چالشهای عمده اقتصادی آمریکا
به گزارش مشرق،کانال تلگرامی امریکانا مطلبی با عنوان فرصت طلایی صنعتیسازی مجدد آمریکا منتشر کرد:
اورن کَس، کارشناس اقتصادی به چالشهای عمده اقتصادی آمریکا اشاره میکند، از جمله کاهش تولیدات صنعتی و از دست دادن جایگاه رهبری در بخشهای کلیدی مانند هوافضا، انرژی و تراشه های نیمههادی.
به گفته او، با وجود افزایش چشمگیر سود شرکتها و قیمت سهام در آمریکا، این دستاوردها به رشد اقتصادی گستردهتر منجر نشده است.
کَس معتقد است دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب، فرصت منحصر به فردی برای رسیدگی به این مسائل با تمرکز بر صنعتیسازی مجدد دارد.
طرحهای ترامپ شامل ساخت ده "شهر آزادی" و احیای تولید در آمریکا برای کاهش وابستگی به تولیدکنندگان خارجی است.
این برنامه میتواند هم برای پایگاه طبقه کارگر او که طرفدار ایجاد مشاغل یقهآبی هستند و هم برای فناوران که خواستار کاهش بوروکراسی هستند، جذاب باشد.
در سال 2024 ارزش تولیدات صنعتی آمریکا 2.4 تریلیون دلار بود که 11.4 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل میداد، اما کَس معتقد است تلاش جدیتری برای احیای این بخش لازم است.
کَس با اشاره به موفقیت قانون چیپس (CHIPS Act) بر اهمیت سرمایهگذاری دولتی در صنعتیسازی مجدد تأکید میکند.
این قانون 50 میلیارد دلار سرمایهگذاری در تولید نیمههادیها را برانگیخته است، به طوری که شرکتهایی مانند مایکرون تکنولوژی برنامه ساخت تأسیساتی به ارزش 100 میلیارد دلار در نیویورک را دارند.
او همچنین به تفاوت میان کاهش مالیات 2 تریلیون دلاری در سال 2017 که در تحریک رشد صنعتی ناموفق بود، و تخصیص 50 میلیارد دلار توسط قانون چیپس که به افزایش قابل توجه تولید داخلی تراشه منجر شده، اشاره میکند.
برای حمایت بیشتر از این حرکت، کَس پیشنهاد میکند یک بانک توسعه برای تأمین مالی بخشهای حیاتی ایجاد شود و سیاستهای تدارکاتی وزارت دفاع اصلاح گردد.
علاوه بر این، او بر نیاز به تمرکز بر توسعه نیروی کار تأکید میکند، زیرا تولیدکنندگان آمریکایی با شکاف مهارتی مواجه هستند - تنها 30 درصد از تولیدکنندگان گزارش میدهند که نیروی کار کاملاً ماهر دارند.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.