
این توافق در روز 467ام جنگ ویرانگر اسرائیل علیه نوار غزه که از 7 اکتبر 2023 آغاز شده است، حاصل شد.
این جنگ با حمایت آمریکا، حدود 157 هزار کشته و زخمی فلسطینی، که اکثر آنها کودکان و زنان هستند، و بیش از 11 هزار مفقود بر جای گذاشته است.
این جنگ همچنین منجر به ویرانی گسترده و قحطی شده که دهها کودک و سالمند را به کام مرگ کشانده و یکی از بدترین فجایع انسانی در جهان را رقم زده است.
انتهای پیام/