خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 30 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شیوه نوازندگی ساز «اودو» کتاب شد؛ ضرورت نوشتن متدهای جدید نواختن سازها

مهر | فرهنگی و هنری | یکشنبه، 30 دی 1403 - 12:17
کتاب شیوه نوازندگی ساز «اودو» که در ایران به نام کوزه معروف شده با تالیف محمدرضا رئیسی از فعالان عرصه نوازندگی پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
كتاب،اودو،موسيقي،نوازندگي،شيوه،نواختن،ريتم،سازهاي،آموزشي،ژان ...

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب شیوه نوازندگی ساز «اودو» که در ایران به نام کوزه معروف شده با تالیف محمدرضا رئیسی از فعالان عرصه نوازندگی توسط انتشارات نای و نی پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
محمدرضا رئیسی مولف کتاب شیوه نوازندگی ساز «اودو» درباره بخش های این کتاب گفت: کتاب شیوه نوازندگی اودو، به ریشه های ساز اودو پرداخته است و تاریخچه آن از منشاء سنتی اش در نیجریه تا جایگاهش در موسیقی امروز را بررسی می کند.
در ادامه آموزش های عملی در قالب ارائه نت های موسیقی برای نواختن آن و تکنیک های ساده و پیشرفته برای ایجاد صداها و ریتم های متنوع را در این کتاب خواهید دید.
در پایان، نقش کاربردی اودو در سبک ها و ژانرهای مختلف موسیقی در نواختن ریتم هایی که در موسیقی سرتاسر جهان مشترک بوده، بررسی شده است.
این نوازنده سازهای کوبه ای با اشاره به ویژگی های فنی و آموزشی این کتاب بیان داشت: کتاب شیوه نوازندگی ساز «اودو» به نحوی تدوین شده است تا هم برای نوازندگان سازهای کوبهای که «اودو» را به عنوان ساز دوم می نوازند کاربردی باشد و هم نیاز مبتدیان را به کلی مرتفع سازد.
وی اضافه کرد: برای جلوگیری از یک نواختی ناشی از تمرین‌های ابتدایی ریتم، این کتاب به نحوی تدوین شده تا هنرجویان بتوانند قطعاتی را نیز بر مبنای الگوهای ریتمیکی که آموختند، بنوازند و نتیجۀ تمرین خود را به صورت عملی ببینند.
البته برای یادگیری هرچه بهتر مطالب کتاب، نمونۀ صوتی اکثر تمرین ها قابل دسترسی است و می توان از آن بهرۀ فراوانی برد.
این نوازنده سازهای کوبه ای که تا به امروز تالیف کتابهای آموزشی درباره شیوه نوازندگی ساز کاخن و کتاب آموزش پالماس را در کارنامه هنری خود دارد، «اودو» (کوزه) را یک ساز کوبهای منحصربه فرد که اصل و ریشۀ آن به موسیقی سنتی نیجریه باز می گردد، دانست و گفت: این ساز گلابی شکل از گِل یا سرامیک ساخته می شود و دارای یک دهانه در بالا و یک حفره در بدنۀ ساز است که با ضربه زدن روی آنها سبب تغییر جریان هوا در ساز شده و با نواختن انگشتان بر روی بدنه این ساز صداهای متنوعی تولید می شود.
ساز اودو به دلیل داشتن صدایی زیبا و دلنشین، امروزه در موسیقی محبوبیت بسیاری پیدا کرده است و در ژانرهای مختلف موسیقی در جهان اعم از جَز و پاپ به کار گرفته می‌شود.
کتاب شیوه آموزشی ساز «اودو» در ۱۶۷ صفحه توسط انتشارات نای و نی منتشر و در دسترس عموم قرار گرفته است.