سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۱۵ سناتور آمریکایی خواستار راهبرد جدید ترامپ علیه انصارالله یمن شدند

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | جمعه، 28 دی 1403 - 23:40
۱۵ سناتور آمریکایی خواستار اتخاذ راهبردی جدیدی از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهوری بعدی آمریکا علیه انصارالله یمن شدند.
آمريكا،يمن،حملات،سرخ،درياي،تروريستي،غزه،ايالات،متحده،رژيم،اس ...

گروهی متشکل از ۱۵ سناتور آمریکایی خواستار اتخاد راهبردی جدیدی در دوره ریاست جمهوری ترامپ برای مقابله با «حوثی»‌ها (انصارالله یمن) شدند.
بر اساس گزارش ها، این ۱۵ سناتور با ارائه طرحی موسوم به «قانون برچیدن نیرو‌های نیابتی ایران»، خواستار معرفی دوباره «حوثی‌ها «به‌عنوان یک سازمان تروریستی خارجی و استراتژی جدید برای کاهش توانایی‌های آنها در دریای سرخ و گزارشی درباره موانع ارائه کمک‌های بشردوستانه در دریای سرخ شدند.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، در یکی از اولین اقدامات سیاست خارجی خود، انصارالله را از فهرست سازمان‌های تروریستی که در روز‌های پایانی دولت ترامپ برای حوثی‌ها اعمال شد، لغو کرد.
اما بایدن سال گذشته، دستور داد تا «حوثی‌ها» به‌عنوان یک نهاد ویژه تروریستی جهانی (SDGT) شناسایی شوند ولی از ثبت مجدد آنها به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی (FTO) خودداری کرد.
دولت بایدن۶ استدلال بیان کرد که این نام‌گذاری‌ها می‌تواند ارسال کمک‌های بشردوستانه به یمن را که با یکی از بدترین بحران‌های بشردوستانه در جهان مواجه است، مختل کند.
جیم ریش، رئیس کمیته روابط خارجی سنا در بیانیه‌ای گفت: در دولت ترامپ، آمریکا به کارزار فشار حداکثری رئیس‌جمهور علیه ایران و حفظ امنیت ملی آمریکا بازخواهد گشت.
سناتور لیندزی گراهام با بیان اینکه شعار‌های «حوثی ها» از جمله «مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل و نفرین بر یهودیان» است، مدعی شد: «لازم نیست شرلوک هلمز باشید تا بفهمید آنها تروریست هستند».
در حالی که حملات در دریای سرخ ادامه دارد، استقرار ناو هواپیمابر و موشک‌ها و مهمات مورد نیاز برای مقابله با این حملات برای آمریکا میلیارد‌ها دلار هزینه دارد.
برآورد‌ها حاکی از آن است که عملیات یک گروه ضربتی ناو هواپیمابر روزانه کمتر از ۹ میلیون دلار هزینه دارد.
آمریکا به طور مداوم حداقل یک ناو گروه را در منطقه حفظ کرده است.
پایگاه‌های نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۲۵ مهرماه ۱۴۰۲) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته‌اند.
گروه‌های مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیرو‌های یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده‌اند که پایگاه‌های آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.
ارتش یمن در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی اسرائیلی یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب هدف قرار داده است و می‌گوید نیرو‌های ارتش این کشور متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.
نیرو‌های ارتش یمن در عین حال تاکید کرده‌اند که کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی‌ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند.
آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.
شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه ۱۴۰۲ برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایت‌های واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.
وزارت خزانه‌داری آمریکا ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۲) اعلام کرد تحریم‌هایی که ایالات متحده آمریکا به دلیل حملات حوثی‌ها (انصارالله) یمن به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ علیه این گروه اعمال کرده است، از امروز وارد مرحله اجرایی شد.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۲) در پی اجرای دور جدید تحریم‌ها علیه انصارالله یمن از سوی وزارت خزانه داری این کشور، این جنبش را گروه تروریستی جهانی اعلام کرد.
دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱ و با هدف تسهیل در مذاکرات صلح یمن، نام جنبش انصارالله را از فهرست تروریستی واشنگتن خارج کرده بود.
منبع: ایرنا