سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تکرار فریب ۱۱ سپتامبر با احیای دوباره داعش

مشرق | بین‌الملل | شنبه، 29 دی 1403 - 07:23
منطقه،سوريه،رژيم،آمريكا،صهيونيستي،عراق،تروريسم،تروريستي،سپتا ...

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی بصیرت نوشت:
همزمان با تسط تروریست‌های کت شلوار پوشیده و کروات زده تحریر الشام بر دمشق، در کنار فرایند سراسر ابهام روند تحولات این کشور، سر درآوردن دوباره داعش در منطقه از نکات قابل توجه است.
این امر زمانی اهمیت بیشتری می‌یابد که ائتلاف به اصطلاح ضد داعش آمریکا سال‌ها پیش مدعی شده بود که داعش را نابود کرده است.
هر چند که سر برآوردن گروه‌های تروریستی در زمان ناآرامی و بی‌سامانی کشورها بویژه مناطقی که پیش از این تحت تاثیر این گروه‌ها بوده‌اند، امری طبیعی جلوه می‌دهد، اما نگاهی ریشه‌ای به روند تحولات ابهاماتی را در خودجوش بودن و طبیعی بودن تشدید تحرکات گروه‌های تروریستی از جمله داعش از سوریه و عراق گرفته تا افغانستان و...
را به همراه دارد.
در این راستا چند نکته اساسی قابل توجه است؛
۱- تحریر الشام در حالی بر دمشق مسلط شد که از اقدامات آنها بازگشایی زندان‌ها بود در حالی که حتی یک بررسی مقدماتی هم در باب جرائم زندانی‌ها صورت نگرفت و با ادعای زندانیان دوران اسد و شکنجه شدگان و انقلابیون به طور سراسری آزاد شدند حال آنکه هزاران نفر از این افراد از اعضای گروه‌های تروریستی همچون داعش بودند.
همچنین در رویکردی تامل برانگیز در حالی که جولانی با کت و شلوار در حال گرفتن عکس با مقامات سایر کشورها بود و ادعای تغییر ماهیت از تروریست به سیاستمدار را سر می‌داد نیروهای داعش در برخی مناطق خاص از جمله مناطق در حال غارت و جابه جاسازی جمعیت ساکنان بودند در حالی که شواهد نشان می‌دهد این اقدامات با هماهنگی دمشق بوده است.
۲- گسترش ناگهانی حوزه فعالیت داعش به عراق نیز جای تامل دارد چنانکه فؤاد حسین وزیر خارجه عراق عنوان می‌کند دشت حوران که میان الانبار واقع در عراق و درعا در سوریه کشیده شده است، به گذرگاهی برای تحرکات عناصر تروریستی داعش تبدیل شده است.
۳- طی سال‌های اخیر آمریکایی‌ها در حالی ادعای مبارزه با تروریسم داشتند که از اقدامات آنها ایجاد منطقه حائل برای داعشی‌ها بوده است.
آنها که در دوران اشغال عراق به مدت یک دهه تروریست‌ها را در زندان‌های عراق نگهداری و در سال ۲۰۱۳ ناگهان خبر فرار آنها از زندان را دادند که در میان آنها البغدادی سرکرده داعش نیز بود، در سوریه نیز همین رویه را دنبال کرده اند چنانکه اردوگاه الهول در سوریه در حال حاضر ۳۰ هزار نفر که اکثر آنها داعشی هستند در خود جای داده است.
در همین حال پس از تخلیه زندان‌ها و آزاد شدن تروریست‌ها به گزارش المعلومه، ۵۰ درصد از تسلیحات عناصر تروریستی داعش در سوریه آمریکایی هستند و داعشی‌ها آزادانه در مناطق گسترده‌ای از سوریه رفت و آمد دارند و آمریکایی‌ها هیچ اقدامی برای هدف قرار دادن آنها نمی‌کنند.
۴- همزمان با تحولات ابهام برانگیز سوریه، رژیم صهیونیستی ابعاد گسترده‌ای از اشغالگری در این کشور را اجرا کرده و در کنار زیر پا گذاشتن توافق ۱۹۷۴، تسلط بر جولان، قنیطره، قلمون تا ریف دمشق نیز پیش رفته است در حالی که همزمان نیز تمام زیر ساخت‌های نظامی و ادواتی سوریه را نیز نابود کرده و حتی در طرطوس از بمب هسته‌ای استفاده کرده است.
عاملان ۱۱ سپتامبر به دنبال تکرار؟
فرایندهای مذکور شباهت‌های بسیاری به ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ دارد در آن زمان از یک سو آمریکا به دنبال اجرای طرح خاورمیانه جدید و تسلط بر کل منطقه بود تا در کنار حذف مقاومت از حضور سایر رقبا در منطقه جلوگیری کرده تا در نهایت یک جابنه‌گرایی جهانی را محقق سازد.
از سوی دیگر نیز رژیم صهیونیستی در مجامع جهانی از جمله در نشست آفریقای جنوبی به عنوان رژیم آپارتاید شناخته شده و همگان بر لزوم مجازات این رژیم تاکید داشتند.
در آن زمان القاعده که به گفته هیلاری کلینتون ساخته دست آمریکا است، ماموریت زمینه سازی برای تحقق این اهداف با حادثه ۱۱ سپتامبر را عهده دار شد.
اکنون نیز از یک طرف آمریکایی‌ها برآنند تا خاورمیانه جدیدی را دنبال نمایند که محور آن را نیز حذف مقاومت، مقابله با طرح یک کمربند یک جاده چین، کاهش نقش آفرینی روسیه و نیز به حاشیه راندن اتحادیه‌هایی همچون بریکس و شانگهای تشکیل می‌دهد.
از طرف دیگر نیز رژیم صهیونیستی از یک سو با بحران‌های شدید داخلی مواجه است در حالی که همزمان نیز به رغم شکست در جبهه مختلف همچنان در تصورات اشغالگرایانه از نیل تا فرات است در حالی که توجحه افکار عمومی جهان به مسئله فلسطین نیز به چالشی بزرگ برای این رژیم مبدل شده است.
در این شرایط می‌توان گفت که برای آمریکا و رژیم صهیونیستی که با ابزار تروریسم در سال ۲۰۰۱ حادثه ۱۱ سپتامبر را رقم زدند امروز بهره گیری دوباره از داعشی که سال‌ها تحت حمایت آنها در اردوگاه‌ها بوده‌اند می‌تواند به عنوان یک گزینه اصلی مورد استفاده قرار گیرد بویژه آنکه تمامی گروه‌های تروریستی از جمله داعش همواره نشان داده اند که هیچ مشکلی با آمریکا و صهیونیست‌ها ندارند.
اهداف طراحان داعش
۱- توجیه توسعه نظامی‌گری آمریکا در منطقه با محوریت پایگاه‌های نظامی از سوریه و عراق تا سایر کشورهای عربی.
این حضور عملا سلطه سیاسی و اقتصادی بر این کشورها را نیز به همراه دارد.
۲- استمرار بحران مدیریت شده در منطقه برای حذف طرح‌هایی همچون یک کمربند یک جاده چین، جلوگیری از هاب منطقه‌ای شدن ایران و البته ترکیه و تبدیل رژیم صهیونیستی به هاب انرژی منطقه.
بر اساس این طراحی ترکیه نیز به آرزوی خویش مبنی بر هاب انرژی شدن نخواهد رسید و اشتباه محاسباتی آن در همراهی با آمریکا و صهیونیست‌ها علیه سوریه در نهایت با خطر تروریسم گریبان این کشور را نیز خواهد گرفت تا ترکیه نیز از مبادلات انتقال انرژی حذف و رژیم صهیونیستی تنها گزینه گردد.
۳- ایجاد تصور تروریسم بد (داعش) و تروریسم خوب (تحریرالشام جولانی) در میان دولت‌ها و ملت‌های منطقه و راضی ساختن آنها به حاکمیت تحریرالشام بر سوریه که مهره‌ای آمریکایی- صهیونیستی است.
۴- بهره‌گیری از ابزار داعش و ناامنی برای اجرای طرح چند پاره‌سازی سوریه از جمله منطقه کرد نشین که برای اهداف تجزیه‌طلبانه آینده امریکا در منطقه مهم است.
در کنار آمریکایی‌ها که به تسلیح و ارسال نیرو و تجهیزات برای کردها پرداخته‌اند، منابع آگاه از افزایش حضور نظامی و سیاسی فرانسه در شمال شرق سوریه و مخالفت ترکیه با این اقدام خبر دادند.
همچنین انگلیس نیز اقدامات اطلاعاتی در این منطقه را تشدید کرده در حالی که آلمان و مقامات اتحادیه اروپا نیز شرط کمک به دمشق را خودمختاری مناطق کردنشین عنوان کرده‌اند.
۵- سایش نیروهای مقاومت در جنگ با داعش چنانکه گزارش‌ها از شدت گرفتن تحرکات داعش در عراق و یمن و حتی افغانستان حکایت دارد.
صهیونیست‌ها در مناطقی همچون غره، لبنان و سوریه که مرز زمینی داشته‌اند خود اقدام نظامی کرده‌اند حال آنکه در باب سابر ارکان مقاومت چنین توانی نداشته بویژه با فریاش شدید نظامی مواجه هستند.
در این شرایط داعش می‌تواند بازیگر نیابتی آنها علیه مقاومت در سایر مناطق بویژه در عراق و یمن باشد.
با توجه به فعال شدن داعش در افغانستان و عراق و نیز تشدید حمایت‌های رسانه‌ای غرب از تروریست‌هایی همچون جیش الظلم، کومله، الاحواضیه و...
به نظر می‌رسد که آمریکا و صهیونیست‌ها به دنبال درگیر سازی ایران در خطر تروریسم و دور ساختن آن از معادلات منطقه باشند.
۶- رژیم صهیونیستی در سایه بحران امنیتی تحمیلی به منطقه با داعش، در حاشیه امن ضمن بازسازی ویرانه‌هایش و ترمیم ارتش، از فرصت انحراف افکار عمومی برای اشغال کرانه باختری، تجزیه غزه، حفظ اشغالگری در لبنان که با ادعای تمدید آتش بس و زمان خریدن برای عقب نشینی از مرزهای لبنان صورت می‌گیرد، حفظ اراضی اشغالی سوریه و ساخت استحکامات در این مناطق، سوق‌دادن کشورهای عربی به روند سازش به کمک آمریکا با ادعای مقابله با تروریسم و امنیت منطقه و بهبود اقتصاد و...
بهره برداری می‌کند.
به عبارتی دیگر رژیم صهیونیستی که جهانیان به جرم نسل‌کشی خواهان مجازات آن هستند به دنبال آن است تا از داعش و استمرار ناارامی در منطقه برای به حاشیه راندن این مهم بهره گرفته و از مجازات رهایی یابد چنانکه در سال ۲۰۰۱ با ۱۱ سپتامبر و معرفی اسلام و مسلمانان به عنوان تهدید اول جهان از مجازات فرار کرد.
راهکار نهایی
با توجه به مولفه‌های ذکر شده می‌توان گفت که امروز آمریکا و صهیونیست‌ها که زمانی ۱۱ سپتامبر را با القاعده رقم زدند امروز برآنند تا با داعش این امر را تکرار نمایند در حالی که از تجربیات دور اول فعالیت داعش برای کاهش هزینه‌های خود و تحمیل هزینه‌های بیشتر به منطقه بهره می‌گیرند.
در این شرایط به نظر می‌رسد که همگرایی میان کشورهای منطقه و آزادی‌خواهان جهان با محوریت تقویت هر چه بیشتر جبهه مقاومت و استمرار فشارها و حملات به منافع آمریکا و نیز محور بودن مبارزه با رژیم صهیونیستی راهکار مقابله با این توطئه است.
چرا که تروریست‌ها زمانی توان فعالیت دارند که پدرخوانده‌هایشان یعنی آمریکا و رژیم صهیونیستی در کنارشان باشند لذا مقابله با آمریکا و این رژیم راهکار سریع‌تر برای غلبه بر تروریسم است.
*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.