خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 30 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هاآرتص: امکان اجرایی شدن مرحله دوم توافق ضعیف است

تسنیم | بین‌الملل | شنبه، 29 دی 1403 - 21:30
پیش شرط ها و بهانه تراشی های بنیامین نتانیاهو تمامی طرف های میانجی را هم به ستوه آورده است به نحوی که برخی از آنها اعلام کردند در چنین شرایطی احتمال ورود به مرحله دوم اجرای توافقنامه بسیار ضعیف می نماید.
نتانياهو،حماس،توافق،اعلام،قرمز،خطوط،جنگ،خارجي،پايان،عبري،هاآرتص

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، روزنامه هاآرتص در گزارشی در این رابطه اعلام کرد، دیپلمات‌های خارجی اعلام می‌کنند، در چنین شرایط احتمال ورود به مرحله دوم از توافق بسیار ضعیف است و همین امر باعث شده است تا ایالات متحده، قطر و مصر از درخواست‌ها و مانع تراشی‌های مکرر و مستمر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل ابراز ناخرسندی کنند به ویژه که وی پایان حکومت حماس بر نوار غزه را شرط اصلی پایان جنگ اعلام می‌کند.
در ادامه این گزاش آمده است، دیپلمات‌های خارجی طی روزهای اخیر نگرانی خود را از رویکرد تخریبی نتانیاهو در روند توافق مبادله اسرا اعلام کرده و طرف مقابل را هم از آن بی نصیب نگذاشتند.
به طور مثال کشورهای ایالات متحده، قطر و مصر به شدت از مواضع خصمانه بنیامین نتانیاهو در قبال مرحله بعدی مذاکرات ناخرسند هستند به ویژه که نتانیاهو هموار و علنا اعلام می‌کند که به دنبال از بین بردن حکومت حماس به عنوان شرط اصلی پایان جنگ است، این در حالی است کارشناسان با زیر سئوال بردن این خواسته نتانیاهو پرسیدند، حماس هرگز با تفکیک داوطلبانه خود موافقت نخواهد کرد، با این حال نتانیاهو همچنان از تاکتیک غیر صحیح خود پیروی کرده و اگر بخواهد به همین راه ادامه دهد نه ربوده شدگان باز می‌گردند و جنگ متوقف خواهد شد.
در بخش دیگری از این گزارش به نقل از یک منبع آگاه آمریکایی آمده است، فقط فشارهای خارجی گسترده بر نتانیاهو باعث شد تا این روند در این شرایط قرار بگیرد، فشارهای شدیدی نیز از طریق میانجی‌ها بر حماس وارد می‌شود تا از این طریق بتوان پیشبرد این توافق را حتمی کرد.
به اعتراف این رسانه عبری زبان، حتی در جولای گذشته که نتانیاهو در سخنرانی خود خطوط قرمز خود را برای میز مذاکرات ترسیم کرد هم برخی از دستیارانش مجبور شدند تا به نحوی در رابطه با تعدیل آن سخن بگویند، در حالی که برخی از کارشناسان آن چارچوب‌ها و خطوط قرمز را به مثابه گامی برای عدم رسیدن به توافق توصیف کردند.
هاآرتص در این زمینه توضیح داد، امروز هم شاهد آن هستیم که اسرائیل مجبور شده است از آن خطوط قرمز عقب نشینی کند یکی از نمادهای آن تخلیه کامل محور فیلادلفیا است فقط به خاطر آنکه حماس حاضر به امضای توافق شود.
انتهای پیام/