خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 30 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سرمایه گذاری صندوق توسعه ملی در هوش مصنوعی

مهر | اقتصادی | یکشنبه، 30 دی 1403 - 13:52
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات گفت: صندوق توسعه ملی در حوزه هوش مصنوعی سرمایه گذاری خوبی خواهد داشت و امیدوار هستیم دانشگاه و صنعت بهره برداری لازم را از این تسهیلات داشته باشند.
صندوق،علوم،هوش،مصنوعي،مالي،وزارت،توسعه،ملي،تأمين

به گزارش خبرنگار مهر، حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات در حاشیه امضای تفاهم نامه وزارت علوم و صندوق توسعه ملی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هوش مصنوعی تمام عرصه‌ها را در برگرفته و این انکار ناپذیر است.
کشورهای مهم دنیا در زمینه هوش مصنوعی سرمایه گذاری‌های هنگفتی کردند و ما هم سرمایه گذاری در این حوزه را بیشتر می‌کنیم.
وی ادامه داد: صندوق توسعه ملی در حوزه هوش مصنوعی سرمایه گذاری خوبی خواهد داشت و امیدوار هستیم دانشگاه و صنعت بهره برداری لازم را از این تسهیلات داشته باشند تا عقب ماندگی‌ها در این حوزه جبران شوند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات گفت: ما برنامه اجرایی این تفاهم‌نامه را به طور مشخص تدوین کردیم و برای رصد به طور خاص یکی از کارکنان وزارت علوم را مأمور آن قرار دادیم و بنده هم سر کار هستم و برنامه اجرایی پیگیری خواهد شد.
غضنفری خوانساری رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی نیز در جمع خبرنگاران در مورد زمان پرداخت تسهیلات این تفاهم نامه گفت: صندوق توسعه ملی جایگاه تأمین مالی از طریق بودجه ندارد.
صندوق برای فعالیت در هوش مصنوعی باید با مدل مالی خود پیش برود و این مدل آن است که پولی که داده می‌شود به صندوق بازگردد.
وی افزود: طی مشورتی که با وزیر محترم علوم صورت گرفت نهایتاً به مبلغی رسیدیم که در اختیار این وزارتخانه قرار داده شود و با صلاحدید وزارت علوم منابع به طرح‌ها و پروژه‌های حوزه هوش مصنوعی تخصیص داده شود، وزارت علوم دانشگاه‌ها را سهیم کند تا منجر به درآمدزایی بنگاه‌ها شوند و در نهایت وام اخذ شده پس داده شود.
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی تاکید کرد: تأمین مالی این تفاهم نامه از طریق بانک‌ها صورت خواهد گرفت و این پول در گردش خواهد بود.
سعی ما این است که با تأمین مالی از طریق بانک‌ها کمترین مزاحمت را برای وزارت علوم داشته باشیم و سعی می‌کنیم این صندوق هزینه پرسنلی نداشته باشد.
غضنفری در پایان گفت: این ایده نو و جذاب است و ایده بودجه‌ای نیست بلکه ابزاری برای تأمین مالی به حساب می‌آید.