اجاره کارتهای بانکی همچنان قربانی میگیرد! - تسنیم
رئیس پلیس فتا البرز گفت: اجاره کارت های بانکی همچنان به عنوان یکی از جرایم رایج در کشور، به ویژه در استان البرز، قربانی می گیرد و برخی افراد ساده لوح را با وعده های دروغین و وسوسه انگیز، گرفتار مشکلات قانونی و مالی جدی می کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از البرز، سرهنگ رسول جلیلیان رئیس پلیس فتا استان البرز با اشاره به اینکه، فریبکاران و کلاهبرداران فعال در فضای مجازی، با استفاده از ترفندهای مختلف و وعدههای واهی ثروت آسان و درآمدهای نجومی، افراد ناآگاه و عمدتاً کمدرآمد را به واگذاری کارتهای بانکی، حسابهای بانکی و حتی مدارک هویتی خود ترغیب میکنند اظهار کرد: با سوءاستفاده از این کارتها و حسابها، در فعالیتهای غیرقانونی نظیر قمار آنلاین، شرطبندیهای غیرمجاز، پولشویی، کلاهبرداریهای اینترنتی و سایر جرایم سایبری، زندگی قربانیان را به طور جدی به خطر میاندازند و آنها را درگیر پروسههای پیچیده قضایی میکنند.
وی افزود: براساس قوانین جاری کشور، مسئولیت تمامی تراکنشها و مبادلات مالی انجامشده از طریق حساب و کارت بانکی به طور کامل برعهده صاحب قانونی حساب است.
این بدان معناست که حتی در صورت اثبات اجاره دادن کارت و حساب بانکی به شخص دیگر، مراجع قانونی و قضایی هیچ ادعایی مبنی بر واگذاری کارت و عدم اطلاع صاحب حساب از فعالیتهای مجرمانه انجام شده را نمیپذیرند و صاحب حساب به عنوان مسئول مستقیم تمامی تراکنشها شناخته میشود.
این موضوع، اهمیت حفظ و نگهداری صحیح از اطلاعات حساب بانکی و عدم واگذاری آن به دیگران را دوچندان میکند.
سرهنگ رسول جلیلیان، با اشاره به افزایش این نوع کلاهبرداریها، اعلام کرد: اجاره کارتهای بانکی ابزاری بسیار کارآمد برای کلاهبرداران سایبری است که از آن برای انجام فعالیتهای غیرقانونی نظیر پولشویی، تبدیل ارزهای دیجیتال غیرمجاز، خرید و فروش رمز ارزها با منشأ نامشخص و استفاده در سایتهای قمار و شرطبندی به کار میگیرند.
رئیس پلیس فتا استان البرز تأکید کرد که این کلاهبرداریها بیشتر با ترفندهایی نظیر وعده کار در منزل با درآمد بالا، تماسهای تلفنی جعلی با عناوین مختلف (مانند برنده شدن در قرعهکشی یا کمک به موسسات خیریه)، ارسال پیامکهای فریبنده و تبلیغات اغواکننده در شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای فضای مجازی انجام میشود.
کلاهبرداران با ایجاد حس طمع و نیاز مالی در قربانیان، آنها را به راحتی فریب میدهند.
وی با هشدار جدی به شهروندان استان البرز، بیان کرد: کسانی که به هر دلیلی حساب بانکی، کارت عابر بانک، رمز عبور، کد CVV2، تاریخ انقضا و سایر اطلاعات بانکی خود را در اختیار دیگران قرار میدهند، در صورت وقوع هرگونه جرم و سوءاستفاده از حسابشان، بهعنوان مالک قانونی حساب، مسئولیت کامل قانونی و قضایی خواهند داشت و باید پاسخگوی تمامی زیانهای وارده به شاکیان و مراجع قضایی باشند.
این افراد نه تنها ممکن است درگیر پروندههای قضایی پیچیده شوند، بلکه ممکن است به عنوان معاون جرم یا حتی مباشر جرم شناخته شده و با مجازاتهای سنگین قانونی روبرو شوند.
سرهنگ جلیلیان ادامه داد: افراد کمدرآمد، جوانان جویای کار و افراد ناآگاه به قوانین و مقررات بانکی، بیشترین قربانیان این نوع از روشهای کلاهبرداری هستند.
این افراد معمولاً در قبال دریافت مبالغ ناچیز و وعدههای دروغین، کارت بانکی، حساب بانکی یا اطلاعات حساب خود را به سودجویان واگذار میکنند و در نهایت، متحمل مشکلات قضایی و مالی بسیار جدی و جبرانناپذیری میشوند که گاهی اوقات تمام زندگی آنها را تحت تأثیر قرار میدهد.
رئیس پلیس فتا استان خاطر نشان کرد: طبق ماده 274 قانون مالیاتهای مستقیم، دارندگان این حسابها حتی در صورت واگذاری کارت بانکی و عدم اطلاع از فعالیتهای انجام شده، بهعنوان مجرمان فرار مالیاتی شناخته میشوند و با مجازاتهای قانونی، از جمله پرداخت جریمههای سنگین و حتی حبس، مواجه خواهند شد.
این موضوع نشان میدهد که مسئولیت صاحب حساب در قبال تراکنشهای انجام شده، بسیار جدی است و هیچ بهانهای مبنی بر عدم اطلاع یا واگذاری کارت، پذیرفته نخواهد شد.
وی در پایان از تمامی شهروندان درخواست کرد تا در صورت مشاهده هرگونه مورد مشکوک در خصوص اجاره کارت بانکی، پیشنهادهای وسوسهانگیز در فضای مجازی یا تماسهای تلفنی مشکوک، مراتب را بلافاصله از طریق شماره تلفن 096380 (مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا) یا مراجعه به سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir گزارش کنند تا از وقوع جرایم و سوءاستفادههای احتمالی جلوگیری شود.
انتهای پیام/