خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 17 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اجرای برنامه ملی مقابله با بیماری بروسلوز دامی

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | شنبه، 29 دی 1403 - 14:40
سازمان دامپزشکی کشور برای مقابله با بیماری بروسلوز دامی برنامه ملی در دست اجرا دارد که انجام تست‌های مراقبتی و واکسیناسیون از جمله اهداف این برنامه است.
دامپزشكي،بروسلوز،سازمان،دام،واكسيناسيون،دامي،زنجيره،سرد

رضا اسدی مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور گفت: در راستای اجرای برنامه ملی مقابله با بیماری بروسلوز، در ۹ ماهه سال جاری بیش از دو میلیون راس دام سنگین (گاو و گوساله) و حدود ۱۲ میلیون راس جمعیت دام سبک نابالغ (بره و بزغاله) علیه بیماری بروسلوز با استفاده از واکسن‌های تولید داخل و به صورت رایگان توسط گروه‌های دامپزشکی ایمن‌سازی شدند و اجرای این برنامه تا پایان سال ادامه دارد.
اسدی با بیان این که اجرای برنامه‌های واکسیناسیون به صورت سالانه پیگیری و انجام می‌شود، افزود: علاوه بر واکسیناسیون در ۹ ماهه سال جاری بیش از یک میلیون تست بروسلوز در دام‌های کشور توسط سازمان دامپزشکی انجام شده است و نتایح حاصله حاکی از کاهش درصد راکتور به تست نسبت به سال قبل دارد.
وی خاطرنشان کرد: رعایت زنجیره سرد در خصوص واکسن‌های دامی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، به همین دلیل استفاده از سیستم هوشمند و برخط زنجیره سرد در حمل و نقل و نگهداری واکسن‌ها در حال حاضر در اداره‌های کل دامپزشکی استان‌ها در حال اجرا است و در روستا‌ها گروه‌های دامپزشکی با استفاده از کیف‌ها و بسته‌های یخی مخصوص تا زمان تزریق به دام زنجیره سرد را رعایت می‌کنند و این جزو ابزار‌ها و الزامات فرآیند واکسیناسیون محسوب می‌شود.
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور گفت: این سازمان برای کنترل بروسلوز برنامه ۵ ساله مبتنی بر وضعیت آینده تدوین کرده است که در صورت تامین الزامات آن می‌تواند تحولی اساسی در وضعیت بیماری بروسلوز در حوزه دام ایجاد کند.
وی افزود: جلوگیری از عرضه محصولات لبنی سنتی و غیرپاستوریزه به ویژه محصولات سنتی فرآوری شده، می‌تواند در جلوگیری از بروز بروسلوز در جامعه انسانی به شکل چشمگیری تاثیرگذار باشد.
منبع: سازمان دامپزشکی