ناگفتههای تبادل اسیران جنگ تحمیلی در حوزه هنری
دفتر هنر و ادبیات اسارت پنجمین برنامه از مجموعه روایت پنهان (تبادل اسیران جنگ ایران و عراق) را برگزار میکند.
به گزارش مشرق، پنجمین برنامه از مجموعه برنامههای روایت پنهان (تبادل اسیران جنگ ایران و عراق) به همت دفتر هنر و ادبیات اسارت در حوزه هنری برگزار میشود.
در این برنامه عبدالله نجفی، مسئول کمیسیون اداره نگهداری اسرا، مرتضی سرهنگی، مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومتِ حوزه هنری، رحیم رستمیان، عسگر روحنوار، از مسئولان کمیته فرهنگی حضور خواهند داشت.
این برنامه سهشنبه دوم بهمن ۱۴۰۳ از ساعت ۱۵ تا ۱۷ در سالن زندهیاد طاهره صفارزاده حوزه هنری برگزار خواهد شد.
عبداله نجفی، فرمانده سابق نیروی زمینی ارتش و یکی از چهرههای شاخص ارتش جمهوری اسلامی ایران است که مسئولیت کمیسیون اداره نگهداری اسرا را هم به عهده داشت.
او درباره وظیفه این کمیسیون گفته است: وقتی منشور نگهداری اسرا تدوین شد، در این راستا کمیته فرهنگی و کمیته روابط عمومی تشکل گرفت که وظیفه ذاتی کمیته روابط عمومی برقراری ارتباط با رسانه و تبلیغ فعالیتهای انجام شده بوده، ولی کمیته فرهنگی اساس کارش برقراری ارتباط چهره به چهره با اسرا بود و از کسانی تشکیل شد که قبل از جنگ نیز در عقیدتی سیاسی (سیاسی- ایدئولوژیک) خدمت میکردند که از چهرههای شاخص آن میتوان به سروان عسکر روحنواز اشاره کرد.
در کنار کمیته فرهنگی کمیته دیگری نیز تحت عنوان کمیته کار شکل گرفت.
از آنجایی که یک سری از مسائل را باید عملاً به فرد آموخت، کمیته کار اهمیتش بارز گردید؛ که از مهمترین وظایف آن بکارگیری اسرا به مدت ۸ ساعت در روز برای انجام کارهای دستی مانند نقاشی، ساختن میز و صندلی، تابلو، رحل قرآن، منبر و صنایع دستی دیگر بود.
مسئول این کمیته حاج اصغر عزیزی بود که سابقه کار در عقیدتی سیاسی را در رزومه خود داشت.
در نتیجه با وجود همکاران عقیدتی سیاسی در کمیسیون، همکاری خیلی خوبی بین کمیته کار و کمیته فرهنگی نیز برقرار شد.